Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΝΕΟΣ ΚΟΣΚΩΤΑΣ ?...


Σε καθεστώς «επιτροπείας» έχει κατ' ουσίαν τεθεί η Proton Bank από την Τράπεζα της Ελλάδος μετά τα ευρήματα της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για ύποπτες αν όχι παράνομες συναλλαγές των μελών της διοίκησης η οποία παραιτήθηκε.
Οπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από την Proton Bank, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας επέλεξε ως νέο αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Γ. Τανισκίδη.

Είναι τόσο σοβαρό το ζήτημα που έχει ανακύψει με την τράπεζα που προκάλεσε την παρέμβαση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Π. Νικολούδη, με απόφαση του οποίου παγώνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του μεγαλομετόχου της Proton Bank κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ο οποίος ζεί στο Λονδίνο, του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας κ. Αντ. Αθανάσογλου και έξι πρώην στελεχών της ίδιας τράπεζας με την κατηγορία της υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα απαγορεύθηκε η οποιαδήποτε μεταβολή στην ακίνητη περιουσία του κ. Λαυρεντιάδη ώσπου να ολοκληρωθεί η έρευνα που πραγματοποιεί η ανεξάρτητη αρχή, έχοντας στη διάθεσή της ισχυρές ενδείξεις ότι τον τελευταίο καιρό διακινούνται από τα πρόσωπα αυτά μεγάλα χρηματικά ποσά που είναι πιθανόν να αποτελούν προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με την απόφαση του προέδρου της Αρχής κ. Π. Νικολούδη που κοινοποιήθηκε την Παρασκευή στην Τράπεζα της Ελλάδος, απαγορεύεται στο εξής η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των:
1. Λαυρεντιάδη Λαυρέντιου, μεγαλομετόχου της Proton Bank.
2. Αθανάσογλου Αντωνίου, πρώην αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.
3. Παπασπήλιου Αθανασίου, πρώην αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.
4. Σαραμάντη Δημητρίου, πρώην αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.
5. Λιαρμακοπούλου Σμαράγδας, πρώην εκτελεστικού μέλους.
6. Κολίντζα Τρύφωνος, πρώην διευθύνοντος συμβούλου.
7. Αρβανίτη Γραμματικής, πρώην εκτελεστικού μέλους.
8. Μπίθαρη Διονυσίου, διοικητικού στελέχους.

Ταυτόχρονα απαγορεύεται με την ίδια απόφαση η πρόσβαση των συγκεκριμένων προσώπων σε τραπεζικές θυρίδες, καθώς και η οποιαδήποτε εκποίηση ή άλλη μεταβίβαση όλων των ακινήτων που κατέχει ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης στην περιοχή του Ρέντη.

5 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Λαυρεντιάδης Λαυρέντιος.
Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει…
Α, ναι!
Κοίτα να δεις τι θυμήθηκα.
Το εβδομαδιαίο περιοδικό «Επίκαιρα» σε κάθε τεύχος του ξετυλίγει το κουβάρι της συνομωσίας κατά του τεράστιου ηγέτη, πρώην - και πάλαι ποτέ - καταλληλότερου για πρωθυπουργού Κωστάκη Καραμανλή του ανιψιού.
Αυτή η κορωνίδα της ακαπέλωτης δημοσιογραφίας, της ελευθεροτυπίας και των σημαντικότατων αποκαλύψεων του Λαυρεντιάδη δεν είναι; Του κολλητού του προαναφερθέντος καταλληλότερου;
Άστο και σας καταλάβαμε εσάς τους Πασόκους. Θέλετε να χτυπήσετε τον μεγάλο ηγέτη και καταφεύγετε σε ανήθικα τερτίπια.
Αλλά δεν θα σας περάσει…

Ανώνυμος είπε...

Ο "νέος Κοσκωτάς" δεξιούρα καραμπινάτη, με ιδιαίτερες σχέσεις με τη ΝΔ και επιφανή στελέχη της, χορηγός και χρηματοδότης εκδηλώσεων και γαλάζιων ΜΜΕ, ανάτην Ελλάδα ! ΄Ολα στο φως, ρε !

Ανώνυμος είπε...

Κουϊζ : Ποιο δεξί χέρι του Σαμαρά κανόνιζε από το πολιτικό του γραφείο, την κατανομή των χορηγιών του Λαυρεντιάδη ;

Ανώνυμος είπε...

Κι αυτός ο "Κοσκωτάς", στον Ολυμπιακό γυρόφερνε. Τυχαίο ; Δε νομίζω !

DIAS είπε...

Ο ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ, ΜΗΛΙΑΚΟΣ, ΘΕΛΕΙ, ΛΕΕΙ, ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ PROTON BANK ! ΓΙΑΤΙ ; ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ; ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ;