Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΑΡΛΟΥΜΠΑΣ !...


Ως πόσο να ρεζιλευτεί ακόμα ; Κι ως πόσο να εκφράσει τη μικρότητα και την ανικανότητα του αφεντικού του ; Ο λόγος για τον παρλαπίπα της Συγγρού, που το είδε κριτής και επικριτής των πάντων κι έχει πιστέψει πως από δημοσιογραφίσκος της σειράς και της καρπαζιάς, έγινε σταρ της πολιτικής. Της γαλάζιας πολιτικής, ναι, στη γενικότερη πολιτική σκηνή, όμως, μάλλον για γραφικότητα φέρνει.

Δεν πάνε λίγες μέρες, που ο Μιχελάκας αποκάλυψε στην κοινή γνώμη, το λόγο της διακοπής των διαπραγματεύσεων μεταξύ τρόϊκας και κυβέρνησης και ως δαιμόνιος ξερόλας αποφάνθηκε πως «...μεταθέτουν τις συνομιλίες με την Τρόικα, για μετά την εμφάνιση του κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ, λέγοντας ότι ο κ. Βενιζέλος πρέπει να ολοκληρώσει… “τεχνικές εργασίες” !...». Τόσο βέβαιος και τόσο κατηγορηματικός και απόλυτος !

Προχθες το υπουργικό συμβούλιο πήρε ορισμένες από τις πιο σκληρές αποφάσεις της διετίας και τις μπουμπούνισε στο εμβρόντητο πανελλήνιο, δια του υπουργού των οικονομικών. Ακριβώς τρεις μόλις μέρες πριν την εμφάνιση του Παπανδρέου στη ΔΕΘ. Σε μια πρωτοφανή επίδειξη άκρατου μαζοχισμού, η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε τις πιο δύσκολες και πιο ανυπόφορες συνθήκες για την παρουσία έλληνα πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Αν υπήρχε και κάποιος που δεν τόχε να πάει το Σάββατο στο συλλαλητήριο, τώρα απόκτησε κίνητρο για να πάει κι αυτός
Καλύτερο προσκλητήριο στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, από τις αποφάσεις της ίδιας, δεν μπορούσε να υπάρξει !

Κι ο Μιχελάκας ; Σαν να μην έχει πει τίποτα, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, νάτος να συνεχίζει απτόητος : «..ο κ. Βενιζέλος έλεγε ψέματα την περασμένη Τετάρτη, όταν διαβεβαίωνε τον Ελληνικό λαό πως οι διαπραγματεύσεις με την Τρόϊκα «δεν διακόπηκαν» και ότι η ξαφνική αναχώρησή της από την Αθήνα ήταν δήθεν… «προγραμματισμένη»... χθες, επιβεβαιώθηκε ότι η αναχώρηση εκείνη ήταν «σαφής προειδοποίηση» προς την κυβέρνηση να αφήσει τα επικοινωνιακά τεχνάσματα….».

Ο Βενιζέλος που χαρακτήρισε την φυγή των τροϊκανών προγραμματισμένη, είπε ψέματα κε κολαούζε, εσύ που διαβεβαίωνες πως ήταν μια στημένη διαδικασία για να διευκολυνθεί η παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, τι είπες ; Αρλούμπα, ε αρλούμπα !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: