Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

ΣΤΟ ΤΣΑΚ, Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΤΑΝΤΙΝΟΥ !...

΄Επαιξε σοβαρά το ενδεχόμενο της παραίτησης από τη θέση του υπουργού οικονομικών, του Γ. Παπακωνσταντίνου, την Πέμπτη το βράδυ, όταν του αποδόθηκε ευθύνη για την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς !
Ο τρόπος που τις αμέσως προηγού-μενες ημέρες, ο υπουργός διακήρυσσε την πρεμούρα της κυβέρνησης, για εξαγορές και συγχωνεύσεις στο χώρο των τραπεζών, θεωρήθηκε ενταγ-μένος στο όλο εγχείρημα.

Είναι, άλλωστε, πολύ γνωστές στους «παροικούντες την Ιερουσα-λήμ», οι χρόνιες στενότατες σχέσεις του υπουργού, με κορυφαίο μετοχικό παράγοντα της Τράπεζας Πειραιώς, πράγμα που καθιστούσε αδύνατο το ενδεχόμενο ο σχεδιασμός μιας τέτοιας εξέλιξης να γίνονταν ερήμην του…
>>>Διαβάστε τη συνέχεια…

Ο Παπακωνσταντίνου βρέθηκε απολογούμενος για τον διεμβολισμό, μέσω της πρότασης, μιας πάγιας και κομβικής προγραμματικής θέσης του ΠΑΣΟΚ, αφού του ζητήθηκαν ευθύνες για το ό, τι δεν φρόντισε να την αποτρέψει.
Όταν υπήρξε ηρεμία κι ο υπουργός έδωσε εξηγήσεις και κυρίως, όταν φάνηκε να συμφωνεί με την εκτίμηση, πως η υπόθεση δεν είχε καμιά πιθανότητα να προχωρήσει, καθώς έπασχε και σε νομικό και σε οικονομικό επίπεδο, συζητήθηκε και συμφωνήθηκε η διαδικασία, που θα οδηγήσει, αφ΄ ενός την πρόταση Σάλλα στο σταδιακό ξεφούσκωμα και αφ΄ ετέρου την εξαγγελία για τη δημιουργία ισχυρού κρατικού πόλου στο τραπεζικό σύστημα, στην υλοποίηση.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΜΩΤΟ ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΗΝ ΓΑΤΑ ΜΟΥ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΑΚΟΥ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ....

Albatros είπε...

Μα καλά, ρε παιδιά, είναι δυνατόν να πάρουμε στα σοβαρά αυτή τη μούφα, περί "παραλίγο" παραίτησης του ανθυποφύλαρχου Θησαυροφύλακα;
Μου θυμίζει εκείνο το: "ολίγον έγκυος"...
Ασφαλώς και η (χοντροκομμένη) μπλόφα Σάλλα λειτούργησε σαν "λαγός" για την κυβέρνηση και όποιος έχει κοινό νου, ας σκεφτεί τα αυτονόητα:
ποιος/ποιοι, πότε, γιατί.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

@Albatros

Κράτα φίλε μου αυτά που ξέρεςι ή νομίζεις εσύ κι άσε εμάς να γράφουμε αυτά που γνωρίζουμε. Κανείς δεν σε πίεσε να τα πάρεςι στα σοβαρά...

Albatros είπε...

@ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ

Τι ακριβώς εννοείς να "κρατήσω αυτά που ξέρω ή νομίζω ότι ξέρω" και να σας "αφήσω να γράφετε αυτά που γνωρίζετε";
Δεν νομίζω να σας...εμπόδισα με οποιονδήποτε τρόπο να γράψετε εκείνα "που γνωρίζετε", εκτός κι αν ο αντίλογος εκλαμβάνεται σαν ενόχληση στο blog σας.
Όπως και να 'χει, ευχαριστώ για τη φιλοξενία και δεν θα σας ενοχλήσω άλλο στο μέλλον.

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

@ Albatros
Αν ως αντίλογο εσύ θεωρείς τους χαρακτηρισμούς (για το άρθρο)"μη σοβαρό" και "μούφα", με γειά σου και χαρά σου !