Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ !


Με επιστολή του προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνής διαψεύδει κατηγορηματικά ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου ή άλλο μέλος της οικογένειας Παπανδρέου έχει την οποιαδήποτε σχέση με το λογαριασμό των 550 εκατομμυρίων δολαρίων που εμφανίζεται στη «λίστα Λαγκάρντ». Οσον αφορά αυτόν καθ' αυτόν τον λογαριασμό, ο κ. Μιωνής αναφέρει ότι δικαιούχος του δεν είναι ούτε ο ίδιος ούτε κάποια υπαλληλός του, αλλά ότι πρόκειται για Αμοιβαίο Κεφάλαιο Επενδύσεων, δικαιούχοι του οποίου είναι οι μεριδιούχοι του.

Ειδικότερα, ο κ. Μιωνής αναφέρει:
 
«Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα της Κυριακής, σχετικά με τον δικαιούχο της μεγαλύτερης κατάθεσης των 550 εκατομμυρίων Δολαρίων της λίστας Lagarde, επιθυμώ να διευκρινίσω τα παρακάτω προς αποκατάσταση της αλήθειας:
 
1. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν γνωρίζω, δεν έχω συναντήσει ποτέ, ούτε έχει οποιαδήποτε, άμεση η έμμεση, σχέση με το λογαριασμό των 550 εκ Δολαρίων ή με εμένα, η Κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου ούτε οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογενείας Παπανδρέου.
 
2. Ο δικαιούχος του λογαριασμού ήταν Αμοιβαίο Κεφάλαιο επενδύσεων που είχε μετοχές του εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Ιρλανδίας. Όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία τα χρήματα των Αμοιβαίων Κεφαλαίων είναι κατατεθειμένα σε τράπεζα Θεματοφύλακα, δηλαδή στην HSBC στη συγκεκριμένη περίπτωση, γεγονός που τεκμηριώνεται και από το ενημερωτικό δελτίο του Αμοιβαίου Κεφαλαίου (στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου). Κανένα φυσικό πρόσωπο, ούτε η Μαρία Παντελή, ούτε εγώ δεν είμαστε οι ιδιοκτήτες του λογαριασμού. Ο δικαιούχος των 550 εκ. Δολαρίων είναι το Αμοιβαίο Κεφάλαιο και οι μεριδιούχοι του. Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της ανακρίβειας, η εμφάνισή μου ως δικαιούχου των 550 εκατομμυρίων είναι ανάλογη του ισχυρισμού ότι ο διευθύνων σύμβουλος μιας τράπεζας είναι και δικαιούχος των καταθέσεων της τράπεζας.
 
3. Ήμουν Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης του εν λόγω Αμοιβαίου Κεφαλαίου μέχρι το Ιούνιο του 2009 και η Μαρία Παντελή υπάλληλος της εταιρείας. Η εταιρεία διαχείρισης του Αμοιβαίου Κεφαλαίου ανήκε από το Φεβρουάριο του 2006 στην εισηγμένη στην Ελβετία τράπεζα EFG International.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και τώρα γέρο-Σταύρο θα σου φέρουμε περισσότερες πάνες. Έρχεται γρηγορότερα απ'ότι υπολόγιζες.

Ανώνυμος είπε...

Τι θα πει τώρα ο Δόλιος του ΔΟΛ ?

Ανώνυμος είπε...

Και μη ξεχνάμε το ρόλο του "κυρίου" Στέλιου-μου-είπαν-ότι-άκουσαν-Στασινόπουλου ή αν προτιμάτε Στέλιου-παιδικού-φίλου-και-ανθρώπου-της-απόλυτης-εμπιστοσύνης-του-Αντώνη-Σαμαρά-Στασινόπουλου, όπως τον παρουσίασαν τα επίσης ΔΟΛια ΝΕΑ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν συμφωνω με κανεναν απο τους τρεις φιλους σχολιαστες για το τι θα πει ο Σταυρακας και τι θα πει ο Κομηστης, ειανια αδιαφορο. Οτι εχουν να πουν να το πουν στο δικαστηριο με αγωγη που πρεπει να καταθεσει η κ.Παπανδρεου σημερα κιολας εναντιον τους και να τους παρει και το βρακι που φορανε γιατι σωβρακο αμφιβαλλω αν φορανε.