Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

ΥΠΟ …ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΠΡΙΣΜΑ…

Τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων μισθωτών και συνταξιούχων λίγο την ενδιαφέρουν οι δηλώσεις του Χριστοφοράκου ή ακόμα και η έκδοσή του στην Ελλάδα . Οι Έλληνες αυτοί είναι βέβαιοι ότι ΟΛΑ τα κόμματα παίρνουν ενισχύσεις για να κάνουν ''χάρες'' όταν τους το ζητήσουν οι ''ενισχυτές'' . Οι Έλληνες μισθωτοί και συνταξιούχοι πέρασαν το καλοκαίρι του 2009 ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι .
ΣΕ ΒΡΟΧΟ, όχι μόνο για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αλλά για ολόκληρη την οικονομία, εξελίσσεται ο υπερδανεισμός των νοικοκυριών και η αδυναμία όλο και περισσότερων, να ανταποκριθούν εγκαίρως στις δανειακές υποχρεώσεις τους.
Η ΕΚΡΗΞΗ των «κόκκινων οφειλών» και οι ακόμη δυσμενέστερες προβλέψεις για το φθινόπωρο, συνθέτουν μια ιδιαίτερα δυσάρεστη εικόνα, για την οποία δεν είναι αμέτοχη ούτε η κυβέρνηση ούτε φυσικά οι τράπεζες.
ΣΕ ΜΙΑ χώρα, που η ευδαιμονία των προηγούμενων χρόνων χτίστηκε πάνω στα κάθε λογής δάνεια και στην «ευκολία» των πιστωτικών καρτών, το ελάχιστο, που θα ανέμενε κανείς είναι η προστασία των δανειοληπτών από τη βουλιμία των τραπεζών.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ όχι μόνο δεν έσκυψε πάνω από το σημαντικό αυτό πρόβλημα, που έχει και κρίσιμες κοινωνικές διαστάσεις, αλλά με την παγκόσμια οικονομική κρίση να κορυφώνεται, πήρε μέτρα, που γονάτισαν, οικονομικά, περισσότερο τα νοικοκυριά. Σήμερα οι οικογένειες δεν δανείζονται, πια, για διακοπές, ούτε οι κάρτες χρεώνονται για κοσμήματα.
ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΣ η κυβέρνηση, με φοροεισπρακτικά μέτρα, τα μεσαία και μικρά εισοδήματα, κατόρθωσε όχι μόνο να υπονομεύσει την κατανάλωση - κάτι που διαπιστώνουν τώρα στο ταμείο τους οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις - αλλά τελικώς τροφοδότησε τον φαύλο κύκλο των «κόκκινων δανείων», που σε διαφορετική κλίμακα, βεβαίως, ευθύνονται, σε μεγάλο βαθμό, για την οικονομική κρίση.
ΠΑΡ' ΟΛΑ αυτά, τo bonus των δισεκατομμυρίων ευρώ, που δόθηκε στις τράπεζες δεν συνοδεύτηκε, δυστυχώς, με αντίστοιχη απαίτηση για περιορισμό σε λογικά επίπεδα των επιτοκίων δανεισμού.Η κυβέρνηση της Νέας Δυστυχίας φρόντισε τους τραπεζίτες και εξαθλίωσε τους πολίτες.

Γράφτηκε, από τον υπογράφοντα ως Karl Marx Junior, σχόλιο, σε post του Καφενείου…

Δεν υπάρχουν σχόλια: