Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Ο ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΟΣ !...

Περνώντας από το ρόλο του αλχημιστή – δημιουργού του πρωτότυπου, παγκοσμίως, «μίγματος πολιτικής», που θα λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας, ο Α. Σαμαράς …προοδεύει, υποδυόμενος και το ρόλο του ταχυδακτυλουργού !
Στριμωγμένος από το εύλογο ερώτημα «αν βγούμε από το Μνημόνιο, που θα βρούμε τα 110 δις.€ ; », άλλαξε το τροπάριο και πλάσαρε, την εβδομάδα που πέρασε, το …μεγαλειώδες : «ναι στο Μνημόνιο, όχι στους όρους του !...». Ο μάγιστρος της Ρηγίλλης, υπονοεί πως, αυτός, θα διαπραγματευτεί με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ και θα καταφέρει να τους πείσει να δώσουν τα λεφτά, χωρίς όρους ! ( Βρε μανία αυτοί οι αρχηγοί της Δεξιάς, να θέλουν, σώνει και καλά, να μοιάσουν στον …Ανδρέα Παπανδρέου !...).
Σ΄ αυτή του την επιδίωξη ο κ. Σαμαράς έχει ως εχέγγυο τις προηγούμενες προσπάθειες που έκανε για να πείσει (πιέσει) τους ομοϊδεάτες του στην Ε.Ε. (αρχές του 2010) κι έμεινε μόνος του, μη καταφέρνοντας να πείσει κανέναν ! Τώρα, μάλλον, υπολογίζει σε καλύτερο αποτέλεσμα, μιας και ο ίδιος έχει ...ενισχυθεί, τόσο δημοσκοπικά (φλερτάρει με το 15%), όσο και κομματικά, (οι αποχωρήσεις των βουλευτών του, παραμένουν στο ρυθμό ένας – ένας…).
>>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Με βαρυσήμαντο άρθρο του στην κυριακάτικη Real News ο αρχηγός της Ν.Δ. παρουσιάζει το φρέσκο αποτέλεσμα των εγκεφαλικών του διεργασιών και των αλχημικών του ερευνών, ένα εξελιγμένο «μίγμα», που όπως γράφει «…με μέτρα που θα καταπολεμούν ταυτόχρονα το έλλειμμα και την ύφεση, θα μηδενίσει το έλλειμμα σε δύο χρόνια και θα ρίξει το χρέος στο 100% του ΑΕΠ ως το 2013, έναντι του 150% που προβλέπει με βάση την πολιτική του μνημονίου…».
Είναι τόσο γλαφυρός ο τρόπος που τα γράφει αυτά, που δείχνει πως τα πιστεύει και είναι, ακριβώς, αυτή η διαπίστωση, που μας οδηγεί στην αυτονόητη εκτίμηση, ότι ο άνθρωπος προχώρησε, εμπλουτίζοντας το ρόλο του : εκτός αλχημιστής, το παίζει και ταχυδακτυλουργός !...

Νάναι καλά ο Αντωνάκης, που, μέρες πούναι, φροντίζει για τη ψυχαγωγία μας… Στη δύσκολη εποχή που περνάμε, το γέλιο χρειάζεται και κάνει καλό !...

6 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Ταχυδακτυλουργός είναι αυτός που κοροϊδεύει τον κόσμο, κάνοντας τα μαγικά του στα γρήγορα για να μην τον πάρουν χαμπάρι.
Τον Αντωνάκη τον καταλαβαίνεις από μίλια μακρυά ότι σε δουλεύει.
Θα του συνιστούσα να κοιτάξει καλύτερα την επόμενη διετία ποιοι θα είναι ακόμη στο κόμμα του.
Αν είναι και ο ίδιος...

Ανώνυμος είπε...

Καλά, καλά, γελάτε τον εσείς κι όταν πάρει το βραβείο Νόμπελ της Οικονομίας, ψάξτε να βρείτε που θα κρυφτείτε ! Προχώρα Αντωνάκη !

Takis είπε...

Τα 320 δις του χρέους θα μπορέσει να τα εξαφανίσει κι αυτά σε μιά τριετία ή να απευθυνθούμε στη Μεγαλόχαρη;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ΛΟΓΟΠΛΟΚΕ, σου στέλνω μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του ΓΑΠ στον Κούλογλου… είναι η απάντηση στο σημερινό σου άρθρο…
Ελπίζω να έχει το θάρρος να την δημοσιοποιήσεις…

http://www.youtube.com/watch?v=19LB5MCJ9vY&feature=player_embedded

να γιατί πρέπει να ξεφορτωθούμε το ΔΝΤ όσο πιο γρήγορα γίνεται… το λέει ο ίδιος ο ΓΑΠ…

ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ είπε...

Στη συνέντευξή του προς τον Κούλογλου, τομ Ιούνιο του 2009, ο Παπανδρέου περιγράφει πόσο οδυνηρό είναι για μια χώρα το να μπλέξει με το ΔΝΤ και αναφέρει πως δεν είναι στις επιλογές του ΠΑΣΟΚ η προσφυγή της Ελλάδας σ΄αυτό.
Ο ίδιος, όμως, ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ έχουν αναγνωρίσει πως η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης ΕΕ και ΔΝΤ υπαγορεύτηκε από την κατάσταση χρεοκοπίας που βρέθηκε η οικονομία και η χώρα και πως, όπως και άλλες επιλογές, αυτή δεν ήταν μια προαποφασισμένη πολιτική, αλλά μια πολιτική ανάγκης.
Μπροστά σ΄ αυτή τη διέξοδο, που όλοι - οι σοβαροί και νοήμονες - βλέπουν σαν τη μοναδική, έρχεται ο Σαμαράς για να εμφανίσει εαυτόν διαφοροποιημένο και πλασάρει ταχυδακτυλουργικά κόλπα, που μόνο γέλια προκαλούν !

ακυβέρνητος είπε...

@ 15:57
Δεν θα παραστήσω τον δικηγόρο του Λογοπλόκου. Αλλά λύσε μας μια απορία: Πως γίνεται όλοι εσείς οι χτυπημένοι που μπαινοβγαίνετε στα blogs ως ανώνυμοι για να φαίνεστε πολλοί, μονίμως να παραγνωρίζετε ποιος «κυβερνούσε» μέχρι χθες; Εκείνος ο δημαγωγός-σαχλαμάρας-μηδενικό ήταν. Τον ξεχάσατε; Εκείνος που λιβανίζατε και λατρεύατε και τώρα ούτε να τον βλέπετε δεν αντέχετε. Όλοι επιμένετε ότι το χρέος το γνώριζε ο ΓΑΠ και ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ ποτέ μα ποτέ δεν αναφέρει ότι το γνώριζε και ο ακαταλληλότερος, αφού ο ίδιος το έφτασε εκεί.
Σκέψου και να κυβερνούσε τότε ο ΓΑΠ τι μ…κίες θα λέγατε!
Και κάτι τελευταίο: Τον Βουλγαράκη μαυρίσατε;;; Για ψάξτο. Κοντά είσαι…