Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΟΧΙ, ΡΕ, ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ !...

Ο επί προθεσμία, δοτός, επιστάτης της Ρηγίλλης, δεν χάνει ευκαιρία να μη ρεζιλευτεί, αμολώντας αρλούμπες και προκαλώντας το κοινό αίσθημα και την κοινή λογική.
Μια εξεταστική επιτροπή για την Οικονομία δεν έχει παρά να καλέσει ως μάρτυρες τους αξιωματούχους της Ε.Ε. και της Ε.Κ.Τ. και να τους ζητήσει να καταθέσουν ενώπιό της, όσα κατά καιρούς έχουν δηλώσει για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων της θλιβερής δεξιάς παρένθεσης 2004-2009 και να παραθέσουν όσα στοιχεία έχουν τεθεί υπ΄ όψη τους από τις υπηρεσίες τους, σχετικά με την πολιτική που ακολουθήθηκε, τα νούμερα που εκδίδονταν για τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, τις ωμές παραβιάσεις κάθε δεοντολογίας, τα αισχρά και κατασκευασμένα ψέματα, που αράδιαζαν οι γαλάζιοι αλχημιστές.
Αυτό μόνο θ΄ αρκέσει, προκειμένου να στοιχειοθετηθεί η πολιτική αλητεία η οποία ενδήμησε κατά την επάρατη πενταετία και οδήγησε τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας και της καταστροφής.

Αυτή η βέβαιη εξέλιξη, επιχειρείται να σαμποταριστεί από τον Αντωνάκη, ο οποίος ως μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή είχε συμμετάσχει κι αυτός στις προσπάθειες παραμυθιάσματος του ελληνικού λαού, αλλά και των ευρωπαίων εταίρων, για την Οικονομία, τα ελλείμματά της και την …θωράκισή της !
Αν ο Σαμαράς βγαίνοντας το Μάη του 2009 και μιλώντας για την …ισχυρή οικονομία και το …χαμηλό (σε σχέση με τις άλλες χώρες) έλλειμμα, είχε πέσει θύμα – κι αυτός – της κυβερνητικής παραπληροφόρησης, λειτούργησε ως άσχετος και ηλίθιος. Αν ήξερε και παρ΄ όλ΄ αυτά έλεγε αυτά που έλεγε, λειτούργησε ως ψεύτης και πολιτικός απατεώνας. Καιρός να διαλέξει τι υπήρξε και να το πει δημόσια και να μην κάνει την πάπια…
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η εξεταστική επιτροπή για την Οικονομία, θα ερευνήσει την περίοδο από το 2000 έως και σήμερα, δείχνοντας διάθεση και πρόθεση, ουσιαστικής αναζήτησης της αλήθειας. Λογάριασε, όμως, χωρ΄ς τον …Αντωνάκη ! Για να παρουσιαστεί, εκείνος ως διαφωνών και για να δώσει, πάλι, εξετάσεις στο φανατισμό και το λαϊκισμό, βγήκε και πρότεινε η εξεταστική για την οικονομία να ανατρέξει τον έλεγχό της, από το …1981 !

Με τα παραπάνω ως δεδομένα, δεν χρειάζεται πολλή σκέψη και προβληματισμός για να ερμηνευθεί η θέση του : να υπονομεύσει θέλει ο δύσμοιρος μια διαδικασία, που αποτελεί λαϊκό αίτημα («βρέστε τους ενόχους και κλείστε τους φυλακή !...»), και να λοιδορήσει επιδιώκει το ξεκίνημά της. Μόνο, που εκείνο, που πετυχαίνει, τελικά, είναι να γελοιοποιείται ο ίδιος, γι΄ ακόμα μια φορά !...

9 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Λογοπλόκε, μόνο που ασχολείσαι με το άτομο, του δίνεις αξία που δεν έχει και προσπαθεί ασθμαίνοντας να αποκτήσει. Ότι προλαβαίνει λέει ο δόλιος, τον σπρώχνουν συνέχεια και οι από κάτω του για να αμολάει τις κοτσάνες. Στόχος του είναι να παραμένει στην επικαιρότητα με κάθε τρόπο και μέσο. Είπαμε, «καλύτερα να σε βρίζουν, παρά να σε αγνοούν».
Μη χολοσκάς. Η δεξιά έχει την ηγεσία που της αξίζει…

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Είπαμε Πέτρο πως η πολιτική είναι διαολεμένη διαδικασία : που ξέρεις αν η "στήριξή" μου στο άτομο γίνεται επίτηδες ; Υπάρχουν πιο βολικοί αντίπαλοι ;

ακυβέρνητος είπε...

Η πλάκα είναι ότι όταν τον διώξουν, εμείς όλο και κάποιο καλό λόγο μπορεί και να βρούμε να πούμε.
Οι καραγκιόζηδες που σήμερα τον στηρίζουν να δεις τι θα κάνουν...

Π.Μ. είπε...

Aυτός ή δεν έχει καταλάβει το τσουνάμι ή ελπίζει "ως εκ της ελαφρότητός του " οτι θα επιπλεύσει.Ενα και το αυτό.Φελλός εστί.

typhoon είπε...

Δυστυχώς, για καθαρά εσωκομματικούς λόγους, ανέλαβε εργολαβικά την υποστήριξη των πεπραγμένων του "κουρασμένου" (και δυστυχώς χωρίς να το πιστεύει ούτε ο ίδιος). Μάλλον δε λογάριασε ότι κάτι τέτοιο όσο και αν τον ενώσει εσωκομματικά, θα τον διαλύσει στην κοινωνική βάση.

Ανώνυμος είπε...

Εγω προτείνω οι συνεδριάσεις της επιτροπής, αν δεν υπάρχει χώρος στη Βουλή, να γίνονται στο Α΄Νεκροταφείο

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

@15.44
Καλόοοο ! Ρίχνε ιδέες, ρίχνε ιδέες...

Ανώνυμος είπε...

"Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η εξεταστική επιτροπή για την Οικονομία, θα ερευνήσει την περίοδο από το 2000 έως και σήμερα, δείχνοντας διάθεση και πρόθεση, ουσιαστικής αναζήτησης της αλήθειας."
Xaxaxaxaxaxaxa!!!!!
Pes alevri !!!!
O Simitakos saw gireuei.
Kai pali XAXAXAXAXAXAXAXA

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Δεν χρειάζονται τόσα ΧΑ για να δείξεις ότι είσαι χάχας. ΄Ενα φτάνει !