Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ Λ. ΚΥΡΚΟΥ !...

Σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ο Λεωνίδας Κύρκος αναφέρεται σε πολλά ζητήματα της πολιτικής συγκυρίας και, μεταξύ των άλλων σχολιάζει και το «περίφημο» σύνθημα "να καεί η Βουλή..." :

«Αντιλαμβάνομαι την απογοήτευ-ση. Αιτιολογώ την οργή. Πρέπει να ικανοποιηθεί το δημόσιο αίσθημα που απαιτεί την τιμωρία όσων έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Είμαι όμως απολύτως αντίθετος με την καθολική απαξίωση της πολιτικής. Αυτή η απαξίωση δεν φέρνει στο προσκήνιο τις λαϊκές δυνάμεις αλλά οδηγεί σε λύσεις που έχει πληρώσει μαρτυρικά αυτός ο τόπος. Η άθλια και ισοπεδωτική άποψη “είστε όλοι ίδιοι” είναι απολύτως αποπροσανατολιστική. Διαφωνώ κατηγορηματικά με το εξοργιστικό και αντιδραστικό σύνθημα “να καεί, να καεί, το μπ... η Βουλή”! Για τη δημοκρατία σε αυτή τη χώρα η Αριστερά έχει ματώσει».

Σωστή θέση από το ηγετικό στέλεχος της ελληνικής αριστεράς, μόνο που χρειάζεται μια επισήμανση : για τη Δημοκρατία, σ΄ αυτή τη χώρα, έχει αγωνιστεί ολόκληρος ο ελληνικός λαός, απ΄ όλους τους πολιτικούς χώρους, εκτός, βέβαια, από τους αρνητές της, τους φασίστες !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: