Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ, ΠΟΙΟΝ ?...


Τελικά ή έχουμε μπλέξει με μικρονοικούς ή έχουμε να κάνουμε με ιδιοφυίες. Δεν έχει άλλη εξήγηση η στάση της Φινλανδίας, της Αυστρίας και της Εσθονίας – αυτών που στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο λέγαμε «ο ‘Αξων», δηλαδή όλοι οι πρώην ναζιστές – που ζητάνε σήμερα εγγυήσεις για να συμμετέχουν στο δάνειο που αποφάσισε η Ευρωπαική Ένωση να δώσει στην Ελλάδα.

Οι εγγυήσεις αυτές (τις οποίες δεν θεωρεί εμπράγματες ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος) είναι - ισόποση με το δάνειο που θα πάρουμε - κατάθεση μετρητών απο την Ελλάδα. Δηλαδή θα μας δώσουν ας πούμε αυτοί ένα δις και εμείς θα πρέπει να τους καταθέσουμε ώς εγγύηση ενα δις και τους τόκους του. Μόλις πληρώσουμε το δάνειο και τους τόκους θα μας απελευθερώσουν την εγγύηση.

Πρόκειται περί γελοιότητος ολκής. Πρώτον αν είχαμε ενα δις για να το δώσουμε ώς εγγύηση δεν θα χρειαζόμασταν ενα δις δάνειο. Δεύτερον, που θα το βρούμε εμείς το ενα δις να το δώσουμε ώς εγγύηση; Πουθενά.
Με λίγα λόγια έρχεται ο Άξων και ζητάει παράλογα πράγματα. Γιατί; Ή για να ναυαγήσει το ελληνικό δάνειο και να πτωχεύσουμε ή να αναγκαστούν οι υπόλοιπες χώρες να μας δανείσουν περισσότερα για να καλύψουν το κομμάτι της Φινλανδίας, της Αυστρίας και της Εσθονίας.

Πράγμα πολύ δύσκολο απότι φαίνεται σήμερα.
Τι παιχνίδι παίζεται λοιπόν; Ουδείς μπορεί να πεί με βεβαιότητα. Ενδέχεται όμως όλοι αυτοί οι δορυφόροι της Γερμανίας να παίζουν ενα παιχνίδι που υποκινείται απο τη Γερμανία. Το εξής:

Όπως φάνηκε απο τις ανακοινώσεις μετά τη συνάντηση Μέρκελ - Σαρκοζί, οι δυο τους αποφάσισαν οχι μόνο να μην εκδοθεί Ευρωομόλογο, αλλά και να επιβάλουν πάρα πολύ σκληρούς όρους σε όλες τις ευρωπαικές χώρες. Όρους που θα θέτουν όλες τις οικονομίες υπο τον έλεγχο της Γερμανίας. Αποφάσισαν να επιβάλουν συνταγματικούς περιορισμούς για το χρέος και το έλλειμμα, περιορισμούς που καμία – πλήν της Γερμανίας – χώρα δεν μπορεί να τηρήσει.

Αποφάσισαν ποινές για όσους δεν πετυχαίνουν τους στόχους του ελλείμματος και του χρέους.
Αποφάσισαν να αναθέσουν στον Βαν Ρουμπάι να προεδρεύει όλων των ευρωπαίων ηγετών στις μεταξύ τους συναντήσεις - ώστε να τον ελέγχουν και να μην βγάζει ανεξάρτητες ανακοινώσεις ώς Ευρωπαική Ένωση.
Αποφάσισαν να επιβάλουν φόρο επι των χρηματοοικονομικών συναλλαγών στην Ευρώπη. Ο φόρος αυτός αν μπεί μόνο στην Ευρώπη και οχι στις ΗΠΑ την Ιαπωνία, την ελβετία και την Αγγλία, θα είναι η καταστροφή για την Ευρώπη. Το διεθνές κεφάλαιο θα κάνει τις συναλλαγές του απο εκτός Ευρωζώνης χώρες που δεν θα έχουν αυτό τον φόρο.
Αποφάσισαν επίσης να στερήσουν το μοναδικό δημοσιονομικό εργαλείο που έχει κάθε χώρα δηλαδή τον φορολογικό συντελεστή, επιβάλλοντας τον γερμανικό φορολογικό συντελεστή σε όλες τις χώρες. Με λίγα λόγια αφαιρούν δύναμη και απο τα όργανα της ΕΕ και απο κάθε κυβέρνηση ξεχωριστά για να ελέγξουν οι Γερμανοί όλες τις οικονομίες.
Τι δουλειά έχει ο Σαρκοζί να συμφωνεί με όλα αυτά; Προφανώς νομίζει οτι η Γαλλία θα συνδιοικήσει μαζί με τη Γερμανία. Ποτέ ιστορικά η Γαλλία δεν είχε καταλάβει το ρόλο της Γερμανίας στην οποία παρεδίδετο ενίοτε αμαχητί, ανάλογα με το ποιός ήταν ο Γάλλος ηγέτης. Πρόκειται λοιπόν περί ενός ακόμη γαλλικού λάθους. Τόσο απλό.

Πάμε παρακάτω λοιπόν. Η Γερμανία αφήνει να εννοηθεί οτι αν περάσουν όλα αυτά, μετά θα βγεί και ευρωομόλογο. Θέλει δηλαδή όλη την εξουσία και μετά βλέπουμε. Μα αν έχει την εξουσία, τότε δεν θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα του ευρωομολόγου. Δεν θα μας τα δίνει.
Με λίγα λόγια, παίζεται ένα παιχνίδι απο την Γερμανία και τους δορυφόρους της που στοχεύει στον πλήρη έλεγχο της Ευρωζώνης απο τη Γερμανία. Μπορεί ποτέ να μην επιτευχθεί αυτός ο στόχος αλλά η προσπάθεια και μόνο για την επίτευξη του θα διαλύσει την Ευρωζώνη.

Και επειδή εδώ είναι, ποιός κοροιδεύει ποιόν και εμείς ανέκαθεν είμασταν οι ειδικοί των ειδικών στην κοροιδία, καλό είναι να κάνουμε δυο πράγματα:

Πρώτον να στείλουμε τον κ. Καρατζαφέρη (που ανήκει στο ίδιο ευρωπαικό κόμμα με την αντιπολίτευση της Αυστρίας, της Φινλανδίας και της Εσθονίας που πιέζουν για τις εγγυήσεις τις κυβερνήσεις τους) να διαπραγματευτεί μαζί τους τις εγγυήσεις και
Δεύτερον να δεχθούμε όλες τις εγγυήσεις, όλους τους όρους, όλες τις δεσμεύσεις και να πάρουμε τα λεφτά και στη συνέχεια να εφαρμόσουμε όλες αυτές τις δεσμεύσεις και τους κανόνες, στο βαθμό που εφαρμόζουμε και τους ελληνικούς νόμους. Πλημμελώς.



Του Γρ. Νικολόπουλου από το REPORTER

Δεν υπάρχουν σχόλια: