Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Η ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ κ. THOMSEN !...


Το ξέρουμε όλοι και το λέμε από την πρώτη στιγμή, αλλά έχει την ιδιαίτερη αξία του όταν το παραδέχονται και οι φίλτατοι ελεγκτές του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ.
Ιδίως αυτός ο φίλτατος ο κ. Τόμσεν από το ΔΝΤ, ο οποίος, ξεπερνώντας την όποια ψυχρότητα της δυτικοευρωπαϊκής καταγωγής του, το είπε με τον πιο απλό, προσιτό και κατανοητό τρόπο.
Μεσογειακό, θα λέγαμε…
”Φίλτατοι, μέχρι τώρα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι "πληρώνουν τη νύφη".
Είναι καιρός να μεταθέσετε το βάρος για το ξεπέρασμα της κρίσης και σε άλλους ώμους”.
Πόσο δίκιο έχει ο άνθρωπος;

Πόσο δίκιο έχει αυτός ο χριστιανός, που βλέπει η χώρα, η οποία ήταν στο στόχαστρο σύσσωμης της υφηλίου, να βγαίνει "ασπροπρόσωπη" στον πρώτο "έλεγχό" της επειδή δύο κατηγορίες πολιτών επωμίστηκαν σχεδόν όλο το βάρος των περικοπών και των επιπλέον φόρων ;

Είναι καιρός όμως, είπε, να αλλάξουν τα πράγματα.
- Είναι καιρός να σταματήσει το "πάρτι" με τις δαπάνες στα νοσοκομεία και στα ασφαλιστικά ταμεία και να πάψουν να βρίσκουν ντάνες τα φάρμακα στον πάτο των πηγαδιών του Λαυρίου ή όπου αλλού.
- Είναι καιρός, ακόμη και εάν έχουμε εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης εν όψει, να σταματήσει η υπόθεση με τον κάθε δήμαρχο που παίρνει δάνεια εκατομμυρίων με το έτσι θέλω, επειδή ο δήμος του έχει χιλιάδες υπεράριθμους υπαλλήλους, διατηρεί ραδιοφωνικούς σταθμούς και επιδίδεται σε κάθε λογής άλλη "εξωσχολική" και πέραν του πραγματικού του αντικειμένου δραστηριότητα.
- Είναι καιρός να αρχίσουν να κάνουν φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος, ακόμη και οι υπάλληλοι της εφορίας…
- Είναι καιρός, είπε, το φορτίο της εξυγίανσης να κατανεμηθεί με δικαιότερο τρόπο.
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι συνέβαλαν όσο μπορούσαν και τώρα η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τη νομοθεσία για την πάταξη της φοροδιαφυγής των υψηλών εισοδημάτων και των περιουσιών.
Από αυτούς που τα έχουν και δεν τα δηλώνουν πρέπει να "τα πάρει" η κυβέρνηση.

Ακόμη, οι καλοί οι κύριοι του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ, που τους έστειλαν αυτοί που μας δάνεισαν, όταν δεν μας δάνειζε κανείς άλλος, είπαν το εξής απλό :
Ωραία τα ταμειακά μέτρα, αλλά τώρα έφτασε η ώρα για τα πραγματικά και ουσιαστικά μέτρα.

Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν και πρέπει να δείτε τι θα κάνετε με τις ΔΕΚΟ, τον ΟΣΕ που σας "βάζει μέσα" δύο εκατομμύρια την ημέρα, τα κλειστά επαγγέλματα, που εξαιτίας τους συντηρείται σε υψηλά επίπεδα ο πληθωρισμός, και όλα αυτά που μόνοι σας κουβεντιάζετε, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχετε εφαρμόσει.

Έτσι είναι, φίλτατε κ. Τόμσεν. Έτσι είναι. Δεν θα διαφωνήσουμε !...
Του Ν. Δρόσου από το Euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: