Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΦΤΩΧΟΥΛΗΣ !...


Τον λυπήθηκα τον Πάγκαλο, βλέποντάς τον να δηλώνει ότι δεν έχει 17.000 ευρώ για να πληρώσει τους διάφορους φόρους για τα δεκάδες ακίνητά του.

Τον λυπήθηκα μάλιστα διπλά γιατί έτσι κινδυνεύει να τον βάλει ο Βενιζέλος φυλακή, όπως είπε ο ίδιος. Αφήστε, που για να μαζέψει τα χρήματα είναι αναγκασμένος να πουλήσει κάποιο ακίνητο, από εκείνα που κληρονόμησε από τη θεία του και με τα οποία είναι προφανώς συναισθηματικά δεμένος και θα πονέσει η ψυχούλα του.

Εγώ τον πιστεύω ότι δεν έχει να πληρώσει - σε αντίθεση με άλλους που είναι δύσπιστοι και κακοπροαίρετοι. Πρέπει να περνάει μεγάλα ζόρια ο Πάγκαλος. Φαίνεται ότι η οικονομική κρίση τον χτύπησε για τα καλά. Βλέπετε, σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» του 2010 -αφορά εισοδήματα και περιουσιακή κατάσταση του 2009- είχε εισόδημα από βουλευτική αποζημίωση 150.000 ευρώ και από άλλες πηγές 490.616 ευρώ, σύνολο περί τα 640.000 ευρώ. Επιπλέον 206.000 ευρώ εισόδημα είχε δηλώσει για το 2009 και η σύζυγός του Χριστίνα Χριστοφάκη. Τότε δήλωνε 58 ακίνητα διαμερίσματα, καταστήματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια κ.λπ. σε Αθήνα, Εύβοια, Ελευσίνα και Τζια. Το 2008 η σύζυγός του αγόρασε κι εκείνη αγροτεμάχιο στην Τζια...
Προφανώς πρέπει να είχε πολλά έξοδα στο μεταξύ μέσα στην κρίση και τώρα όντως να μην έχει να πληρώσει την Εφορία!

Καταλαβαίνω, επίσης, την αγωνία του μάλιστα μήπως πάει φυλακή. Βλέπετε με τον Βενιζέλο δεν έχει καλές σχέσεις και μπορεί ο υπουργός Οικονομικών να δώσει καμιά εντολή, όταν διαπιστώσει ότι ο Πάγκαλος δεν είναι εντάξει με την Εφορία και να τον στείλει στον Κορυδαλλό. Φημίζονται και ο Βενιζέλος και η κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος για την αυστηρή εφαρμογή και επιβολή των νόμων, ιδίως όταν έχουν να κάνουν με ισχυρούς παράγοντες. Εχει δίκιο ο Πάγκαλος να φοβάται.

Από την άλλη, βέβαια, είναι ατρόμητος. Εχει θάρρος πολύ. Ίσως και μαζοχιστική διάθεση. Δεν εξηγείται αλλιώς η μόνιμη ροπή του να μας δουλεύει κατάμουτρα…

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για όνομα του Θεού κάποιος να τον μαζέψει ρε παιδιά. Έλεος!!!!! Δεν ενδιαφέρει κανέναν να είναι ευφυής, καυστικός, παρορμητικός, συγός ή σκορπιός. Το παράχεσε ο Βούβαλος, μόνο κακό κάνει στο ήδη βεβαρημένο προγραμμα της κυβέρνησης. Μαζέψτε τον!!!!!!!!!!!!

ακυβέρνητος είπε...

Να αφήσει τους εξυπνακισμούς ο κος Μακρυγιάννης κι εσύ Λογοπλόκε.
Τι να του κάνουν τα 846.000 το χρόνο του Πάγκαλου; Νομίζεις ότι τα'χει;
Μεροδούλι-μεροφάι είναι.
Αυτή η κοιλιά με τι νομίζετε ότι γεμίζει;
Ε;;;;

Υ.Γ. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό, αυτά που βγάζει ο Πάγκαλος σε ένα χρόνο, εγώ τα βγάζω σε 43!!! Δηλαδή σε όλο τον εργασιακό μου βίο και καμιά 10αριά χρόνια συνταξιούχος.

Γειά σου ρε Πάγκαλε με τα ωραία σου !!!

Delino είπε...

840.000 ΕΥΡΏ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
Αν έφαγε τις 140.000 ευρώ του μείναν 700.000 ευρώ.
Δηλώνει καταθέσεις 32.800 ευρώ!
Τα υπόλοιπα σε ποια τράπεζα τα έχει;