Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ, ΠΙΑ, ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΛΛΑ ?...

Μια ολόκληρη επικοινωνιακή φιέστα στην οποία συμμετείχαν όλα σχεδόν, τα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά και μια πρόταση εξαγοράς κρατικών τραπεζών, που χαρακτηρίστηκε, πομπωδώς, "κίνηση ματ", αφού οδηγήθηκε στη λησμονιά, τώρα ενταφιάζεται και τυπικά.
Οι «Λογοπλοκίες», ενάντια στο ρεύμα, είχαν γράψει πως "ο βασιλιάς είναι γυμνός", όταν όλοι οι υποτακτικοί του ήταν στην αρένα και τον ζητωκραύγαζαν ! Στην ανάρτηση της 17-7-2010, είχαμε αποκαλύψει πως
ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !...

Τώρα, στα κείμενα του επικαιροποιημένου Μνημονίου δεν γίνεται κουβέντα για την πρόταση Σάλλα, αφού γράφονται, κατά λέξη, τα εξής : «Η κυβέρνηση έχει παραγγείλει μια σε βάθος μελέτη σχετικά με τις στρατηγικές επιλογές για τον τραπεζικό τομέα. Επιπλέον, η κυβέρνηση ζήτησε μία προκαταρκτική εκτίμηση της χρηματοοικονομικής κατάστασης (due diligence) για όλες τις χρηματοπιστωτικές οντότητες στις οποίες το κράτος έχει σημαντική συμμετοχή. Τόσο η μελέτη και το due diligence θα ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της μελέτης και του due diligence, η κυβέρνηση, σε διαβούλευση με εμπειρογνώμονες, θα διαμορφώσει ένα πρόγραμμα για τη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του τραπεζικού συστήματος».

Για όσους σπεύσουν να υποστηρίξουν πως σε τέτοιου είδους κείμενα δεν μπορεί να γίνει παρόμοια αναφορά, έρχεται η συνέχεια για …«όποιον δεν κατάλαβε» !
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Στην ολόφρεσκη έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Κομισιόν, όχι μόνο αναφέρεται έμμεσα πλην σαφώς, πως η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά ΑΤΕ και ΤΤ, δεν μπορεί καν να συζητηθεί, καθώς από την κοινοτική νομοθεσία, μια τέτοια απόπειρα θάπρεπε να πάρει τη μορφή δημόσιου διαγωνισμού, αλλά, πράγμα πρωτόγνωρο για το κοινοτικό όργανο, προχωράει στην …απαξίωση(!), της πρότασης, γράφοντας πως
« ενώ η συγκέντρωση του τραπεζικού συστήματος θεωρείται ευπρόσδεκτη η σχετικά χαμηλή επίδοση της τράπεζας Πειραιώς στο πρόσφατο stress test προκαλεί το σχόλιο ότι μια από ένας από τους στόχους της προσφοράς ήταν να στρέψει την προσοχή από τα δικά της προβλήματα» !!!

Δεν χρειάζεται, δα και πολύ σκέψη για να οδηγηθεί, κάποιος, στο συμπέρασμα πως η πρόταση Σάλλα μας τελείωσε κι μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λές"
Πανηγύριζες ότι βούλιαξε η πρόταση Σάλα, αμ δε.
Η καθυστέριση, οι μη ειδήσεις, στην υπόθεση αυτή οφείλετο στις ...διακοπές των κουρασμένων παλλικαριών της κυβέρνησης του μηνομονίου και στο να βρεθούν 'κοράκια' για αξιολόγηση.
Τώρα που βρέθηκαν, τι λές;

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Στην πρόταση Σάλλα είσαι ακόμα εσύ ; Πάει μας τελείωσε κι απ΄ την Κομισιόν, όπως είχε τελειώσει κι απ΄την κυβέρνηση.
Καμιά αξιολόγηση δεν γίνεται γι αυτή, άλλα πράγματα αξιολογούνται και εξετάζονται !