Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΡΕΖΙΛΙ ?...

Το πρώτο άρθρο αναρτήθηκε στις 2-8-2010, ώρα 09:33, με τίτλο «Τιμολόγια ΔΕΗ: Ερχονται αυξήσεις έως 105%...» και γράφει τα εξής …έγκυρα :
«Να αρχίσει από τον Σεπτέμβριο ο «εξορθολογισμός των τιμολογίων» ζητεί ταυτόχρονα η τρόικα επισημαίνοντας πως αυτό προβλέπεται ήδη από το κείμενο του μνημονίου. Βάση θα αποτελέσει σχετική εισήγηση που υπέβαλε η ΔΕΗ στη ΡΑΕ, η οποία ήδη εγκρίθηκε και ευρίσκεται στα συρτάρια της Τίνας Μπιρμπίλη.
Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, μετά τον «εξορθολογισμό» θα φτάσουν στο 105%, ενώ τα τιμολόγια των αγροτών θα ακριβύνουν πάνω από 60%, καθώς και αυτά της βιομηχανίας. Μειώσεις θα επέλθουν στα λεγόμενα εμπορικά τιμολόγια».

Το δεύτερο άρθρο αναρτήθηκε την ίδια ημέρα, στις 15:50, με τίτλο «Παγώνουν» από 1η Αυγούστου τα τιμολόγια της ΔΕΗ κι αναφέρει επί λέξει :
««Παγώνουν» από την 1η Αυγούστου και μέχρι και τον Σεπτέμβριο τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ. >>>Διαβάστε περισσότερα...

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης αποφάσισε την αναστολή της εφαρμογής της ρήτρας καυσίμων καθώς αν επιβαλλόταν τότε τα τιμολόγια θα ανέβαιναν ανάλογα με την κατηγορία μέχρι και 4,29%. Σημειώνεται ότι η ρήτρα ισχύει κάθε τρίμηνο.
Ο υφυπουργός έλαβε την απόφαση κατόπιν γνωμοδότησης της ΡΑΕ και ενημέρωση από την Διοίκηση της ΔΕΗ για τις επιπτώσεις στα βασικά τιμολόγιά της από την εφαρμογή της ρήτρας καυσίμων, κατά το τρίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου – Σεπτεμβρίου».

Το φαινόμενο δεν ήταν μεμονωμένο, παρατηρήθηκε σε πολλά ενημερωτικά sites κι αποτέλεσε, μόλις χθες, σκαστή περίπτωση ρεζιλέματος της …συνεπούς δημοσιογραφίας και της …έγκυρης ενημέρωσης. Μπλιάχ !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: