Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ !...

Η …σοβαρή «Ελευθεροτυπία», περιφέρει τα μπαρουφοειδή υποπροϊόντα ορισμένων συντακτών, αλλά κι όλου του επιτελείου της, (μιας και μοστράρονται πρωτοσέλιδα), σε μια επίδειξη πρωτοφανούς αγραμματοσύνης.
Αναγκαία τα νέα μέτρα, κατά την «Ε», οι κυβερνητικοί «φέρνουν τώρα τα μέτρα του 2011», επειδή πιέζονται από το Έλλειμμα, την Ύφεση και την Ανεργία.

Σχετικά, λοιπόν, με το πρώτο, το έλλειμμα, απολαύσαμε το εξής …ιστορικό κείμενο, μνημείο μπαρούφας, ασχετοσύνης και τσαπατσουλιάς :
«Επισπεύδονται κατά ένα χρόνο τα διαρθρωτικά μέτρα του 2011, καθώς ασκείται πίεση από την απόκλιση 3,02 δισ. ευρώ του ελλείμματος του προϋπολογισμού, την ύφεση 3,5% και τους 602.185 ανέργους».
Και κάνοντας μια περαιτέρω ανάλυση της απόκλισης του ελλείμματος, γράφουν :
«Τα περιορισμένα έσοδα και οι αυξημένες δαπάνες ανέκοψαν την πορεία μείωσης του ελλείμματος, το οποίο διαμορφώνεται στα 12.097 εκατ. ευρώ τέλη Ιουλίου, εμφανίζοντας απόκλιση 3.019 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου 15.116 εκατ. ευρώ που έχει τεθεί με το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής. Τα έσοδα υστερούν κατά 1.346 εκατ. ευρώ στα 28.667 εκατ. έναντι στόχου 30.013 εκατ. Οι δαπάνες διαμορφώνονται στα 37.837 εκατ. ευρώ και υστερούν κατά 3.602 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου 41.439 εκατ. ευρώ, καθώς τον Ιούλιο πληρώθηκε το 25% των συνολικών τόκων της χρονιάς, ήτοι 3,2 δισ. ευρώ επί συνόλου 13 δισ. Ευρώ».

Θρήνος για τη ...θετική απόκλιση των δαπανών !

Τι έχουμε εδώ, από τους αστοιχείωτους …ελευθεροτύπους ; Και τι δεν έχουμε : το έλλειμμα είναι, (λένε), στο τέλος Ιουλίου 12 δις €, περίπου, αντί για 15 δις €, που ήταν ο στόχος. Υπάρχει συνεπώς απόκλιση περί τα 3 δις €, αλλά αυτό, που είναι κάτι το ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΟ, το βλέπουν και το παρουσιάζουν ως αρνητικό, οι αθεόφοβοι ! ΄Οπως επίσης είναι πρωτάκουστο να θεωρείται ντεζαβαντάζ η υστέρηση, (3,6 δις €), στον τομέα των δαπανών, (διαμορφώθηκαν, λέει, στα 37,8 δις €, έναντι 41,4 δις € του στόχου) κι αυτή την, καταπληκτικά, θετική εξέλιξη, οι αγράμματοι επίγονοι του Κίτσου, τη βαπτίζουν ως «αυξημένες δαπάνες», που μαζί με τον περιορισμό στα έσοδα, «ανέκοψαν την πορεία μείωσης του ελλείμματος». >>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Η κυρά, που μάλλον άφησε τα κους-κους, για να κάνει οικονομικό ρεπορτάζ είναι κάθετη : «Η αρνητική πορεία των βασικών μεγεθών του προϋπολογισμού μέχρι σήμερα έχει θορυβήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο επαναπροσδιορίζει την πολιτική του ενισχύοντας τα υπάρχοντα μέτρα ή φέρνοντας πιο κοντά μέτρα που ήταν για το επόμενο έτος».
Τώρα, πού (?), είδε αυτή και οι από πάνω της υπεύθυνοι την «αρνητική πορεία», με το έλλειμμα λιγότερο κατά 3 δις €, μόνον αυτή κι αυτοί το ξέρουν…

΄Οσοι σπουδάσαμε κάτι λίγα οικονομικά, καιρός να σχίσουμε τα πτυχία και να επικοινωνήσουμε με τους – εν ζωή – καθηγητές μας, ζητώντας τους το λόγο για τη διαστρεβλωμένη διδασκαλία των δημοσιονομικών, που μας έκαναν και τις λαθεμένες γνώσεις, που μας εμπέδωσαν !...
Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία του Σαββάτου» 14/8/2010, η υστέρηση στις δαπάνες, έναντι του στόχου, είναι κακό πράγμα, (κι όχι καλό όπως μας δίδαξαν στο Πανεπιστήμιο, λέγοντάς μας, πως κακή είναι η υπέρβαση των δαπανών).
Επίσης κάκιστο, είναι και το φαινόμενο, το έλλειμμα να είναι μικρότερο, κατά 3 ολόκληρα δισεκατομμύρια €, από το προϋπολογιζόμενο, αφού – πάντα κατά το πρωτοσέλιδο της …σοβαρής «Ε» - αυτό, ασκεί πίεση και «επισπεύδει κατά ένα χρόνο τα διαρθρωτικά μέτρα του 2011» !

Η μόνη δικαιολογία ; Μα το ό,τι η «Ελευθεροτυπία του Σαββάτου», κυκλοφόρησε μια μέρα νωρίτερα, δηλαδή …Παρασκευή και 13 ! Χα !...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν ξέρω πια τι είναι για γέλια και τι για κλάματα, για κάποιον ανεξήγητο λόγο έχει αρχίσει να χάνεται ο ορθολογισμός από όλη την κοινωνία μας…

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟ:ΟΥΚΡΑΝΗ ΟΙΚΙΑΚΗ ΒΟΗΘΟ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟ ΜΠΟΓΙΑΤΖΗ ΕΧΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΨΗ ΤΟΥ Ο "ΜΕΤΑΝΑΣΤΟΦΑΓΟΣ" ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ-ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ...ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΤΗ!

"ΕΝΩ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΥΠΗΡΕΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ...ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ Η ΟΙΚΙΑΚΗ ΤΟΥ ΒΟΗΘΟΣ ΟΥΚΡΑΝΗ ΒΑΝΤΑ...ΑΙΣΧΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ


ΣΕΙΡΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟ....Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΤΖΙΜΥ...ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΦΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ...ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ;"

Ισχύουν τα παραπάνω μεγάλε πατριώτη και....μεταναστοφάγε Πρόεδρε του Λαος;

ΑΝ ΝΑΙ,ΤΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ,Ο ΔΗΘΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!

ΒΕΒΑΙΑ,ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΑΠΙΘΑΝΟ,ΑΦΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟ...ΚΟΥΒΑΡΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ!

ΕΤΣΙ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΛΙΓΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ,ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ;

ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΕΙΣ...ΥΠΟΚΡΙΤΑΡΕ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ!

ΤΡΕΧΑ ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΗΡΥΓΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ" ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ:Η ΒΑΝΤΑ ΚΑΙ Ο ΤΖΙΜΥ,ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ!