Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ...ΜΠΛΕ ΚΟΡΑΚΕΣ !...


Σας έχει εκνευρίσει αρκετά το φαινόμενο "αντιπαράθεσης" μεταξύ της Ν.Δ. του Σαμαρά και των ομογάλακτων και ομοτράπεζων, δεξιών, κομμάτων της Ε.Ε. και των ηγετών τους ; Πράγματι, πρόκειται για μια άκρως εκνευριστική κατάσταση, μια φτηνή παράσταση των δεξιόμουτρων της Ευρώπης, με σημείο αναφοράς την καταταλαιπωρημένη Ελλάδα, που οι ίδιοι χρεοκόπησαν : οι μεν από την Αθήνα, με τις εγκληματικές πολιτικές τους, οι δε από τις Βρυξέλλες, με την ανοχή και την απραξία τους !

Κι όμως, υπάρχει ένα, ακόμα, εκνευριστικότατο φαινόμενο, καταμεσής της Ελλάδας, μ΄ έναν τύπο - θεσμικό παράγοντα, που ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της επάρατης νέας διακυβέρνησης, ούτε έβλεπε, ούτε μιλούσε, τώρα, στην εποχή της πυροσβεστικής - διασωστικής παρέμβασης του Γ. Παπανδρέου, είναι και λαλίστατος και συμβουλάτορας και επικριτής !

Το πιο εκνευριστικό, όμως, σημείο της υπόθεσης είναι το γεγονός, πως ενώ ο τύπος αυτός επιλέχθηκε ως κομματικός της Δεξιάς και τοποθετήθηκε στη (θεσμική) θέση κι ενώ είναι ομογάλακτος και ομοτράπεζος του Σαμαρά, εμφανίζεται, τάχα, διαφοροποιημένος, με άλλες, τάχα, θέσεις και ιδέες. Μια παρόμοια κατάσταση, δηλαδή, μ΄ εκείνη του Σαμαρά με τους Μερκελοσαρκοζήδες !

Βγαίνει, λοιπόν, ο κ. Προβόπουλος και μιλάει για καθυστερήσεις στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων και αποδίδει αρκετό μέρος των προβλημάτων στην ατολμία της σημερινής κυβέρνησης, δεν βγάζει τσιμουδιά, όμως, για δύο από τις κύριες αιτίες της κρίσιμης κατάστασης, δηλαδή, την πλήρη απραξία των κυβερνήσεων του Καραμανλή στη χαμένη πενταετία, αλλά - κυρίως - στην αισχρή λαϊκίστικη συμπεριφορά και πολιτική του διαδόχου του και σημερινού αρχηγού της αντιπολίτευσης.

΄Οταν μιλάει ο κ. διοικητής για την ανάγκη αλλαγών στο κράτος και της μείωσης της έκτασής του και επισημαίνει καθυστερήσεις, γιατί δεν αναφέρεται και στη στείρα και αρνητική στάση της Ν.Δ. που χρησιμοποιείται ως τρικλοποδιά ; ΄Οταν λέει για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, γιατί δεν καταγγέλλει την προβοκατόρικη στάση της νεοδημοκρατίας και τον εναγκαλισμό της με τους ταξιτζήδες και τους άλλους φορείς των κλειστών επαγγελμάτων ;

Θα μου πείτε, πως είναι χάσιμο χρόνου η διατύπωση ερωτημάτων, αφού όλα εξηγούνται, απλά, εύκολα και αξιόπιστα, με την γνωστότατη παροιμία "κόρακας, κοράκου μάτι δεν βγάζει...". Σωστό και δεκτό, με την επισήμανση, βέβαια, πως οι κόρακες παραμένουν κόρακες, ακόμα κι αν βαφτούν μπλε !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: