Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑΛΑΝΤΕΥΣΕΙΣ !...

Σήμερα αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση του νέου Νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη. Πρόκειται για απόπειρα τομής σ΄ ένα κρίσιμο και βασικότατο τομέα, μετά πολλά – πολλά χρόνια ανούσιων και μπαλωματικών παρεμβάσεων.
Το Υπουργείο και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ πρέπει να δείξουν αποφασιστικότητα και να πάνε την υπόθεση μέχρι τέλος, γιατί έτσι επιβάλλει το συμφέρον της κοινωνίας και οι ανάγκες της νέας γενιάς.

Το ελληνικό Πανεπιστήμιο πρέπει ν΄ απελευθερωθεί από τις δυνάμεις που το καταδυναστεύουν, από τις δυνάμεις που χρόνια τώρα, συνομολογούν και συνωμοτούν σε βάρος της χρήσιμης και ουσιαστικής λειτουργίας του, σε βάρος της αξιοπιστίας του και της φερεγγυότητάς του. Το αλισβερίσι μεταξύ μωροφιλόδοξων, συμφεροντολάτρηδων καθηγητάδων και επαγγελματιών «εκπροσώπων» των φοιτητών, πρέπει να τελειώσει, επιτέλους !

Η ακαδημαϊκή κοινότητα διαθέτει σωρεία εξαίρετων και ικανότατων εκπαιδευτικών, ανθρώπους – διαμάντια, σωστούς υπηρέτες των επιστημών και της Παιδείας, οι οποίοι, όμως, ποτέ δεν αφέθηκαν να ξεδιπλώσουν, ελεύθερα και άνετα, τις πτυχές της επιστημονοσύνης τους, ζώντας και λειτουργώντας κάτω από την πίεση (έως τρομοκρατία…), της ετερόκλητης κάστας (Πρυτάνεων και του τάχα, φοιτητικού κινήματος…), που λυμαίνονται το χώρο.

Οι συμβιβασμένοι και ξεπουλημένοι στα κάθε είδους πολιτικά και άλλα συμφέροντα, ελεεινοί σε πολλές περιπτώσεις, «εκλεκτοί» της κάστας, είναι αυτοί που από την πρώτη στιγμή αντέδρασαν σφοδρά στο άνοιγμα του Πανεπιστημίου στην κοινωνία, υπερασπιζόμενοι το «κακώς έχειν», δηλαδή τη δομή και τις διαδικασίες, που κατάντησαν την Ανώτατη Εκπαίδευση παραμάγαζο, έρμαιο στα χέρια και τις βουλές ανθρώπων και ομάδων ανίκανων και επικίνδυνων.

Χωρίς ταλαντεύσεις, λοιπόν, χωρίς καμιά υποχώρηση στους εκμεταλλευτές του πιο σημαντικού Θεσμού της ελληνικής κοινωνίας, η Βουλή πρέπει να ψηφίσει το νέο Νόμο και ν΄ ανοίξει το δρόμο για την αναγέννηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης !...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ.ΑΙΣΧΟΣ