Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

6,1% ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ !...

Σε δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία ALCO, για λογαριασμό της μηνιαίας εφημερίδας «Agreco», η ψαλίδα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου όσων έχουν αγροτικά εισοδήματα καταγράφεται στις 6,1 μονάδες.

Η σφυγμομέτρηση έγινε τηλεφωνικά σε δείγμα 1000 ατόμων ηλικίας άνω των 18 χρόνων, με τυχαία δειγματοληψία στρωματοποιημένη από τις 26/9/2010 έως την 1/10/2010.

Αναλυτικά, στην ερώτηση «τι θα ψηφίζατε εάν αυτή την Κυριακή είχαμε εκλογές», οι αγρότες επιλέγουν σε ποσοστό 27,6% ΠΑΣΟΚ, 21,5% Ν.Δ., 6,9% ΛΑΟΣ, 4,3% ΚΚΕ, 2,6% ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ, 1,1% ΣΥΡΙΖΑ, 0,5% ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και 2,6% άλλα κόμματα. Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα ποσοστά της αποχής, που ουσιαστικά κατατάσσεται τρίτο κόμμα με 19%, των αναποφάσιστων (8,7%) και του λευκού (5,3%).

Ένα χρόνο νωρίτερα, και λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, στην αντίστοιχη δημοσκόπηση που δημοσίευσε η «Agreco», οι αγρότες έφερναν πρώτο το ΠΑΣΟΚ με 10,7 μονάδες !
Όπως σημειώνει η εφημερίδα στο κείμενο παρουσίασης της έρευνας «…η πλήρης απουσία προεκλογικού κλίματος λειτουργεί τη φορά αυτή προς αποκλιμάκωση της διαφοράς (υπέρ της αποχής, του λευκού και των αναποφάσιστων), ωστόσο δεν αναιρεί το συμπέρασμα, ότι μετά ένα χρόνο διακυβέρνησης, τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ ακολουθούν καθοδική πορεία.
Από την άλλη πλευρά, δεδομένου ότι προηγήθηκε μια χρονιά σκληρών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση υπό το βάρος του μνημονίου, το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει καθαρά μπροστά δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά και για την απήχηση του αντιπολιτευτικού λόγου της Ν.Δ.
Ουσιαστικά, η Αξιωματική Αντιπολίτευση, όπως και τα μικρά κόμματα, δε δείχνουν να έχουν πειστική εναλλακτική πρόταση απέναντι στο μονόδρομο της τρόικας
που προβάλλει η κυβέρνηση…».


Ολόκληρη η έρευνα της ALCO στην AGRECO.

Δεν υπάρχουν σχόλια: