Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Ο ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ !...

Πρωτοφανή επίθεση με προσωπική εντολή του Διοικητή της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας, κ. Τάκη Αράπογλου, εξαπέλυσαν χθες το μεσημέρι μισθωμένοι μπράβοι εταιρείας security εναντίον του Προέδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας, του Προέδρου Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΤΕ-Ταμειακών-Τεχνικών-Κλάδου Ασφαλείας και άλλων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η επίθεση αυτή έγινε, για να αποτραπεί η προγραμματισμένη συγκέντρωση των εργαζόμενων στο χώρο της ΕΤΕ που είχε σκοπό να ενημερωθούν για το περιεχόμενο και τους στόχους της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στις 29/6, που έχει εξαγγείλει η ΟΤΟΕ διεκδικώντας κλαδική Σ.Σ.Ε.

Είναι πρωτοφανές στα χρονικά της Εθνικής Τράπεζας ένας Διοικητής να καταφεύγει σε μαφιόζικες μεθόδους, χρησιμοποιώντας ως μισθωμένους μπράβους συγκεκριμένους ανθρώπους προκειμένου να προπηλακίσει τους συνδικαλιστές και να καταστείλει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.
Πρέπει να σημειώσουμε, ότι οι άνθρωποι που επιτέθηκαν και προπηλάκισαν τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους είχαν ως αρμοδιότητα να φρουρούν τα καταστήματα για την αποτροπή ληστειών. Δυστυχώς ο Διοικητής της ΕΤΕ χρησιμοποίησε τους ανθρώπους αυτούς εναντίον των συνδικαλιστών, αφήνοντας αφύλακτα τα καταστήματα της Τράπεζας.
Πέρα από το γεγονός ότι η ενέργεια αυτή παραβιάζει κατάφωρα τον νόμο 1264/82 και τις Διατάξεις του Ποινικού Δικαίου, αναβιώνει στην πράξη αλλά και στις μνήμες όλων μας τις αλήστου μνήμης εποχές των επιθέσεων του παρακράτους.

Το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο αυτήν την επίθεση και καλούν τις Διοικήσεις των άλλων τραπεζών να διαχωρίσουν τη θέση τους από αυτές τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο Διοικητής της ΕΤΕ, ο οποίος έχει αναλάβει «εργολαβικά» την καταστολή του συνδικαλιστικού κινήματος και την αφαίρεση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

H OTOE, με ανακοίνωσή της, καλεί την Κυβέρνηση, η οποία έχει σοβαρές ευθύνες για τις πράξεις και τη δράση του Διοικητή της ΕΤΕ, να ζητήσει αμέσως την παραίτησή του.
Καλεί, επίσης, τα Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου να καταδικάσουν αυτές τις μεθόδους τραμπουκισμού και βίας εναντίον των νομίμων εκπροσώπων των εργαζομένων και να απαιτήσουν από την Κυβέρνηση να εκδιώξει αμέσως τον κ. Αράπογλου.
«…Η Δημοκρατία στη χώρα μας έχει οικοδομηθεί με τους σκληρούς αγώνες των εργαζομένων και όλων των Ελλήνων πολιτών και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν με τις ενέργειες, που την υπονομεύουν, να οδηγήσουν προς τα πίσω τη χώρα μας, σήμερα που οι ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας θα έπρεπε να έχουν προτεραιότητα στη συμπεριφορά και στη στάση όλων των υπεύθυνων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων…», σημειώνει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ και οι Πρόεδροι των Συλλόγων Εργαζομένων υπέβαλαν μήνυση προκειμένου να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, εναντίον εκείνων που προπηλάκισαν τους συνδικαλιστές και κατά του ηθικού αυτουργού αυτής της βίαιης και εγκληματικής πράξης, Αράπογλου, ο ο οποίος «άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου» και θα «θερίσει» τους ανέμους της αγωνιστικής αντίδρασης ολόκληρου του συνδικαλιστικού κινήματος.

3 σχόλια:

boom είπε...

Εκτός από την Κυβέρνηση, από ποιον άλλον απολαμβάνουν ειδικής μεταχείρησης οι μεγαλοτραπεζίτες ; Μα από τα ξεπουλημένα ΜΜΕ, που εισπράττουν τις διαφημίσεις τους και το βουλώνουν ! Είδατε ή ακούσατε, πουθενά, ( σε εφημερίδα ή κανάλι), για την απαράδεκτη, μαφιόζικη, ενέργεια του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας ;

Ανώνυμος είπε...

Ολόσωστος ο boom ! Οι μισοι, περίπου, δημοσιοκάφροι είναι μισθοδοτούμενοι από Τράπεζες !

Niksot είπε...

Ο φλούφλης, ο Τάκης, νομίζει πως θάναι για πάντα στην Εθνική. Πιστεύει πως θα τον κρατήσει και το ΠΑΣΟΚ, ο ηλίθιος...
Τακούλη, πες αλεύρι... Ο εισαγγελέας σε γυρεύει !