Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΕΥΣΗ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ !...


Φόρος επί του ακινήτου και όχι του εισοδήματος που παράγει αυτό, ισοδυναμεί με δήμευση σε δόσεις. Κατά την ίδια έννοια θα έπρεπε να υπάρχει και φόρος επί των καταθέσεων και όχι επί των τόκων που παράγουν αυτές. Κατά παρόμοιο τρόπο θα μπορούσε κάποιος να φορολογηθεί για τα κοσμήματα που του άφησε η γιαγιά του ή τα εσώρουχα που βρίσκονται στην ντουλάπα του.
 
Ο φόρος επί των ακινήτων κ. υπουργέ των οικονομικών δημιουργεί προϋποθέσεις περαιτέρω οικονομικής και ηθικής εξαθλίωσης των Ελλήνων. Οικονομικής εξαθλίωσης γιατί σε πολλούς συμπολίτες χωρίς εισόδημα αυτή την περίοδο, τους δημεύει τις περιουσίες και σε άλλους επιβάλλει να πληρώνουν ενοίκιο στο ίδιο τους το ιδιόκτητο σπίτι, για το οποίο μπορεί να πληρώνουν ακόμη δόσεις δανείων.
 
Δημιουργεί προϋποθέσεις ηθικής εξαθλίωσης γιατί αποθαρρύνει τους ανθρώπους από κάθε προσπάθεια ατομικής βελτίωσης η οποία καθοδηγεί την κοινωνική πρόοδο και προκοπή. Πλήττει κάθε αίσθημα ατομικής ελευθερίας η οποία προϋποθέτει στοιχειώδη οικονομική ανεξαρτησία. Αναγκάζει τους ανθρώπους να υποστείλουν την αξιοπρέπειά τους για να επιβιώσουν, όπως συνέβη στα σοβιετικά καθεστώτα και στις δικτατορίες του τρίτου κόσμου.
 
  Η στέρηση κινήτρων για την διατήρηση ή απόκτηση έστω και στοιχειώδους ατομικής ιδιοκτησίας θα οδηγήσει τους Έλληνες σε νοοτροπίες και ήθη σαν αυτά που διακρίναμε στους εξαθλιωμένους υπηκόους των σοβιετικών καθεστώτων που κατέκλυσαν τη χώρα μας μετά την κατάρρευση των καθεστώτων αυτών.
 
Ο νόμος σας κύριε υπουργέ αποτελεί ένα πετραδάκι στο σωρό των λαθών που οδηγεί τους ταλαντούχους νέους στη μετανάστευση και τους υπολοίπους στα σκλαβοπάζαρα της φθηνής ανειδίκευτης εργασίας.
 
Η έξοδος από την κρίση θα έρθει από την ενδυνάμωση των κινήτρων στους πολίτες να αποκτήσουν περιουσία εργαζόμενοι σκληρά γι’ αυτό, όχι με τη δήμευση περιουσιακών στοιχείων για χάρη της συντήρησης ενός πελατειακού κράτους αργόμισθων αφισοκολλητών.
 
Τα ακίνητα για τους Έλληνες αποτελούσαν αναγκαστική εναλλακτική διέξοδο εξασφάλισης για τα ύστερα της συνταξιοδότησης, καθώς το επίσης σοβιετικής έμπνευσης και κλεπτοκρατικής διαχείρισης αναδιανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα έχει χρεοκοπήσει (και ήταν φανερό πως θα χρεοκοπήσει εδώ και δεκαετίες).
 
Σήμερα υποχρεώνετε τους εργαζόμενους να πληρώνουν εισφορές για να πληρώνετε συντάξεις 800 χιλ. συνταξιούχων κάτω του εθνικού ορίου συνταξιοδότησης εκ των οποίων οι 200 χιλ. είναι κάτω των 55 ετών. Άλλες 300 χιλ. θεμελιώνουν πρόωρες συντάξεις και περιμένουν στην σειρά... Οι περισσότεροι εξ αυτών (των συνταξιούχων κάτω του ορίου συνταξιοδότησης) προκύπτουν από χαριστικές πελατειακές ρυθμίσεις των πολιτευτών προς τους συνδικαλιστές και τους λοιπούς πελάτες του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου.
 
Απειλείτε ανθρώπους χωρίς εισόδημα ή με ελάχιστο εισόδημα με κατασχέσεις ακινήτων γιατί δεν μπορούν να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές σε ταμεία που είναι βέβαιο που δεν θα μπορούν στο μέλλον να τους καταβάλλουν συντάξεις.
 
Απειλείτε να τους κατάσχετε τα σπίτια για μια σύνταξη που δεν μπορείτε να καταβάλλετε και για την οποία θα φορολογήσετε τα παιδιά τους να καταβληθεί κάτι ελάχιστο.
 
Μιλάτε για διεύρυνση της φορολογικής βάσης χωρίς να αντικαταστήσετε εκ βάθρων τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, από τους πλέον διεφθαρμένους της κρατικής μηχανής σύμφωνα με τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, με αποτέλεσμα να υπερφορολογείτε τα συνήθη συνεπή υποζύγια. Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με διαφθαρμένο φοροεισπρακτικό μηχανισμό ισοδυναμεί με καταπολέμηση επιδημίας με συνεργεία από φορείς της επιδημίας...
 
Ελλάδα για να ξεκολλήσει από τη «λάσπη» χρειάζεται μια ανταγωνιστική οικονομία και για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει να υιοθετήσει μια ανταγωνιστική φορολογία. Βλέπετε θα αργήσει πολύ να κατασκευάσει καλύτερα αυτοκίνητα από τους Γερμανούς και καλύτερους επεξεργαστές από τους Αμερικάνους ή του Κορεάτες...
 
Αντί να δημιουργείτε τις προϋποθέσεις να επιθυμούν οι ξένοι να έρθουν να φορολογηθούν στην Ελλάδα, οδηγείτε του Έλληνες να αναζητούν να φορολογηθούν αλλού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: