Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ !...


Η Ελλάδα αποτελεί τον προπομπό των εξελίξεων. Στην πλάτη της - και ερήμην της – οι Αγορές, οι διεθνείς κερδοσκόποι, οι χρηματο-πιστωτικοί κολοσσοί, αλλά, δυστυχώς και οι Ευρωπαίοι ηγετίσκοι κάνουν τα πειράματα τους.
Η χώρα μας δεν τους ενδιαφέρει, ή τους ενδιαφέρει ελάχιστα. Θέλουν να δουν τις επιπτώσεις που θα έχει το δηλητήριο που διοχετεύουν στο δικό μας οργανισμό για να «προσέξουν» τη δόση στους υπόλοιπους ασθενείς. Οι περισσότεροι δε από αυτούς είναι ήδη πεθαμένοι.

Σίγουρα η Ελλάδα, με το χρέος και τα ελλείμματα της, δεν αποτελεί ΤΟ πρόβλημα της παγκόσμιας οικονομίας, ούτε απειλεί την παγκόσμια οικονομική ισορροπία και σταθερότητα. Υπάρχουν και άλλες πολλές χώρες, του Ευρωπαϊκού κυρίως νότου, με δυσθεώρητα ελλείμματα, που όμως δεν τις «κυνηγούν» (ακόμη) οι Αγορές και τα επιτόκια δανεισμού τους είναι σε σχεδόν ανεκτά επίπεδα.

Αυτή η διαπίστωση σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι εμείς βαδίζαμε στο σωστό δρόμο, ή ότι πρέπει να συνεχίσουμε να παράγουμε ελλείμματα και να φουσκώνουμε το δικό μας χρέος. Μάζεμα χρειαζόμασταν σε όλα τα επίπεδα και δυστυχώς αφού δεν ήμασταν ικανοί να το διαπιστώσουμε μονάχοι μας και να προσπαθήσουμε να νοικοκυρευτούμε, μας την έπεσαν οι Τροϊκανοί και ξέσπασε ο Τροϊκός πόλεμος.

Και στις ΗΠΑ τι γίνεται; Ο Ομπάμα δήλωσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τις πληρωμές των συντάξεων της 3ης Αυγούστου !!! Και συνέχισε λέγοντας πως πρέπει να εξευρεθεί συμβιβαστική λύση με το Κογκρέσο, για την αύξηση του ορίου δανεισμού, ώστε να μην οδηγηθούν οι ΗΠΑ σε χρεοκοπία !!!

Αν λοιπόν η Ελλάδα απειλεί το μέλλον της Ευρώπης, το κοινό νόμισμα και την παγκόσμια οικονομία, οι ΗΠΑ τι ακριβώς κάνουν;;;

Του Πέτρου Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: