Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !...


Ποτέ άλλοτε, έλληνας πρωθυπουργός δεν βρέθηκε στην ιδιόμορφη και δύσκολη θέση, σαν αυτή που βρέθηκε και βρίσκεται ο Γ. Παπανδρέου.
Από τη μια να έχει κληρονομήσει μια χρεοκοπημένη, στην ουσία, χώρα, εξ αιτίας μιας διαχρονικής άσκησης στρεβλών πολιτικών και μιας εγκληματικής πρόσφατης 5ετους διακυβέρνησης και από την άλλη να αντιμετωπίζει μια θλιβερή κατάσταση σε επίπεδο Ε.Ε. και Ευρωζώνης, λόγω συγκεκριμένων ανεπαρκών πολιτικών και Πολιτικών.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε να κατηγορείται και ν΄ απολογείται και για το εσωτερικό και για το εξωτερικό, για τα εγκλήματα, τα λάθη, τις αναβλητικότητες και τις ανεπάρκειες των άλλων, κληροδοτών και εταίρων, οι οποίοι, κατά τύχη (;) ανήκουν όλοι στη Δεξιά !

Ο συρφετός του Καραμανλάκα κατέστρεψε την οικονομία, δίνοντάς της τη χαριστική βολή, ο Παπανδρέου κατηγορείται για τη χρεοκοπία της ! Και το εξοργιστικό είναι, πως πρωτοστατούντες στις κατηγόριες είναι εξέχοντα μέλη του καραμανλικού συρφετού της επάρατης 5ετίας, στους οποίους πρέπει ν΄ απολογείται !

Οι δεξιούρες (του κερατά) της τρόϊκας διαμόρφωσαν και επέβαλλαν το μνημόνιο και την άκρατη πολιτική της λιτότητας, επιμένοντας, αμετακίνητοι σ΄ αυτή, η κυβέρνηση κι ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει τα βέλη της κριτικής και τις κατηγορίες, ακόμα (γαμώ τη καταδίκη μου γαμώ !...), και από τους εγχώριους …κερατάδες της Δεξιάς !

Οι συντήρες της μετριότητας και της ανεπάρκειας, πάνε και φέρνουν, είκοσι μήνες τώρα, το «ελληνικό πρόβλημα», σε επίπεδο ευρωζώνης, κάνοντας τη μια μαλακία πάνω στην άλλη, ο Γ. Παπανδρέου, στοχοποιείται ! Κι ας είναι αυτός, που από την πρώτη στιγμή έβαλε την ουσία του προβλήματος και τα πλαίσια, μέσα στα οποία θα έπρεπε και θα πρέπει ν΄ αντιμετωπισθεί και να λυθεί…

Μόνος εναντίον όλων, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, ο έλληνας πρωθυπουργός αγωνίζεται και βολοδέρνει, για να σώσει την Ελλάδα, ενάντια στα προβλήματα και τις δεξιές πολιτικές, συγκεντρώνοντας όλα τα πυρά της κριτικής και της πολεμικής.

Και καλά, να δέχεται κριτική από τα λαϊκά στρώματα, που υφίστανται τις βαριές συνέπειες της λιτότητας και το Κόμμα του, για το ό, τι συμφώνησε στις πολιτικές και τις επιταγές της τρόϊκας (με τη λογική του μονόδρομου…), αλλά να τον κατηγορούν, από πάνω και οι δεξιούρες, ένοχοι στο εσωτερικό, για την κατάντια της οικονομίας και της χώρας, και συνένοχοι στο εξωτερικό, των ανεπαρκών ηγετίσκων της Ε.Ε, αυτό κι αν είναι δράμα !...

8 σχόλια:

http://nafpliotis.wordpress.com/ είπε...

ΛΟΓΟΠΛΟΚΕ ΕΓΡΑΨΕΣ!ΤΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩ ΑΜΕΣΑ,

Ανώνυμος είπε...

Αν όλα πάνε καλά, σε λίγο οι δεξιοί δεν θάχουν που να κρυφτούν ! Αρκεί η πολιτική του Παπανδρέου να οδηγήσει την Ε.Ε. στις σωστές αποφάσεις.

Ανώνυμος είπε...

το ΅"...δράμα του" είναι ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ κυρ ΛΟΓΟΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ.
Αποδόμησε τον κοινωνικό ιστό της χώρας στην λογική της σωτηρίας που δεν ... έρχεται, μετά τα λεφτά που υπάρχουν και την αλλοπρόσαλλη έως απόλυτα ύποπτη πολιτική του.
Ο ΓΑΠ έκανε πάρα πολύ σύντομα ως άλλος ένας αναλώσιμος (για να ολοκληρώσει συγκεκριμένη δουλειά) τον Κωστάκη τον αραχτό να φαντάζει τεράστιος.
Παραδίδει τη χώρα στους νταβατζήδες κερδοσκόπους της οικουμένης ένα απέραντο μπουρδέλο και χωρίς τσατσά μάλιστα
Θα έρχονται να πηδάνε για 2 ευρώ, θα στήσουν και τις έδρες των επιχ/σεών τους σε σημεία φιλέτα, θα καταπατήσουν ότι γουστάρουν και θα καρπώνονται το υπόγειο πλούτο της χώρας.
Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα
ΙΩΝ

Ανώνυμος είπε...

αααα και μην ξεχαστούμε , να πάμε να ψηφίσουμε στο δημοψήφισμα - εδώ ο κόσμος χάνεται βαρκούλες αρμενίζουν
Φιλάκια
ΙΩΝ

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Κάτι σαλταρισμένα σκύβαλα της προηγούμενης γενιάς, έσμιξαν με κάποια παραπλανημένα μαλακίδια της νεότερης κι άρχισαν, μανά ξανά, το τροπάριο περί άλλου δρόμου, περί ανεξάρτητης πορείας κι ανάπτυξης κι άλλα τέτοια φαιδρά και ιστορικά χρεοκοπημένα ιδεολογήματα.
΄Ακου να σου πω ΙΩΝ, το Δημοψήφισμα που φοβάσαι, μπας και πιστεύεις πως θα βγάλει την Ελλάδα σε πορεία χότζικης Αλβανίας ; Μπας και πιστεύεις πως οι μαλακίες περί κι άλλου δρόμου προς τη σωτηρία της χρεοκοπημένης χώρας που εγκατέλειψε η Δεξιά, έχουν βάση ; Μπούρδες !
Ο Παπανδρέου κάνει αυτό που μπορούσε να γίνει τη συγκεκριμένη στιγμή για να σώσει τη παρτίδα (και την Πατρίδα…), πριν αυτή γίνει ανάμνηση πικρή…
Ο κοινωνικός ιστός, έτσι όπως δομήθηκε, δεν είχε να παράξει τίποτα άλλο από ελλείμματα και χρέη και το ξεβόλεμά του ήταν το λιγότερο και το επιτακτικότερο που έπρεπε. Τα λεφτά που έχασε ο ΄Ελληνας από τη λιτότητα, θα τα ξαναπάρει και μάλιστα πολλαπλάσια, άλλα πράγματα δεν πρόκειται να ξανααπολαύσει : το αραλίκι, την παγαποντιά και τη βούτα ! Αν γι αυτά ζορίζεται, καλά κάνει !
΄Οσο για τον ΓΑΠ ακόμα κι αν αναλωθεί σ΄ αυτή την περιπέτεια, θα μείνει στην ιστορία ως ο πολιτικός που τόλμησε να κάνει πράξη, όσα οι άλλοι, δεκαετίες ολόκληρες, έβλεπαν, γνώριζαν και «τ΄ άφηναν γι αργότερα» !

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Κσι κάτι άλλο : τα σχόλιά σου, αν και επικριτικά, αναρτώνται επειδή περιέχουν άποψη,που εκφράζεται με αξιοπρέπεια και δεν είναι θλιβερά ξεσπάσματα αισχρών και ρυπαρών ανθρωπάριων...

ακυβέρνητος είπε...

Λογοπλόκε μην παίρνεις όρκο. Μπορεί στην ενδοχώρα με τις γραφικότητες και τις ασυναρτησίες του ο Σαμαράς να φαντάζει σαν τον τρελό του χωριού που μια ζωή είναι στον κόσμο του, αλλά στη (δεξιότατη) Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται πως τον έχουν βάλει στο παιχνίδι οι λοιποί λεχρίτες που παίζουν με τις ζωές μας.

Αυτοί οι κοπρίτες δεν ήσαν που μας έλεγαν πως η συνταγή του ΔΝΤ είναι πάντα η ίδια, όπου κι αν εφαρμόζεται; Τώρα γιατί την αλλάζουν;

Οι ίδιοι λεχρίτες δεν ήσαν που έπαιρναν το μέρος του Παπανδρέου για την σκληρή λιτότητα που εφαρμόζει; Τώρα γιατί μας λένε ότι η συνεχής φορολόγηση στα κατώτερα λαϊκά στρώματα είναι αδιέξοδη και ατελέσφορη;

Τα ίδια καθίκια δεν ήσαν που ζητούσαν από το Σαμαρά να σταματήσει την αντιπολίτευση, να συστρατευθεί με την κυβέρνηση και να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο; Τώρα γιατί τον «πουσάρουν» από τις φυλλάδες τους, μιλάνε για “haircut” και μειώσεις των επιτοκίων;

Στο είχα γράψει και παλιότερα. Η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία που βρίσκονται μέσα στα σκατά, όλως τυχαίως έχουν (ή είχαν) σοσιαλιστικές κυβερνήσεις όταν έσκασε η βόμβα. Τα δεξιά καθάρματα εξαφανίστηκαν όταν έπρεπε, για να γλιτώσουν την κατακραυγή και σιγά – σιγά επιστρέφουν, αφού οι εναπομείνασες δεξιές και ακροδεξιές κυβερνήσεις των υπολοίπων χωρών, φρόντισαν να τις οδηγήσουν και τις τρεις αυτές χώρες σε χρεοκοπία.

Ανώνυμος είπε...

ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ!!!!! ΚΑΙ ΞΕΚΟΛΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΜΕ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ...ΜΑΣ ΦΑΓΑΝΕ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ!