Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ !...


Ο Γ. Παπανδρέου προχώρησε σε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης, από την οποία ζητάει να αποσύρει την απόφαση για τις διαδικασίες αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης.Ο πρώην Πρωθυπουργός κατηγορεί την συγκυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ πως ματαιώνει την εξυγίανση του τηλεοπτικού τοπίου με την απόφαση της στο θέμα του διαγωνισμού αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης.

Ο Γ. Παπανδρέου εκτοξεύει βαριές κουβέντες όπως ''αδυναμία της κυβέρνησης που διαιωνίζει το καθεστώς μη αδειοδότησης'', και ακόμα πως ''ενισχύει ακόμη περισσότερο μια κατεστημένη αντίληψη, τη στιγμή που η χώρα χρειάζεται πραγματικές μεταρρυθμίσεις και μεγάλες αλλαγές, οι οποίες θα αντρέπουν όλα όσα εξέθρεψαν το πελατειακό κράτος και τα πάσης φύσεως συμφέροντα, που με τη σειρά τους προσέθεσαν νέα δεινά, οδηγώντας τη χώρα στο χείλος της καταστροφής''. ''Το μέγα θέμα του διαγωνισμού αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης, που αποτελεί και ευκαιρία εξυγίανσης του τηλεοπτικού τοπίου, έρχεται σήμερα η κυβέρνηση -προσωρινά ισχυρίζεται- στην ουσία να ματαιώσει.

  Έτσι όμως, ενισχύει ακόμη περισσότερο μια κατεστημένη αντίληψη, τη στιγμή που η χώρα χρειάζεται πραγματικές μεταρρυθμίσεις και μεγάλες αλλαγές, οι οποίες θα αντρέπουν όλα όσα εξέθρεψαν το πελατειακό κράτος και τα πάσης φύσεως συμφέροντα, που με τη σειρά τους προσέθεσαν νέα δεινά, οδηγώντας τη χώρα στο χείλος της καταστροφής.
 
Οι καθυστερήσεις και η ολιγωρία που επέδειξε η Πολιτεία διαχρονικά στο συγκεκριμένο θέμα, είναι μια πραγματικότητα, αλλά το γεγονός αυτό δεν δικαιολογεί σε καμμία περίπτωση την απόφαση της κυβέρνησης. Και τούτο, γιατί στην ουσία η κυβέρνηση με την απόφασή της, διαιωνίζει καθεστώς μη αδειοδότησης, ομολογεί την αδυναμία της να προκηρύξει και να φέρει σε πέρας μια πραγματική διαδικασία αδειοδότησης περιεχομένου, αποκλείει οποιονδήποτε άλλον θα ήθελε να συμμετάσχει στην τελεοπτική αγορά,υπονομεύει τον πλουραλισμό, παραβλέπει την ανάγκη ελέγχου βιωσιμότητας και βεβαίως, αποποιείται των δικαιωμάτων της Πολιτείας σε έναν χώρο που αποτελεί εθνικό πλούτο, αποστερώντας έτσι πολύτιμα έσοδα από το κράτος.
 
Με τον τρόπο αυτόν τίθεται σε κίνδυνο όλη η διαδικασία της οριστικής μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση. Το δε επιχείρημα ότι πρόκειται περί προσωρινής ρύθμισης λιγότερο πείθει και περισσότερο ανησυχεί.
 
Για όλους αυτούς τους λόγους, η απόφαση της κυβέρνησης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός οφείλουν να την αποσύρουν και να οργανώσουν άμεσα τις διαδικασίες αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης''.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

συνεχίζει ατρόμητος, respect

Ανώνυμος είπε...

Κάτι αρχίζει να κινείται! Κάτι ο Γιώργος τώρα κάτι ο Αντώναρος λίγο πριν, θα δείξει. Μάλλον οι συγκυβερνώντες αποφάσισαν να την κάνουν σιγά σιγά.

Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

GAP KEEP WALKING,επιτελους ακουγεται και δημοκρατικη φωνη χωρις φτιασιδια απολυτη και ξεκαθαρη ας ειχαμε αλλον εναν Γαπ. χ.κ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν σας αρεσε ο Δημοκρατης ΓΑΠ κ.Τσιπρα κλπ τσουρμο των Ταλιμπαν. Τωρα καθιστε στο αλλο ακρο, εκει που σε τοποθετησε η θεωρια της Δεξιας , να βλεπετε απεναντι σας την Χ.Α, καλα σας κανουν.

Νίκος Αντωνατος .. είπε...

Και ομως εχουμε προθυπουργο τον Σαμαρα με Βενιζελο.Εγω παντως ειμαι με τον "προδοτη"