Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΤΡΟΪΚΑ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ !...


Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα στην μ.μ. (μετά μνημόνιο) εποχή ένας αντικειμενικός παρατηρητής δικαίως θα αναρωτηθεί: Μα, να οικοδομήσουν τη νέα Ελλάδα ή να τη γκρεμίσουν ολοσχερώς προσπαθούν όσοι επιβάλουν τις πολιτικές; Αποτελεί η Ελλάδα το πειραματόζωο για μείωση του κόστους παραγωγής της περιφέρειας ώστε να επωφεληθούν οι ισχυροί ή με τις συνταγές που εφαρμόζονται δημιουργείται μία νέα και ανταγωνιστική οικονομία;

Αν εξαιρέσει κανείς τις παρεμβάσεις και τις περικοπές στις ζημιογόνες επιχειρήσεις ώστε να αποτραπούν τα λουκέτα, και να μην αυξηθεί η ανεργία, οι γενικές, οριζόντιες και ατεκμηρίωτες παρεμβάσεις οδηγούν τον αντικειμενικό παρατηρητή να κλείνει προς το συμπέρασμα πως η χώρα μπήκε στο δοκιμαστικό σωλήνα με στόχους αλλότριους της οικοδόμησης ενός νέου και ανταγωνιστικού μοντέλου.

Κι΄ ένας από αυτούς είναι οι αντοχές των πολιτών και ο εντοπισμός του σημείου πέρα από το οποίο αρχίζει η εξέγερση.


Το γεγονός ότι δεν εφαρμόζεται ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας (δημόσια και ιδιωτική), που θα εμπεριέχει τα στοιχεία της ανοικοδόμησης και της ανάπτυξης, αλλά επιβάλλονται αποσπασματικά μέτρα κάθε φορά που καταφθάνει η τρόικα, μόνο την ευτυχή κατάληξη του πειράματος δεν διασφαλίζει.

Οταν με τις αποφάσεις βυθίζουν την οικονομία σε βαθύτερη ύφεση, μόνο τις βάσεις για ισχυρή οικονομία που απαιτεί πάνω απ΄ όλα συνεκτική κοινωνία δεν βάζουν.

Αντιθέτως ναρκοθετούν τα θεμέλια της οικονομίας και της κοινωνίας, σμπαραλιάζουν την κοινωνική συνοχή. Είναι τόσο φανερά λαθεμένα όσα γίνονται τον τελευταίο καιρό που οδηγούν τον παρατηρητή να αναρωτηθεί αν αυτός είναι ο στόχος. 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για ότι συμβαίνει ή ότι θα συμβεί δεν φταίνε οι άλλοι. Οι κυβερνήσεις φταίνε που δεν κάνουν το αυτονόητο .

Ανώνυμος είπε...

να σου πω λογοπλόκε, όταν τα έκανε μαντάρα ο Χάρης και παραιτήθηκε έγραψες άρθρο γι αυτόν, για τον Rugούση πότε θα γράψεις;;;Όχι δεν τα έκανε μαντάρα, έργο έκανε, αλλά να φωνάξει την ώρα που φώναζε ο Βενιζέλος για το Δημοψήφισμα γιατί το κατάπιες;;;;
φιλάκια
maria

Ανώνυμος είπε...

Αφού ανέβασες το σχόλιο να περιμένω και το άρθρο;Όλοι τους ευθύνονται που ο Γιώργος είναι αλλού!Ας Ελπίσουμε ότι δεν ΘΑ περιμένουμε τον ιστορικό αλλά να τα πούμε πριν από αυτόν!!!
Όλοι θέλουν να πάρουν τη θέση του αλλά κανείς δεν κάνει αυτοκριτική και θέλουν ψήφο; Κάλα όταν θα βγεί πρώτο κόμμα Ο Χρυσαυγή της, θα λένε εγώ ήμουν στο πολυτεχνείο και πάλεψα να πέσει η Χούντα!

Κώστας Τσιαφίτσας είπε...

Λογοπλόκε.
Μην ξεχνάμε ότι.
Έχει ειπωθεί και γραφεί επανειλημμένως.
Σχετικά με της εντολές των Τροϊκανών προς την χώρα μας.
Είναι έτσι?? αν ναι,τότε για ποιο λόγο αποσιωπούν το γεγονός γενικά τα Μ.Μ.Αποβλάκωσης,ότι υπήρξαν και αιτήματα προς την τρόικα από το καθεστώς εξουσίας,κ.λ.π. Να συμπεριλάβει στης τάχα εντολές της,επιβαρυντικά μέτρα κατά του λαού, που επιθυμούσαν αυτοί,μιας και είναι αποδέκτες εντολών διάλυσης της χώρας μας,εξυπηρετώντας δυνάμεις-κράτη,που επιβουλεύονται την εδαφική ακεραιότητα και όχι μόνο.
Για κάθε σκεπτόμενο Έλληνα πατριώτη,που γνωρίζει λίγο από πολιτικά,ευτυχώς έχει αντιληφθεί ότι σήμερα η πατρίδα μας βιώνει μια από της μεγαλύτερες συνωμοσίες-προδοσία,από την αρχαία Ελλάδα ως σήμερα,και όμως , ο μη σκεπτόμενος λαός,έστω αυτό το κομμάτι που ψήφισε την σημερινή κυβέρνηση εργαλείο συνειδητής καταστροφής,όσων μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει να κατακτήσουμε.
Υπάρχει ακόμη ελπίδα να ανατραπούν τα σχέδια εις βάρος της χώρας μας,από τους παραπάνω αναφερόμενους προδότες.
Αρκεί οι μη σκεπτόμενοι να αντιληφθούν τα οφθαλμοφανή,και να αντιδράσουμε όλοι μαζί για να σώσουμε τη χώρα,και να τιμωρηθούν όλοι αυτοί οι σύγχρονοι προδότες-τρομοκράτες των Ελλήνων πολιτών.
Αλλιώς δεν υπάρχει έλεος , και η τιμωρία μας θα είναι να γυρίσουμε πίσω στα Γουρουνοτσάρουχα,εμφύλιο κ.λ.π.
Η απόφαση και ευθύνη είναι για όλους μας , δράση τώρα!!!!!!!!!!!Ειρηνικά και μόνο Ειρηνικά,δεν υπάρχει περιθώριο,απλά ανατροπή.
Η Θάνατος η σιωπή των αμνών.
Σαν Έλληνας οικογενειάρχης,σαν πολίτης έχω υποχρέωση να το πω.
Σαν Πρώην Αστυνομικός ακόμη μεγαλύτερη.
Με την σιωπή,με το ηλίθιο θεώρημα,δεν βαριέσαι άσε τους άλλους να καθαρίσουν,με την αδιαφορία ανεύθυνου,έχουμε φτάσει εδώ.
Δανεικό,- Όλοι για έναν ένας για όλους.
ΤΩΡΑ πριν είναι αργά.-
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΦΙΤΣΑΣ Πρώην Αστυνομικός.