Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Ο ...ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΗ !...

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Νοέμβρη, είναι η πρώτη εκλογική μάχη του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου και ως εκ τούτου, έχουν την πολύ μεγάλη σημασία τους.
Τα καταιγιστικά πολιτικά γεγονότα του χρόνου που πέρασε, (θάχει συμληρωθεί το Νοέμβριο), σαφώς και προσδίδουν στην αναμέτρηση έντονη πολιτική χροιά, πλην όμως, υπάρχει και ο «Καλλικράτης», μία από τις κύριες μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ και η διαδικασία της πρώτης εφαρμογής του, δεν μπορεί παρά να χρωματίζει, το ίδιο, αν όχι περισσότερο, τις εκλογές του Νοέμβρη.
Η ηγεσία του κυβερνητικού κόμματος, προκειμένου για το πώς θα πάει στις δημοτικές και περιφερειακές αρχαιρεσίες, φαίνεται να επιλέγει τον …τέταρτο δρόμο, τόσο για τα χαρακτηριστικά που θα αποπειραθεί να προσδώσει, όσο και για τις επιλογές που θα κάνει στο επίπεδο των προσώπων – υποψηφίων.

Στην αναμέτρηση του Νοέμβρη, λέει το σκεπτικό του ΠΑΣΟΚ, σαφώς και κρίνεται η κυβέρνηση και το, (ημιτελές, ακόμα…), έργο της, αλλά ταυτόχρονα υλοποιείται η πρώτη μεγάλη μεταρρύθμιση στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, με πλείστα όσα χαρακτηριστικά, (αναπτυξιακά, εξυγιαντικά, εμβάθυνσης της δημοκρατίας κ.α.).
Ο ψηφοφόρος προσερχόμενος στην κάλπη, (πρέπει να) έχει συνεκτιμήσει και τις δυο, παραπάνω, παραμέτρους, έχει κάνει τις συγκρίσεις και τις εκτιμήσεις του και ψηφίζει ανάλογα.
Από ένα σωστά και κατάλληλα ενημερωμένο πολίτη, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, υποστηρίζουν στην Ιπποκράτους και το Μαξίμου ! (Το υπονοούμενο για την αναγκαιότητα μιας άρτιας επικοινωνιακής πολιτικής δεδομένο και σαφέστατο…).
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Και σε επίπεδο υποψηφίων ο κύβος ερρίφθη, πλέον : θα υποστηριχθούν, κατά κόρο, στελέχη με αυτοδιοικητικά κριτήρια, ενώ σε επιλεγμένες περιπτώσεις ελάχιστων περιφερειών (μιας ή δύο το πολύ) και Δήμων (δύο ή τριών), θα χρησιμοποιηθούν πολιτικά, (κομματικά ή κυβερνητικά), στελέχη.

Με βάση αυτές τις επιλογές, τείνει να διαμορφωθεί κι ο …τέταρτος δρόμος και ως προς το ζήτημα του ανασχηματισμού. Πέρα από τον ορυμαγδό των πληροφοριών και των απόψεων που δημοσιεύονται, το σίγουρο είναι πως ο πρωθυπουργός, ούτε είχε στις προθέσεις του, ούτε θα πραγματοποιήσει ριζικό ανασχηματισμό, σ΄ αυτή τη χρονική συγκυρία. Δεν υπάρχει, λέγεται, κανείς σοβαρός, πολιτικός λόγος, προς τούτο, καθώς το έργο της κυβέρνησης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη…
Παρ΄ όλα αυτά, ένας mini ανασχηματισμός θα γίνει, με τη μορφή αντικατάστασης όσων κυβερνητικών στελεχών κληθούν να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη, διαδικασία που δεν αποκλείεται να δώσει την αφορμή και για κάποια εναλλαγή θέσεων…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εν όψη Δημοτικών εκλογών και από τη στιγμή που πλέον είμαστε πεισμένοι για την συνυπευθυνότητα του συνόλου των πολιτικών και των κομμάτων(άλλοι ενεργητικά και άλλοι παθητικά), έχω να προτείνω την εξής ιδέα..Να ασκήσουμε όλοι το εκλογικό μας δικαίωμα χρησιμοποιώντας το λευκό ψηφοδέλτιο και αναγράφοντας σε αυτό ΕΞΩ ΤΟ ΔΝΤ. Με αυτόν τον τρόπο μας δίνεται η δυνατότητα, εφόσον αυτό συμβεί σε ολόκληρη την Ελλάδα, να χρησιμοποιήσουμε τις εκλογές τους για να παράγουμε το δημοψήφισμα που μας αρνούνται.Με άλλα λόγια μπορεί οι ψήφοι να καταγραφούν ως άκυροι, αλλά θα αφήσουν ένα ηχηρό μήνυμα απαξίωσης του σάπιου πολιτικού συστήματος και των υποψηφίων του.

Ανώνυμος είπε...

agapite anonume den tha sou kano ti xari!!! tha psufiso gia na allaksei epitelous autos o topos!kai oxi me leuko alla me epilogi gia to kalutero tou topu mou!
maria