Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΜΕ ΤΟΛΜΗ...

Ο Κώστας Σκανδαλίδης στο σημερινό ΒΗΜΑ :
Δέχεται ότι εισέρρευσε χρήμα στα κόμματα - εν είδει κουπονιών ή όχι - από επιχειρήσεις, επιχειρηματίες δηλ. από ιδιωτικό κεφάλαιο.
Κανένας δεν είχε την παραμικρή αμφιβολία περί αυτού.

"Η διαδικασία είναι κοινή για τα κοινοβου-λευτικά κόμματα και ισχύει για όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο. Για αυτό θεωρώ υποκριτικές και ανειλικρινείς τις κραυγές που θέλουν να ενοχοποιήσουν συλλήβδην μια παράταξη εναντίον της άλλης, από όπου και αν προέρχονται αυτές".

Είναι σε όλους γνωστό πως τα κουπόνια διακινούνται από όλα τα κόμματα. Και φυσικά είναι αφέλεια να πιστεύει κανείς πως με τα 2 ή 5 ευρώ μπορούν να συγκεντρωθούν τα εκατομμύρια που απαιτούνται για τις ανάγκες λειτουργίας των κομματικών μηχανισμών.

- "Δεν είσαι εξ ορισμού καθαρός επειδή εκφράζεις κατά τη γνώμη σου το 'λαϊκό συμφέρον' και οι αντίπαλοί σου τα 'μονοπώλια' ή το 'κεφάλαιο'. Συχνά τα κόμματα της Αριστεράς θυμίζουν 'μωρές παρθένες' όταν αντιμετωπίζουν παρόμοια ζητήματα ηθικής τάξης" .

Κι αυτό σωστό, και πετυχημένος ο παραλληλισμός με τις "μωρές παρθένες". Ας πάψουν να το παίζουν κάποιοι "άσπιλοι αμόλυντοι και άχραντοι" .Και να πυροβολούν τον Κοροβέση. Και κατέληξε σε πρόταση:

- Ζητά δικαστική διερεύνηση για τις «μίζες» και υπενθυμίζει ότι από το 2002 ζητά να κλείσουν όλα τα παράθυρα που αφήνει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για να σταματήσει να κυκλοφορεί το λεγόμενο πολιτικό χρήμα στο τρίγωνο ιδιωτική χρηματοδότηση-προεκλογικές δαπάνες- ΜΜΕ και εταιρείες επικοινωνίας.
- Επίσης ζητά να μειωθούν στο ελάχιστο οι εκλογικές δαπάνες με ριζική αλλαγή του εκλογικού συστήματος με επέκταση του νόμου για την πολιτική διαφήμιση.

Ιδού η διαφορά πολιτικού επιπέδου. Δεν μίλησε για "νταβατζήδες". Δεν θεωρητικολόγησε.Έδειξε τα τρίγωνα, τετράγωνα ή πολύγωνα της αμαρτίας και διαπλοκής. Και πρότεινε λύση με τη μείωση των εκλογικών εξόδων με μείωση της πολιτικής διαφήμισης.
Τι θα γίνει όμως και με τη χρηματοδότηση κάτω από το τραπέζι; Ποιές ασφαλιστικές δικλείδες μπορούν να εφαρμοστούν;
Και ποιά είναι τα εχέγγυα της νομοθετικής μετατροπής του αμαρτωλού σκηνικού σε εξαγνισμένο;

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ «ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ» :
Σύντροφε Σκανδαλίδη το κύριο πρόβλημα του σαθρού πολιτικού συστήματος είναι - όπως και της Ελληνικής κοινωνίας γενικώτερα - ζήτημα παιδείας.
Και για να αλλάξουμε για να μην βουλιάξουμε θα πρέπει να αρχίσουν κάποτε να περνάνε λογικές που θα απέχουν ή και θα χτυπούν την κυριάρχη αντίληψη του "καλοπερασάκια" , της "λεζάντας", της κακώς εννοούμενης "ευμάρειας" που αλλοιώσανε αν δεν κατάπιανε όλα τα ηθικά χαρίσματα του Έλληνα. Και που το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν περιόρισε, αλλά κυρίως προέβαλε με την προκλητική συμπεριφορά πολλών στελεχών του.
Η κοινωνία αλλάζει όχι μόνο με νόμους αλλά κυρίως με συμπεριφορές.

Από το : activistis.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή τις Μήζενς, εξεταστική επιτροπή για το πολιτικό χρήμα γενικά, με στόχο την αποτύπωση της πραγματικότητας και την δημιουργία νέου πλασίου μετά από πολιτικό διάλογο.