Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ !...


Πολλές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, μεταξύ των τριών συμμάχων, για τη διαμόρφωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, οι οποίες, ούτως ή άλλως θα έρθουν με μεγάλη καθυστέρηση.

Επειδή προηγήθηκε η συγκρότηση της κυβέρνησης και επειδή, προκαταβολικά, λέχτηκαν και γράφτηκαν πολλά, για πρόσωπα και θέσεις, ώσπου στο τέλος φάγαμε στο κεφάλι τους Παναγιωτόπουλους, τους Στυλιανίδηδες και τους Λυκουρέντζους, καλό θάναι, εν όψει των προγραμματικών, να κρατάμε μικρό καλάθι και να μην παίρνουμε τοις μετρητοίς, ούτε τις θεωρίες του Βενιζέλου, ούτε τα τσινίσματα του Κουβέλη.

Οι επεξεργασθέντες την κοινή προγραμματική διακήρυξη, έχουν φροντίσει να συμπεριλάβουν όλα τα ενδιαφέροντα ζητήματα στο κεφάλαιο με τίτλο "θέματα προς διαπραγμάτευση με την τρόϊκα", κάτι που δίνει τη δυνατότητα να πάνε στις καλένδες όλα τα σοβαρά προβλήματα, με τους μισθούς, τα εργασιακά, τις απολύσεις κλπ, κλπ.

Στο ίδιο μοτίβο, αναμένεται και το κείμενο των προγραμματικών δηλώσεων, με επί πλέον, τη στρατηγική να έχει χαραχθεί από τον ίδιο το Σαμαρά, (εν αγνοία των άλλων δύο ?...), με την επιστολή που έστειλε, μέσω Παπούλια, στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής, στην οποία, βέβαια, δεν υπάρχει κουβέντα για επαναδιαπραγμάτευση !
Κάποιοι, ίσως, στην κυβέρνηση, (και στους τρεις χώρους...), ξεγελιούνται με την ηρεμία που επικρατεί μέχρι στιγμής σε κοινωνικό επίπεδο και δεν μπαίνουν, καν, στον κόπο να σκεφτούν τι έχει να γίνει, έτσι κι αρχίσει η λήψη των νέων μέτρων, που ήδη προβλέπονται στο μνημόνιο 2.

΄Ισως δεν έχουν καταλάβει τι ακριβώς καταστάσεις έχουν διαμορφωθεί στο λαό, μετά τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις και, κυρίως, μετά απ΄ όσα λέχτηκαν, εξαγγέλθηκαν ή διακηρύχθηκαν, απ΄ όλους, αλλά ειδικότερα από τους συγκυβερνούντες.

Η πρώτη μετεκλογική επίσκεψη των εκπροσώπων της τρόϊκας δεν πρόκειται ν΄ αργήσει και τότε, είναι, που θα καταλάβουν όλοι, περί τίνος πρόκειται !...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=464826

διαβάστε το! μετά τα φούμαρα περί δανεισμού από κίνα και ρωσία καταρρέει και ο μύθος ότι οι παπανδρέου και παπακωνσταντίνου μαγείρεψαν τα στοιχεία του ελλείματος το 2009!

Ανώνυμος είπε...

AντωνοΒαγγελοΦωτια μπερδεματα. Παραγαδι μπερδεμενο η υποθεσης και βλεπω τον ΒΒ και τον Φωτη να την κοαπανανε απο το τριο Σουτσες νυχτα. Μα ητανε φανερο και αναμενομενο, τοσο που απορω πως ο κατα τα αλλα διφημιζομενος για την εξυπναδα του ΒΒ δεν το επιμετρησε πριν παρει την αποφαση. Εχουω δικιο οσοι του ελεγαν ή να μπεις στην κυβερνηση κανονικα ή κατσε στην ακρη. Δηλαδη εαν εμπαιναν οι δυο αντιπροεδροι και ορισμενοι υπουργοι με βαρβατα στελεχη, και οι αποφασεις θα ητανε συλλογικες αλλα κυριως αμεσες στα υπουργικα συμβουλια και οχι αυτο το ρεζιλικι με τα ραντεβου στα τυφλα των τριων.
Τωρα βλεποντας αυτα αλλαξα γνωμη και συμφωνω με την αλλαγη ονοματος και συμβολων του Πασοκ ωστε να μην αισθανομαστε και εμεις τυψεις που τους ψηφισαμε δυο φορες απο ιδεολογικο καθηκον. Αντε Γιαννη Ραγκουση να κανεις την κινηση να στεγαστουμε γιατι δεν βλεπω προκοπη με αυτους στην Ιπποκρατους.

Ανώνυμος είπε...

alzap ''Τρίτη, Ιούλιος 03, 2012Η ΚΑΠΗΛΕΙΑ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ'' Ζωγραφησε παλι ο ανθρωπος αφου ξεσκεπαζει τους πολιτικους απατεωνες του Συριζα και το κακο συναπαντημα της πολιτικης παλιοπαρεας που μαζευτηκε εκει.

Ανώνυμος είπε...

Προτρέπω όσους δεν διάβασαν να διαβάσουν αυτά που είπε στη Σύνοδο των ηγετών του ΕΣΚ ο ΓΑΠ που τέλειωσε την εισήγησή του με την φράση "Ελπίζω ότι αυτές θα είναι οι αποφάσεις αυτές τις ημέρες". Διαβάστε και τις αποφάσεις και συγκρίνετε.

Ανώνυμος είπε...

@17:58
Δες :
http://www.bloomberg.com/video/94419969-papandreou-interview-june-8-on-greece-debt-crisis.html/
Μας δείχνει το δάσος.