Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΕΕΕΡΧΕΤΑΙ !...

Και ξαφνικά προέκυψε και θέμα επιστροφής, του ίδιου του …Καρα-μανλή ! Τι, μόνο οι άλλοι θα γυρίσουν ; Αφού το συγχωροχάρτι του Σαμαρά ήταν γενικής υφής, κατεύθυνσης και ισχύος !...
Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους, η πορεία προς την εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου, με τον άχρηστο, όχι απλά εξαγνισμένο, αλλά και στην πόρτα, έτοιμο να ξαναμπεί στο σαλόνι.

Το τραύλισμα, φυσικό επακόλουθο του ταράκολου και της συνειδη-τοποίησης του μπλεξίματος και των μεγάλων κινδύνων που εγκυμονεί : «Η ΝΔ σήμερα έχει αλλάξει. Αποτελεί ταυτόχρονα συνέχεια και τομή σε σχέση με το παρελθόν» τόνισε ο Σαμαράς από την Καστοριά, ενώ το κολλητάρι, ο Αντώναρος, απεφάνθη, κατευναστικά όπως νόμισε, πως «ο Κώστας Καραμανλής είναι βουλευτής της ΝΔ, είναι βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ και αυτό θα παραμείνει».
Το εκ Ρηγίλλης εκπορευόμενο «όλ΄ αυτά τα δημιουργεί το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, ως αντίπραξη στην άνοδο της Ν.Δ. και του Σαμαρά !...», θεωρήθηκε πως έκλεισε το ζήτημα κι όλοι πήγαν για …ύπνο, ήσυχοι, το Σαββατόβραδο.

Ο εφιάλτης δεν πήγε νυχτιάτικα, αλλά ξημερώματα κι είχε τη μορφή γαλάζιων δηλώσεων, που όχι μόνο δεν απέκλειαν την επάνοδο Καραμανλή, αλλά, περίπου, την παρουσίαζαν και ως αναγκαία : να, που οι φόβοι της σύνδεσης του καραμανλικού come back, με την ανεπάρκεια του Αντωνάκη, επαληθεύονταν και μάλιστα από τα μέσα !
Την άγαρμπη, όπως συνήθως, παρέμβαση Ψωμιάδη, την ακολούθησαν δηλώσεις βουλευτών, όπως του Κοντογιάννη και – κυρίως – του ΄Αρη Σπηλιωτόπουλου : «…για τη ΝΔ ο κύκλος του Κ. Καραμανλή εμφανίζεται να έχει κλείσει, όμως, ενδεχομένως, αυτό να μην ισχύει για τον τόπο και στο μέλλον. Και αυτό γιατί είναι ακόμα νέος και πολύτιμα έμπειρος, ώστε, εάν χρειαστεί, οι πολίτες ή η κοινωνία ή η ίδια ζωή να ζητήσουν να ανοίξει ένας νέος, διαφορετικός κύκλος προσφοράς από τον ίδιο για τη χώρα».

Τι ακριβώς σήμανε το συναγερμό ; ΄Όχι αυτό καθεαυτό το περιεχόμενο των δηλώσεων, αλλά το γεγονός, πως αυτές προήλθαν από στελέχη, που, ναι μεν παραμένουν στη Ν.Δ, αλλά είναι γνωστοί θαυμαστές της Ντόρας Μπακογιάννη !

Οι, κάμποσες, χωριστές υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές, η, σε αρκετές περιπτώσεις, παροχή στήριξης σε άλλους – πλην επίσημων νεοδημοκρατών – υποψήφιους, η προαναγγελία της δημιουργίας του νέου κόμματος μετά την αναμέτρηση του Νοεμβρίου και ο διακαής πόθος αυτό να συνδυαστεί με την ήττα της Ν.Δ. του Σαμαρά σ΄ αυτήν… ΄Ωπα ! Να η συνομωσία, να η προβοκάτσια, να οι σκοτεινές επιδιώξεις των (πως το είπε ?...) των «εξαπτέρυγων του ΠΑΣΟΚ» ! Αντωνάκη… Κουράγιο, κάτι λίγο έμεινε !...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καραγκιοζ-νλής !!!

Ανώνυμος είπε...

Να γυρίσει ευχαρίστως τώρα πιά δέν είναι επικίνδυνος.
Ότι υπήρχε να καταστρέψει το έκανε τώρα δέν έχει απομείνει τίποτε άλλο να καταστρέψει.