Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ !...


Χιλιάδες γερμανοί εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα σε τρία δυτικά κρατίδια πραγματοποιούν σήμερα απεργία αφού παρουσιάστηκε εμπλοκή την περασμένη εβδομάδα κατά τις συνομιλίες για τα αιτήματά τους για μισθολογικές αυξήσεις 6,5%.

Λεωφορεία και τρένα έχουν ακινητοποιηθεί στη Φραγκφούρτη, στο κρατίδιο της Έσσης, προκαλώντας αναστάτωση στις μετακινήσεις στην οικονομική πρωτεύουσα της Γερμανίας. Στο Σάαρλαντ, εκατοντάδες κέντρα ημερήσιας φροντίδας και τράπεζες είναι κλειστά, ενώ νοσοκομεία και οίκοι ευγηρίας έχουν επηρεαστεί επίσης από την κινητοποίηση.

Στη Ρηνανία-Παλατινάτο, απεργούν περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες και ο αριθμός αυτός αναμένεται ότι θα αυξηθεί σε 5.000 στη διάρκεια της ημέρας, ανακοίνωσε το συνδικάτο του δημόσιου τομέα ver.di.

Οι απεργοί ζητούν μισθολογική αύξηση 6,5% ή τουλάχιστον 200 ευρώ περισσότερα το μήνα, για περίπου δύο εκατομμύρια εργαζόμενους, ανακοίνωσε το ver.di.

Οι εργοδότες απέρριψαν τα αιτήματα ως μη ρεαλιστικά κατά τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις την προηγουμενη εβδομάδα, αλλά δεν παρουσίασαν κάποια εναλλακτική πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: