Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΗ "ΔΕΞΙΑ" ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ !...


Μεγάλος αναβρασμός επικρατεί στη “δεξιά” πολυκατοικία με τα όσα συμβαίνουν στα “υπόγειά” της, καθώς η υπόθεση της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή δημιουργεί νέα δεδομένα και διαμορφώνει νέους συσχετισμούς δυνάμεων στα δεξιά του πολιτικού φάσματος.

Ήδη με την αποκάλυψη του ρόλου της ΧΑ, η ΝΔ, οι ΑΝΕΛ και ο ΛΑΟΣ “τρίβουν” τα χέρια τους και έχουν πέσει πάνω στις μετρήσεις κοινής γνώμης με τη ΝΔ μέχρι στιγμής να παίρνει την μερίδα του λέοντος από τους μετακινούμενους ψηφοφόρους της ΧΑ αυξάνοντας την διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, εντός όμως στατιστικού σφάλματος ακόμη.

Ο Αντώνη Σαμαράς από την πρώτη στιγμή που εξελέγη στην ηγεσία της ΝΔ είχε και έχει ως στόχο να ηγηθεί της δεξιάς παράταξης και όλες οι κινήσεις του από την αλλαγή συμβόλων μέχρι την ΧΑ αποσκοπούν στο να διαμορφώσει ουσιαστικά ένα νέο κόμμα που θα εκφράζει ιδεολογικά και πολιτικά όλες τις δεξιές αποχρώσεις.

Η προσπάθεια του αυτή είναι σε εξέλιξη αν και οι αντιδράσεις της “πατριωτικής” δεξιάς, όχι τόσο για την εξελίξεις με την ΧΑ, αλλά κυρίως για τις μνημονιακές πολιτικές, θέτουν σημαντικά εμπόδια στην στρατηγική Σαμαρά.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΛΑΟΣ αισιοδοξούν ότι η πτώση της ΧΑ θα λειτουργήσει ευνοϊκά σε εκλογικό επίπεδο καθώς ελπίζουν ότι θα αυξήσουν τα ποσοστά τους, πράγμα όχι απίθανο, και έτσι θα είναι σε θέση να μιλήσουν κατά κάποιο τρόπο ισότιμα με τον Αντώνη Σαμαρά, όταν γίνουν εκλογές και η ΝΔ είναι πρώτη και αναζητά συμμάχους για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Μπορεί δημόσια ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ να μην μιλά ανοιχτά για το “ενιαίο” της δεξιάς παράταξης, στενοί συνεργάτες του πάντως ακόμη και τώρα με τις αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση στελεχών της ΧΑ, κράτησαν προσεκτική στάση σε μια προσπάθεια να προσεγγίσουν την εκλογική βάση της ΧΑ ενόψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων.
 
Στελέχη όπως ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο Τάκης Μπαλτάκος και ο Φαήλος Κρανιδιώτης “αποκάλυψαν” ουσιαστικά την στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου και της Συγγρού σε σημείο που κάποιοι να κάνουν λόγο για '”συγκοινωνούντα δοχεία” στην δεξιά παράταξη και με τον βουλευτή Επικρατείας να είναι στο τέλος παραγκωνισμένος στην υπόθεση ΧΑ, αφού πρότεινε προς τον πρωθυπουργό την προκήρυξη εκλογών με “ζωντανή” την “θεωρία των δύο άκρων” και με το διακύβευμα “σταθερότητα ή χάος”.
 
Είναι γεγονός ότι η υπόθεση Χρυσή Αυγή θα λειτουργήσει καταλυτικά στο χώρο της δεξιάς παράταξης και θα αναπροσαρμόσει στρατηγικές, πολιτικές, συμμαχίες και ποσοστά. Και μπορεί η στρατηγική ΝΔ, ΑΝΕΛ και ΛΑΟΣ να είναι σε πρώτη φάση η αφαίμαξη ψήφων από την ΧΑ , τα “πολιτικά παιχνίδια” όμως με το “φίδι” στον κόρφο τους μάλλον θυμίζουν “επικίνδυνες αποστολές”.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα συγκοινωνουντα δοχεια να τα
ξεχασουν στην Συγγρου.Ελαχιστοι
ψηφοφοροι θα πανε σε αυτους τους
τρεις.Το μισος που καλλιεργησε
ο κυριος ΣΑΜΑΡΑΣ ειναι τεραστιο.
Ο Ελληνας πλεον δεν συγχωρει τις
εκτροπες.
Α.Μ.