Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΠΡΟΕΔΡΕ, ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΑ, ΟΛΑ !...



l O Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ στο βιβλίο του που μόλις κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ, με τίτλο «Stress Test», περιγράφει ότι κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Ευρώπη επισκέφθηκε το νησί Σιλτ, στη Βόρεια Θάλασσα, για να συναντήσει τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.
 
Εκεί, υποστηρίζει, ότι ο Σόιμπλε του δήλωσε ότι «…υπάρχουν πάρα πολλοί στην Ευρώπη οι οποίοι συνεχίζουν να νομίζουν ότι είναι εύλογη, ακόμα και επιθυμητή, η στρατηγική να διωχθούν οι Έλληνες εκτός της Ευρωζώνης…».
 
Σύμφωνα με τον τέως υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ η σκέψη του  Σόιμπλε ήταν ότι με την Ελλάδα εκτός, η Γερμανία θα μπορούσε να διαθέσει την οικονομική στήριξη που χρειαζόταν η Ευρωζώνη, αφενός διότι ο γερμανικός λαός δεν θα εκλάμβανε τη βοήθεια προς την Ευρώπη ως στήριξη των Ελλήνων, αφετέρου γιατί η ελληνική έξοδος θα τρομοκρατούσε αρκετά την Ευρώπη για να προχωρήσει σε ένα ισχυρότερο τείχος προστασίας.
 
«Βρήκα το επιχείρημα τρομακτικό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γκάιτνερ.
 
l Στο μεταξύ, χθες Τρίτη ο Βενιζέλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Alpha και στην Σοφία Παπαϊωάννου, ανέφερε, μεταξύ άλλων και τα εξής:
 
«…Όταν πήγα στο υπόγειο του ξενοδοχείου στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, με το φίλο μου τον κ. Βόλφκανγκ Σόιμπλε, το Σεπτέμβριο του 2011, πριν συμφωνήσουμε με το δεύτερο πρόγραμμα, και μου είπε ο άνθρωπος με πολύ μεγάλη ευγένεια «μήπως πρέπει να μετατρέψουμε το πρόγραμμα σε ένα πρόγραμμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ…«
 
« Και ο κύριος Άσμουσεν που τον συνόδευε τότε ως συνεργάτης του -εμένα με συνόδευε ο κύριος Ζανιάς- είπε «έχουμε και το σχέδιο έτοιμο, θα μπορεί να παίρνει ο κάθε πολίτης 50–100 ευρώ την εβδομάδα από τα μηχανήματα τα τραπεζικά, θα υπάρξει μία ομαλή έξοδος»».
 
Από τα λεγόμενα του Βενιζέλου είναι ξεκάθαρο ότι ήδη από το 2011 η Γερμανία είχε συντάξει αναλυτικό σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, το οποίο περιελάμβανε και πλάνο για τον περιορισμό κίνησης κεφαλαίων, ώστε να αποφευχθεί η φυγή καταθέσεων (bank run).
 
l Με βάση τα παραπάνω γεγονότα κι όχι μόνο, εκείνο που έχει, σήμερα, την υπέρτατη σημασία και αξία, δεν είναι το να κάνουμε κριτική και καταγγελίες κατά των Γερμανών, ούτε, καν, να περιλάβουμε, όπως τους πρέπει και του αξίζει, τους ηλίθιους, που υποστήριζαν και υποστηρίζουν, πως ο Γ. Παπανδρέου είχε τη δυνατότητα (!) να διαπραγματευτεί …σκληρά και δεν το έκανε.
 
Αυτό που πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός είναι οι λεπτομέρειες του ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ, που οδήγησαν τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας να παραιτηθεί τον Νοέμβριο του 2011 !
 
Πρόεδρε, βγες και πες τα όλα και κυρίως, αποκάλυψε ποιοι ήταν εκείνοι (ξένοι και ντόπιοι), που σου μετέφεραν, εκείνον τον Οκτώβρη, τον ωμό εκβιασμό «…ή παραιτείσαι ή μπαίνει σε υλοποίηση το σχέδιο του Σόϊμπλε, για το πέταγμα της Ελλάδας από την Ευρωζώνη…» !
 
Βγες και πες την αλήθεια και ξεμπρόστιασε τους εκβιαστές και τους πραγματικούς προδότες !!!
 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινα με ανατριχιαζει η σκεψη μονο,προσπαθωντας να φανταστω τα οσα περασε αυτος ο Ανθρωπος!!μονος εναντιον ολων.Οσα και να πουν τωρα,και να τον δικαιωνουν,αυτα δεν θα τα ξεχασει,και δεν θα τα ξεχασουμε ποτε!Οι εδω προδοτες θα πληρωσουν!
Σοφια

Ανώνυμος είπε...

Η αξιοπρέπεια και το πολιτικό ήθος του προέδρου ειναι μοναδικά,θεωρώ χρέος μας να υπερασπιστούμε τις επιλογές του ,και να ενώσουμε όλοι όσοι πιστεύουμε σε Αυτόν, τις φωνές μας ώστε να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για την αλήθεια και να αποκατασταθεί ο Γ.Α.Π ηθικά και πολιτικά.

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρε είμαστε πάρα πολλοί αλλά είμαστε σκορπισμένοι!!!Περιμένουμε...και μετά ξεκινάμε!!!!!
Τάκης

Ανώνυμος είπε...

Εγω αντιθετα συστηνω χυχραιμια, υπομονη και αναμονη απο ολους μας και φυσικα τον Προεδρο. να μην κανει καμια κινηση και να μην πει τιποτα περισσοτερο απο τις δυο γραμμες που εβγαλε, δηλαδη ωρα να μιλησουν αλλοι. Το εκεπτκο μου ειναι απλο, να τους αφησει να γκρεμιστουν μονοι τους οι προδοτες και να μην τους δωσει αφορμη να του αποδωσουν παλι ευθυνες οτι αυτος τους εριξε. Να πεσουν μονοι τους απο τις βρωμιες και το βαρος τηε προδοσιας τους.

Ανώνυμος είπε...

Οι αποκαλύψεις είναι συγκλονιστικές και εξοργιστικές, πως όλοι αυτοί έπαιξαν τη τύχη της χώρας για την καρέκλα.
Ο ΓΑΠ μόνος του αγωνιζόταν για να εξασφαλίσει την ομαλότητα στη χώρα.

Ανώνυμος είπε...

Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Τώρα δικαιώνεται ο Γιώργος Παπανδρέου. Απορώ πως αυτός ο άνθρωπος ένας εναντίον όλων άντεξε.Μπράβο του είναι παλικάρι