Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ CNN !...


«Ανακαλύψτε τη χαμένη τέχνη της δημοκρατίας». Αυτόν τον τίτλο φέρει το άρθρο του Γιώργου Παπανδρέου που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του αμερικανικού δικτύου CNΝ.
O πρώην πρωθυπουργός- μέσω του άρθρου του επισημαίνει την ανάγκη να συνδυαστούν οι οικονομικές πολιτικές με τις αξίες του πολιτεύματος της αρχαίας Ελλάδας.
 
«Οι δημοκρατίες μας αντιμετωπίζουν μια στιγμή της αλήθειας. Από την άνοδο του εξτρεμισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως το πολιτικό αδιέξοδο στις ΗΠΑ, οι ηγέτες αγωνίζονται να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις νέες και σύνθετες παγκόσμιες προκλήσεις», επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως η πολιτική με τη συμμετοχή των πολιτών πρέπει να γίνει ξανά η τέχνη για να φανταστούμε έναν καλύτερο κόσμο.
 
Ταυτόχρονα, ο ίδιος υποστηρίζει πως οι πολίτες αισθάνονται αποξενωμένοι από τη συμβατική πολιτική και απογοητευμένοι από την απουσία αποτελεσματικών πολιτικών που εξυπηρετούν τις ανάγκες των κοινωνιών. Για το λόγο αυτό, εμφανίζεται πεπεισμένος πως το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι απλώς ο καθορισμός των οικονομικών λύσεων, αλλά η επανεξέταση των δημοκρατικών θεσμών.
 
Αναφέροντας ως παράδειγμα την Ελλάδα, όπου «προβλεπόταν ένα δραστικό πρόγραμμα λιτότητας σε αντάλλαγμα για τα δάνεια έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αποφευχθεί η πτώχευση», αναγνώρισε πως εκείνοι που πλήρωσαν το τίμημα- φορολογούμενοι χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος όπως και νέοι Έλληνες που είναι τώρα αντιμέτωποι με το 60% της ανεργίας- δεν ευθύνονταν για την κρίση.
 
«Η λιτότητα έχει δημιουργήσει ένα αίσθημα αδικίας και έλλειψης ευκαιριών, κάτι που έχει τροφοδοτήσει τον πολιτικό εξτρεμισμό στην Ελλάδα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέλεξαν να ξεσηκώσουν την κοινή γνώμη και όχι να συνεργαστούν προς την κατεύθυνση μίας κοινής ατζέντας μεταρρυθμίσεων. Τέτοιος πολιτικός καιροσκοπισμός είναι τοξικός. Στην Ελλάδα, παρέτεινε την κρίση, καθυστέρησε μεταρρυθμίσεις και το κόστισε στη χώρα μας ακριβά».
 
Τέλος, αναφέρθηκε εκ νέου στην πολυσυζητημένη πρόταση του για δημοψήφισμα, την οποία εξηγεί πως έκανε προκειμένου να δώσει στο λαό την κυριότητα της διαδικασίας για το πρόγραμμα διάσωσης. «Αν και το δημοψήφισμα δεν έγινε, η πρόταση πίεσε για ευρύτερη πολιτική συναίνεση στην Ελλάδα και οδήγησε σε κυβέρνηση συνεργασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιγουρα θα τοζουληξουν το θεμα τα ΜΜΕ γιατι δεν σηκωνει να ειρωνευτουν το ιδιο τo CNN που τολμησε να κανει τετοια αναφορα για τον Γαπ οταν οι εγχωριοι δημοσιοκαφροι ειρωνευονται και χλευαζουν κατα κορον αυτοι στο CNN τολμησαν να τους ξεμπροστιασουν ,ας ελπισουμε οτι το ποπολο θα καταλαβει το παιχνιδι που επαιξαν εις βαρος του και θα δει την αληθεια Χ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Ο κοσμος δεν θελει να δει τιποτε . Βολευονται να ριχνουν το φταιξιμο στο ΓΑΠ . Εχουμε τους Σαμαροβενιζελους που μας αξιζουν .

Ανώνυμος είπε...

ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΠΛΟΓΚ
------------
Γιωργο, οταν ολοι αυτοι οι τενεκεδες κτυπουσαν την πορτα της Δημοκρατιας, της προοδου, της ευγενειας και τοσων αλλω που σε διακρινουν, ΕΣΥ ησουνα απο μεσα ετοιμος να τους ανοιξεις.

Ανώνυμος είπε...

15:23 νομιζω συναντιομαστε και στην παραπολιτικη !!!ειμαστε τελικα πολλοι που στηριζουμε σταθερα τον ΓΑΠ . Μονον ο Γωργος θα μπορουσε να συσπειρωσει τον κεντροαριστερο κοσμο , που ειλικρινα δεν ξερει τι ειναι χειροτερο : οι σαμαροβενιζελοι η ο Τσιπρας .

Ανώνυμος είπε...

Φιλε 19.19, Πριν ακομη τους ζορισουν για νεα μετρα αρχισαν να σκουζουν τα συνεταιρακια γιατι καταλαβαινουν πλεον οτι τα εκαναν μανταρα και ο κοσμος τους εχει παρει χαμπαρι και θα καταλαβει τι παιχνιδι του επεξαν και ποσο το πληρωσε ο τοπος. Θα καταλαβουν δε οτι το λαθος του Δημοψηφισματος δεν ητανε του 'Προδοτη' αλλα αυτων που τον εριξαν και τοτε ολο και περισσοτερο θα πολλαπλασιαζονται οι φιλοι του 'Προδοτη'.

Ανώνυμος είπε...

19.19 και λοιποί φίλοι,είμαστε πάρα πολλοί αλλά είμαστε σκόρπιοι.