Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Η ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ !...


Για την επόμενη δεκαετία η διαχείριση του παλαιού χρέους και η πληρωμή των τοκοχρεολυσίων, αναλαμβάνεται από τα ευρωπαϊκά κράτη, μέσω του νέου πακέτου δανειοδότησης. Η Ελλάδα αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου και χωρίς δανεικά, την ικανοποίηση των εσωτερικών αναγκών σε δαπάνες και πληρωμές, κάθε είδους, (μισθοί, συντάξεις, επιχορηγήσεις κλπ).

Η υποχρέωση που ανέλαβε η χώρα είναι η παραγωγή πρωτογενών πλεονασμάτων από τον αμέσως επόμενο χρόνο, κάτι το απαραίτητο και για την αυτοδύναμη διαχείριση των εσωτερικών υποθέσεων και για την έναρξη αποπληρωμής των παλαιών δανεικών.

Ο χρόνος της προσαρμογής επιμηκύνεται κατά πολύ, καθώς επίσης και οι όροι των νέων δανείων, εκτός του ό,τι προέρχονται από κράτη κι όχι από τον ιδιωτικό τομέα, έχουν μεγάλη περίοδο χάριτος και χαμηλότερο επιτόκιο.

Θεωρητικά, οι (καθ΄ όλα σφαγιαστικές), παρεμβάσεις, που έγιναν ως σήμερα και στον τομέα των δαπανών και (κυρίως) στον τομέα των εσόδων, φτάνουν για να οδηγήσουν σε πλεονασματική (πρωτογενώς…) χρήση του 2012 και δημιουργούν τους όρους για ανάλογη πορεία και το 2013-14, με τη βασική, βέβαια, προϋπόθεση, πως θα υπάρξει αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων και θα προσεγγιστούν οι τεθέντες στόχοι.

>>>Διαβάστε τη συνέχεια...
Οι κίνδυνοι παραμονεύουν κι αφορούν και την ελαττωματικότητα των εφαρμοζόμενων συνταγών οικονομικής πολιτικής και των ανεπαρκειών του κυβερνητικού έργου. Η ύφεση και τα λάθη είναι που απειλούν την εξέλιξη και επισείουν το ενδεχόμενο νέων, περιοριστικών, μέτρων.

Το ανασκούμπωμα δύο κεντρικούς στόχους θα πρέπει νάχει : την εξομάλυνση των αδικιών που σημειώθηκαν στις πολιτικές που ακολουθήθηκαν και στην δημιουργία των προϋποθέσεων για την έλευση της περιζήτητης ανάπτυξης. Για το πρώτο, «πεδίον δόξης λαμπρόν» το υπό διαμόρφωση νέο φορολογικό, ενώ για το δεύτερο η υλοποίηση των αποφασισθέντων διαρθρωτικών αλλαγών και η αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση των, σχεδόν, χωρίς εθνική συμμετοχή, (πήγε στο μόλις 5%...), κονδυλίων του ΕΣΠΑ, που φτάνουν τα 15 δισ. €.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι το ρεζουμέ του "κουρέματος".
Το 2020, θα επιστρέψει η Ελλάδα σε χρέος 120% του ΑΕΠ, όσο δηλαδή το άφησε ο Καραμανλής.
Υποθηκεύσαμε την εθνική κυριαρχία, διαλύσαμε την κοινωνική συνοχή, πετσοκόψαμε μισθούς και συντάξεις, στραγγίξαμε την αγορά από την υπερφορολόγηση, πνίξαμε την επιχειρηματικότητα, φέραμε την κατάθλιψη στον ελληνικό λαό, για να μπορέσουμε μετά από 11 χρόνια άγριας λιτότητας για τους πολλούς, να επιστρέψουμε στα επίπεδα του 2009.
Το 2020 !
Αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα των άπειρων άστοχων...
χειρισμών αυτής της τραγικής κυβέρνησης.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΛΟΓΟΠΛΟΚΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ....

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΏΝΥΜΕ 12:32
Προφανώς εσύ μόνο από 11 εκατ Έλληνες δεν έχεις ακόμη καταλάβει γιατί δεν μιλάει ο Καραμανλής..
Άντε πάρε το γαλάζιο σημαιάκι σου και βροντοφώναξε:
Ψωμί δραχμή, ελιά με Σαμαρά

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

@12.32
Εξυπνάδες από αλογομούρηδες,(αποτυχημένους κατόχους CD'S), εθνικομούρηδες (μαυραγορίτες της εθνικοφρασύνης) και κοκκινομούρηδες (μυαλοφυγόδικους της επανάστασης), καθώς και από ημιμαθείς εκαφρόμυαλους, δεν δέχομαι.Επίσης δεν δέχομαι κουβέντα από φορείς της λεγόμενης επιχειρηματικότητας, τους πρωταθλητές του ξεζουμίσματος του κράτους (μεγάλοι) και της φοροδιαφυγής (μεγάλοι και μικροί...).
Την καραμέλλα περί χρέους το 2020, ίδιο με το 2009, αλλού : άλλο το ΑΕΠ του 2009 κι άλλο του 2020 και κυρίως, άλλη προοπτική μπροστά στο 2009, (γκρεμός, χάος, χρεοκοπία) κι άλλη το 2020 (νέα πορεία, υγειούς ανάπτυξης) !
@14.29
Δεν δαιβάζεις, φαίνεται, τα κείμενα : αυτό περί του "νέου φορολογικού" τι άλλο σημαίνει ;
Ο Λογοπλόκος,φίλε, δεν μπορεί να φοροδιαφύγει, καθότι μισθωτός !...

Ανώνυμος είπε...

@ 12:32

Ρε φίλε,
Εκεί στη Συγγρού δε σκεφτήκατε κάτι καλύτερο για να πείσετε τον κόσμο;
Τι σχέση έχει το 120% του χρέους του 2009 με αυξανόμενο πρωτογενές έλλειμμα 24 δις (36,3 δις συνολικό μαζί με τόκους) με το 120% του χρέους το 2020 με πρωτογενές πλεόνασμα, με το χρέος συνεχώς μειούμενο;
Αμάν πια με τα non-paper του Αντωνάκη σας. Μας τα πρήξατε σήμερα. Βρείτε τουλάχιστον κάτι πιο έξυπνο, και το κυριότερο μη λέτε όλοι τα ίδια την ίδια στιγμή.

Ανώνυμος είπε...

και που ξέρεις πόσο θα είναι το ΑΕΠ το 2020 ρε υπαλληλίσκο λογοπλόκε του ΠΑΣΟΚ:

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Έσύ και οι όμοιοί σου κόπανοι πού ξέρετε πόσο θα είναι και βγάζετε το 120%, ρε ηλίθιε ;

Ανώνυμος είπε...

@1945
Να πας στην 4η δημοτικού για να μάθεις τι σημαίνει ποσοστό και τι απόλυτος αριθμός.