Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ !...


Μετά τη μαλακία - συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους Φιλανδούς για την παροχή εμπράγματων εγγυήσεων προκειμένου οι δεύτεροι να συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης προς τη χώρα μας, άνοιξε και σε άλλους η όρεξη. Κάποια απίστευτη κυρία, ονόματι Ursula von der Leyen, αξιώνει κι αυτή με τη σειρά της εμπράγματες εγγυήσεις. Πρόκειται για την αντίπαλο της Μέρκελ στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας.

Αγαπητή κυρία, σε αυτές σου τις αξιώσεις θα σου απαντήσω εγώ, ένας απλός Έλληνας πολίτης. Και θα σου απαντήσω με δύο παροιμίες που λένε στον τόπο μου.
Παροιμία 1η: “μιλάνε όλοι, μιλάνε και οι κώλοι”.
Παροιμία 2η: “μάθανε ότι πηδιόμαστε, πλακώσανε κι οι γύφτοι”.

Κοίτα να δεις φίλε μου ποιοι ζητάνε εμπράγματες εγγυήσεις ! Οι Γερμανοί !
Frau Ursula, σου έχω αντιπρόταση. Οι εμπράγματες εγγυήσεις που αξιώνεις μπορούν κάλλιστα να είναι οι πολεμικές αποζημιώσεις που μας οφείλετε εδώ και 65 χρόνια και κάνετε την πάπια. Αποτιμώνται περί τα 175 δισ. ευρώ, χωρίς τους τόκους 65 ετών. Επειδή σας συμφέρει να νομίζετε ότι απορρίπτοντας τη συζήτηση για ένα θέμα, το θέμα παύει και να υπάρχει, βάζουμε εμείς ως εγγύηση τα κλεμμένα και αγύριστα και σε περίπτωση που δεν αποπληρώσουμε τα δάνεια που πήραμε, να υποχρεωθείτε να τα πληρώσετε εσείς. Είτε γουστάρετε, είτε όχι.

Του Πέτρου Κ. από τον ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: