Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ !...

Είναι διαχρονικά διαπιστωμένη η εμμονή που έχουμε οι Ελληνες να επιρρίπτουμε σ' άλλους τις ευθύνες μας. Και το ίδιο κάνουμε φυσικά και τώρα. Πρώτος και ευκολότερος αποδιοπομπαίος τράγος είναι οι πολιτικοί. Οχι πως δεν φταίνε για πολλά, αλλά δεν φταίνε για όλα. Και δεύτερος, και εξίσου βολικός αποδιοπομπαίος τράγος, είναι οι ξένοι που, σύμφωνα με τους θιασώτες της άποψης αυτής, δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά ν' αναζητούν καθημερινά τρόπους για να μας βλάψουν.

Ωστόσο, εκείνο που καμία προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών δεν μπορεί να μεταβάλει είναι το γεγονός ότι εμείς και μόνο ευθυνόμαστε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Η τρόικα δεν είναι εδώ επειδή εκείνη το αποφάσισε. Είναι εδώ επειδή εμείς την καλέσαμε. Και μπορεί οι παρεμβάσεις και τα μέτρα της να μη μας αρέσουν ή να θεωρούμε ότι δεν είναι τα σωστά και δεν θα μας βγάλουν από την κρίση, αλλά αυτή είναι η συνταγή της, δεν την έφτιαξε ειδικά για μας, σ' αυτή πιστεύει και αυτή εφαρμόζει.

Εμείς ποια συνταγή αντιπροτείνουμε;

Ακούω τους διάφορους μυαλοφυγόδικους της πολιτικής και των καναλιών να πιπιλίζουν την καραμέλα πως για όλα φταίει το μνημόνιο. Μα δεν είχαμε μνημόνιο όταν οδηγούσαμε το ασφαλιστικό σύστημά μας στη χρεοκοπία, όταν ξοδεύαμε λεφτά που δεν είχαμε, όταν στήναμε κυκλώματα διαφθοράς σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής, όταν συνταξιοδοτούσαμε πεθαμένους ως ζωντανούς και αρτιμελείς και υγιείς ως ανάπηρους ή δεν ξέραμε πόσους πληρώνουμε στο Δημόσιο, πόσα τους πληρώνουμε και γιατί τους πληρώνουμε. Το μνημόνιο είναι η συνέπεια των άθλιων πρακτικών και επιλογών μας. Πρωτίστως των κυβερνώντων και δευτερευόντως όλων μας.

Αλλωστε, το μνημόνιο δεν είναι υποχρεωτικό. Αν θέλουμε το καταργούμε. Και μάλιστα και ακίνδυνα, αλλά όχι με τους τρόπους που υποδεικνύουν ο Τσίπρας, ο Αλαβάνος ή η Παπαρήγα. Ή ακόμη κι ο Σαμαράς. Πανεύκολα το καταργούμε ως περιττό αν οι καταληστεύοντες τον ΦΠΑ και γενικά οι φοροδιαφεύγοντες αποφασίσουν να καταβάλουν στο Δημόσιο, αν όχι τα 30 ή 20, τουλάχιστον τα 15 από τα δισεκατομμύρια ευρώ που ενθυλακώνουν κάθε χρόνο.

Κι αυτό δεν το λέω εγώ. Το λέει η μισητή τρόικα που θέλει το κακό μας, σύμφωνα με τους μουεζίνηδες της πολιτικής και των καναλιών.


Του Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου από το ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: