Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !...


«Η πρόοδος σε επίπεδο Ευρωζώνης είναι πολύ αργή, διατηρώντας ένα κλίμα αβεβαιότητας για το μέλλον» ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, με την οποία άνοιξαν οι εργασίες της συνεδρίασης του νεοεκλεγέντος προεδρείου της Οργάνωσης, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην έδρα του ΟΗΕ, με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης.
 
Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι «υπάρχει μεγάλο κενό ανάμεσα αφενός στις αντιλήψεις ορισμένων προοδευτικών κυβερνήσεων που προσπαθούν να λάβουν υπόψη την κοινωνική διάσταση της κρίσης και, αφετέρου, στη συντηρητική πλειοψηφία που συνεχίζει να ακολουθεί τις προτεραιότητες εκείνων που ευθύνονται για την κατάσταση».
 
Σημείωσε, μάλιστα, ότι «αυτές οι προοδευτικές κυβερνήσεις χρειάζονται περισσότερο από ποτέ την αλληλεγγύη μας στην προσπάθεια να επιβιώσουν σε ένα δύσκολο περιβάλλον, όπου τα οικονομικά και τα μιντιακά δίκτυα είναι εξαιρετικά επιθετικά».
 
Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είπε, μεταξύ άλλων, ότι η Οργάνωση πρέπει να παράγει νέες ιδέες «σε μια κατάσταση όπου ο τραπεζικός τομέας αδυνατεί να υποστηρίξει την ανάπτυξη, όπου η ανεργία των νέων έχει γίνει παράγοντας αστάθειας και μεγάλοι τομείς της οικονομίας πρέπει να αναμορφωθούν, μια κατάσταση όπου βλέπουμε τα οικονομικά εμπόδια να επιδεινώνουν τον ρατσισμό και ακροδεξιές λαϊκιστικές κινήσεις».
 
Τα βασικά θέματα που συζητούνται στη συνεδρίαση του Προεδρείου είναι οι κοινωνικές επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η ανάγκη βελτίωσης του συντονισμού των διεθνών Οργανισμών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και οι εξελίξεις στη Συρία.
 
Επίσης, θα συζητηθεί η κρίση στο Μάλι, που αποτελεί και το βασικό θέμα της πρωτοβουλίας του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση αφρικανικών δυνάμεων για την απελευθέρωση της χώρας από τις δυνάμεις της Αλ Κάιντα.
 
Τέλος, στην ατζέντα της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθούν και οι αντιδράσεις στον αραβικό κόσμο για το βίντεο που σατιρίζει τον Μωάμεθ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους πολιτική!

Ανώνυμος είπε...

22.17, Δεν μετρανε αυτα. Σημασια εχει αν θα πει ο Πρετεντερης ή ο Παπυλοπουλος του ΕΧΤΡΑ καμια καλη κουβεντα για τον ΓΑΠ. Που να ασχολειτε τωρα το ποπολο με ομηλιες και θεσεις διεθνεις για την οικονομια, για την διακυβερνηση και αλλες σκοτουρες.
Δυστηχως φιλε αυτη ειναι η Ελλαδα, εχω θα πω οι Ελληνες, που ειπε και ο Σημιτης.