Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΤΑΡΣΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ !...


Ναι, μεν, αλλά οι απόπειρες κατάδειξης του ανεξάρτητου και αυτόνομου ρόλου των βουλευτών, μέσα από διαμαρτυρίες και διαφοροποιήσεις από την κομματική γραμμή, συνήθως καταλήγουν σε παρωδία.

Οι εμπειρίες από την εποχή και τα γεγονότα του Μεσοπρόθεσμου, όπως και παλιότερα επί επάρατης καραμανλικής πενταετίας, (τότε με τα καραγκιοζιλίκια τύπων, σαν τον Μανώλη κλπ...), είναι τραυματικές για τους αντιπροσώπους του έθνους. Ποιος δεν θυμάται δηλώσεις, προειδοποιήσεις, απειλές, παλληκαρισμούς, που μετατράπηκαν σε αναδιπλώσεις και άτακτες υποχωρήσεις ; Οι δυο τρεις παραιτήσεις δεν είναι ικανές να νοθέψουν τον κανόνα, καθώς ήταν, σχεδόν, εκ του ασφαλούς, μιας και δεν οδηγούσαν και δεν προκαλούσαν πτώση της κυβέρνησης.

Η τωρινή περίπτωση των 9 βουλευτών που δημοσιοποίησαν "αντίθεση" στην εργασιακή εφεδρεία, έχει όλα τα χαρακτηριστικά της πεπατημένης. Τόσο η σύνθεση της ομάδας, όσο και η άποψή της, είναι ξεκάθαρο πως σε διαδικασία "πολύς λόγος για το τίποτα..." οδηγούν.

Υπάρχουν βουλευτές που είναι σε θέση κι έχουν τα κότσια ν΄ αναλάβουν την ευθύνη πτώσης της κυβέρνησης ; Αυτό είναι το μεγάλο και κεντρικό ζήτημα κι όχι οι λεονταρισμοί, που καταλήγουν σε σκηνές γραφικές και εν πολλοίς γελοίες.

Υπάρχουν πολιτικοί, μέσα, στο ΠΑΣΟΚ, που διαφωνούν κάθετα και απερίφραστα με την στρατηγική του Γ. Παπανδρέου, που βάζει στην άκρη οποιαδήποτε φιλοδοξία και επιδίωξη εκλογής και επανεκλογής και επικεντρώνει μόνο και αποκλειστικά, στην εφαρμογή των πολιτικών και τη λήψη των μέτρων που κρίνονται απαραίτητα για να σωθεί η χώρα ; Αν υπάρχουν να βγουν, καθαρά, να το πουν και να το κάνουν το τόλμημα : να καταψηφίσουν αυτή την πολιτική και να ρίξουν την κυβέρνηση, προκαλώντας πρόωρες εκλογές !

΄Ολα τάλλα, είναι θλιβερές επαναλήψεις, που έχουν κουράσει κι όχι μόνο δεν ωφελούν τους "αντάρτες του γλυκού νερού", αλλά τουναντίον τους βλάπτουν περισσότερο !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: