Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ?...

 4-9-2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ !
 Η αναχώρηση των στελεχών της τρόικας την Παρασκευή, προκειμένου να επιστρέψουν σε δέκα μέρες, ήταν συμφωνημένη και προγραμματισμένη εξαρχής, επαναλαμβάνει με δήλωση του την Κυριακή ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή διάφορα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τις συζητήσεις με την τρόικα. 

 Ταυτόχρονα, ο κ. Βενιζέλος αναφορικά με την ύφεση και την αστοχία των δημοσιονομικών στόχων, τονίζει ότι: «η βαθύτερη ύφεση είναι μια πραγματικότητα που επηρεάζει αυτόματα το δημοσιονομικό στόχο. Ανεξάρτητα, όμως, από την ύφεση υπάρχουν τα ήδη ψηφισμένα και ισχύοντα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν και πολλά διαρθρωτικά ζητήματα, στα οποία οφείλουμε ως χώρα να δείξουμε καλύτερα αποτελέσματα, με πιο γρήγορο και αποφασιστικό τρόπο. Και αυτό κάνουμε». 

 21-9-2012
 ΦΕΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ! 

 Αναχωρεί η τρόικα μετά τη συνάντηση του υπουργείου Οικονομικών με την λίστα των 13,5 δισ. ευρώ να μένει "ανοικτή". Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές η αναχώρηση ήταν προγραμματισμένη. Τα στελέχη των δανειστών θα επιστρέψουν την επόμενη εβδομάδα καθώς υπάρχουν ανοικτά θέματα προς συμφωνία. 

 "Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τελική λίστα με τα μέτρα", λέει η ίδια πηγή. Προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε 13,5 δισ. ευρώ (τα 11,5 από περικοπές και τα δυο δισ. ευρώ εξ αυτών από επιπλέον φορολόγηση). «Εγινε πρόοδος», τονίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: