Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΕ !...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΕ

Κι ενώ το ζήτημα του τρόπου με τον οποίο θα γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, έχει μπει στην τελική του επεξεργασία κι αναμένονται οι σχετικές κυβερνητικές ανακοινώσεις, κάποιοι εκεί στο υπουργείο οικονομικών, πίστεψαν πως βρήκαν την ευκαιρία να προβάλλουν έναν ιδιότυπο εκβιασμό, κατά του δυναμικού της τράπεζας.

Χρησιμοποιώντας ως φόβητρο, μιαν ανεκδιήγητη άποψη που εκπορεύεται από τις Βρυξέλλες και μιλάει για τον θολό, τάχα, ρόλο της Αγροτικής Τράπεζας, που με την λειτουργία της …νοθεύει τον ελεύθερο ανταγωνισμό στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, (ενισχύεται, λένε, από το κράτος για να χαρίζει χορηγημένα δάνεια), επιζητούν, μέσω του περιβόητου «προγράμματος αναδιάρθρωσης», την εφαρμογή στο χώρο, μέτρων για μια υπέρμετρη μείωση των λειτουργικών δαπανών, τα οποία, στο ποσοστό που τα ζητάνε, ούτε, ακόμα, και με δραστικές μειώσεις των αποδοχών, δεν θα μπορούσε να γίνει, αλλά θα απαιτούσε μαζικές απολύσεις εργαζομένων !!!

Οι κάθε μορφής μανδαρίνοι της πλατείας συντάγματος, νομίζουν πως βρέθηκαν μπροστά στην περίπτωση για να εξωτερικεύσουν όλα τα αρρωστημένα απωθημένα τους, κατά κάθε δημόσιας επιχείρησης και συγκεκριμένα, εδώ, κατά της ΑΤΕ, της μόνης κρατικής τράπεζας.

Οι απόψεις αυτές, είναι οι ίδιες που μετέφεραν τις προάλλες και οι γιάπηδες της τρόικα κι είναι όμοιες μ΄ αυτές που πιπιλίζουν συνέχεια, οι μανδαρίνοι και κάποιων άλλων γραφείων, αυτών της Τράπεζας Ελλάδος.

Το ό, τι το ζήτημα του εξοβελισμού της Αγροτικής Τράπεζας από το σύστημα, ξεκινά από τις επιδιώξεις των μεγαλοτραπεζιτών, για λόγους ευνόητους και σιγοντάρεται, σαφέστατα, από τη διοίκηση της Τ.Ε., που βέβαια λειτουργεί με γνώμονα την εξυπηρέτηση αυτών των συμφερόντων, είναι τσεκαρισμένο και διασταυρωμένο.

Ο μεγάλος στόχος είναι η ματαίωση της δημιουργίας του πραγματικού κρατικού πυλώνα, στο τραπεζικό σύστημα, μέσω της εξουδετέρωσης της μόνης κρατικής τράπεζας !

Τα σχέδια όλων αυτών δεν θα περάσουν, πρώτον επειδή είναι σκοτεινά και άνομα και δεύτερον, επειδή θα καταπολεμηθούν, ως προς το παραπλανητικό των επιχειρημάτων τους και το αβάσιμο των ισχυρισμών που τα συνοδεύουν.

Όπως, πρόσφατα, ο ΣΕΑΤΕ έγραψε στην
ανακοίνωσή του προς τους πελάτες της Τράπεζας, όλες οι δυσλειτουργίες κι όλες αρνητικές επιπτώσεις στο έργο και τα αποτελέσματα της ΑΤΕ, προέρχονται από τους ρόλους που η πολιτεία, κατά καιρούς, της επιβάλλει. Από πού ως πού θα φορτωθούν οι ευθύνες στο δυναμικό της ;
Από τον περασμένο Ιούλιο, που προέκυψε το θέμα, ο Σύλλογος εκπροσωπώντας όλους τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους της τράπεζας, έδωσε έναν σκληρό αγώνα για την θετική έκβαση των διεργασιών, γύρω από το μέλλον της ΑΤΕ. Δόθηκαν μάχες στο προσκήνιο και το παρασκήνιο, αντιμετωπίστηκαν αβάσιμες επιχειρηματολογίες και ξεσκεπάστηκαν σκοτεινά κίνητρα και επιδιώξεις.

Η πώληση ματαιώθηκε και οι πολιτικές αποφάσεις για την ύπαρξη, τη συνέχιση της λειτουργίας της και την παραμονή της ΑΤΕ στο δημόσιο, έχουν, σχεδόν, ολοκληρωθεί. Ε, αυτή την ώρα, της τελικής ευθείας, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν μανδαρίνο, σε κανέναν επίδοξο ρεβανσιστή, να κάνει το παιχνίδι του.

Θα συνεχίσουμε, με περισσότερη αποφασιστικότητα, με μεγαλύτερη δύναμη τον αγώνα και την προσπάθειά μας, μέχρι τέλους, μέχρι τη νίκη.

Στην μέχρι σήμερα πορεία μας, εμείς, το ανθρώπινο δυναμικό της ΑΤΕ, στις μάχες για την εξασφάλιση του μέλλοντος της τράπεζας, είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο, με τη Διοίκηση. Ελπίζουμε, αυτό, να μην έχει αλλάξει και η εναπομείνασα πορεία, να συνεχιστεί έτσι…

Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να ξεκαθαριστεί από την πλευρά της διοίκησης κι αυτό θα επιδιώξουμε άμεσα. Σε κάθε περίπτωση το συνδικαλιστικό κίνημα θα πάρει τα μέτρα του και θα προχωρήσει μπροστά, ούτως ή άλλως, όπως και νάχει και με όποιον αντίπαλο !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: