Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΕΤΕ, ΡΕ ΣΕΙΣ ?...


Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι έχει συμβεί και τι ακριβώς έγινε με το ΠΑΣΟΚ. Ο λόγος για τους υπάρχοντες και τους προαλειφόμενους αρχηγούς και αρχηγίσκους !

Λες και δεν έχουν αντιληφθεί, πως το κόμμα ξέμεινε από βάση, από τις κοινωνικές δυνάμεις που χρόνια ολόκληρα το στήριζαν και συμπορεύτηκαν μαζί του...

Αν ήταν να συγκεριάσεις κόμματα και σχηματισμούς από τα πάνω, θάχαμε, τώρα, καμιά διακοσαριά !...

Βενιζέλοι, Λοβέρδοι κι όσοι άλλοι ονειρεύονται ρόλους πρωταγωνι-στικούς, καλά θα κάνουν να σκύψουν στα πεπραγμένα τους, τα διαχρονικά, να κάνουν τις διαπιστώσεις τους, να κάνουν, πρώτα απ΄ όλα, την αυτοκριτική τους και μετά να ρωτήσουν, "σεμνά και ταπεινά" : υπάρχει κάποιος που μπορώ να εκφράσω ?

Κάποιος ή καμπόσοι, σίγουρα θα υπάρξουν, αλλά πολλοί, που να μπορούν να στηρίξουν το σημερινό ΠΑΣΟΚ ή κάποιο άλλο κόμμα τους, είναι ξεκάθαρο, πως δεν θα βρεθούν, όσα κόλπα κι αν υπάρξουν κι όσα καλοπιάσματα ή ξεγελάσματα κι αν επιχειρηθούν.

Οι, άκριτοι, θιασώτες και οι υλοποιητές της άτεγκτης νεοφιλελεύθερης πολιτικής του ξεχαρβαλώματος της Ελλάδας και της επαναφοράς του έλληνα και στη φτώχια και στο ραγιαδασμό, έχουν ξεμείνει, ήδη, "τρεις κι ο κούκος" και δεν τους παίρνει να διασπαστούν περισσότερο !...

8 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Πάνω κάτω τα ίδια λέω κι εγώ, εδώ και κάτι μήνες.
Λοιδωρήθηκα από κάτι Πασόκους – δήθεν κεντρώους - της οκάς, που θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι στο …DNA τους, κάτι σαν αρρώστια. Το υποστηρίζουν και το ακολουθούν ανεξάρτητα αρχηγού, στελεχών, ρητορικής, ιδεολογίας, λειτουργίας, προσανατολισμού, καταστατικού και αποφάσεων.
Παλιότερα κατηγορούσαν τους κομμουνιστές για παρόμοιες πρακτικές. Για αγκυλώσεις και στερεότυπα, για εμμονές και δογματισμό. Σήμερα που ο καλός ο μύλος-Βενιζέλος όλα τα αλέθει, δεν τρέχει τίποτα.
Ας μείνουν λοιπόν να στηρίζουν αυτό το (όπως κατάντησε) θνησιγενές πολιτικό μόρφωμα. Κακό του κάνουν, παρά καλό. Το είδαν στη κάλπη και θα το ξαναδούν σε χειρότερη μορφή.
Και κατά πως πάει το πράγμα, σε λίγο θα ανήκουν στο εξωκοινοβουλευτικό Πασόκ. Αντί να κατηγορούν (και καλά κάνουν) όσους ψηφίζουν τους νεοναζί κουραδόμαγκες, ας κάνουν και μια ενδοσκόπηση. Μια αυτοκριτική. Μήπως οι μαλακίες των προηγουμένων ετών οδήγησαν ένα κομμάτι του ελληνικού λαού (το πλέον βλαμμένο) να υποστηρίζει αυτά τα καθάρματα;

Ανώνυμος είπε...

Πετρο, επειδη δεν θυμαμαι τι υποστηριζες πριν λιγους μηνες θα μας βοηθουσες εαν μας ελεγες τι πρεπει να γινει.Δηλαδη ποιο ειναι το διαταυτα??? Επειδη ψηφηζα ας πουμε εγω 30 χρονια Πασοκ με καλεις να το αποκυρηξω, να του βαλουμε λουκετο και να παμε Συριζα ας πουμε ή να κατσω και να παλεψω για να το φτιαξω φερνοντας το στα σημερινα δεδομενα της εποχης???? Ολοι βλεπουμε τι εγινε τι γινεται και που βαδιζει αλλα τι κανουμε?? αυτο δεν μας ειπες. Για να σε βοηθησω σου λεω οτι αν γινει κατι παραλληλο μοντερνο απαλλαγμενο απο τα παλια, πολυ ευχαριστως θα το ακολουθησω.

ακυβέρνητος είπε...

13:15
Είμαι πολύ λίγος για να προτείνω ή να υποδείξω εγώ στον καθένα τι θα πράξει από δω και κάτω. Εκφράζω τη δική μου θέση, όπως νομίζω ότι καθένας έχει τη δυνατότητα να κάνει σε blog ελεύθερης έκφρασης, όπως αυτό του Λογοπλόκου.

Πάμε παρακάτω.

Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει “δια ταύτα”.
Δεν πρόκειται ποτέ να υποδείξω σε κανέναν να “αποκηρύξει”, να “βάλει λουκέτο”, να αλλάξει κόμμα, ή να “κάτσει” να “παλέψει” για να το …“φτιάξει”!
Πεποίθηση μου είναι ότι αυτό το κόμμα δεν φτιάχνεται με τίποτα. Και ξέρεις γιατί; Δεν θέλουν να το φτιάξουν. Δεν θέλουν να το αλλάξουν. Το κατάντησαν (και αναφέρομαι φυσικά στην ηγετική ομάδα, όχι στον απλό ψηφοφόρο) μια ομοιογενή μάζα αδίστακτων καιροσκόπων, με διδακτορικό στη ρητορική της μπουρδολογίας και του ψέματος.

Προσωπικά το Πασόκ το βλέπω να βρίσκεται σήμερα δεξιότερα της δεξιάς. Δεν ξέρω αν για τους εναπομείναντες ψηφοφόρους αυτό έχει κάποια αξία, για μένα έχει.
Δεν νοείται - κατά τη γνώμη μου πάντα - ένα κεντροαριστερό κόμμα (που ξεκίνησε ως κίνημα λαού, αν θυμάσαι) να εφαρμόζει την πλέον ακρονεοφιλελεύθερη πολιτική που γνώρισε ποτέ ο «πολιτισμένος» κόσμος. Ένα κίνημα λαού που ξεκίνησε με τα οράματα της δημοκρατικής διαδικασίας, της κοινωνικής απελευθέρωσης, της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας. Βλέπεις πουθενά να ισχύει κάποιο από τα προαναφερθέντα;

Δεν δέχομαι τα περί «κατάστασης έκτακτης ανάγκης». Πρόκειται για χιλιομασημένη τσίχλα των απατεώνων που ηγούνται του κόμματος. Θα μπορούσα να κατανοήσω ορισμένα πράγματα, ίσως και να δεχτώ τα περί «κατάστασης έκτακτης ανάγκης», αν όσα σήμερα συμβαίνουν αποτελούσαν μια πρόσκαιρη κατάσταση. Με λύπη μου διαπιστώνω ότι όχι μόνο δεν είναι «έκτακτα» αλλά πέρα ως πέρα πάγια. Και έντεχνα, θες με το αναίσθητο παχύδερμο, θες με τα παπαγαλάκια των συγκροτημάτων που ελέγχουν, μας περνάνε το μήνυμα ότι ΕΜΕΙΣ είμαστε υπεύθυνοι για το χάλι. Το μόνο που «αναγνωρίζουν» για τον εαυτό τους είναι η …πολιτική ευθύνη! Μαλακίες. Καθίστε να σας κλέψω, να σας #$%#@# τις μανάδες, να σας εξαφανίσω και το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας και μετά αναλαμβάνω την ευθύνη. Σας αρκεί;;; Αν το εννοούν, ας πάνε να παραδοθούν στον εισαγγελέα και μη μας ζαλίζουν τα ούμπαλα με παπαριές.

Το Πασόκ άλλαξε ρότα, είναι πασιφανές. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι η γαμωτρόικα (ξένη και εγχώρια) ξεκουμπίζεται, πιστεύεις ότι ο λαός θα ανακτήσει τα χαμένα εργασιακά και κοινωνικά του δικαιώματα; Πιστεύεις ότι θα πάψει να πληρώνει τις εξετάσεις του; Ότι θα του επιστρέψουν τα συνταξιοδοτικά του δικαιώματα που πλήρωσε μια ολόκληρη ζωή για να τα δικαιούται; Ότι θα πάψει να πληρώνει νοίκι για το σπίτι του; Ότι θα πάψουν τα πολλά παιδιά να αποτελούν τεκμήριο διαβίωσης; Ότι στο μεταξύ θα έχουν συλληφθεί οι μεγαλοφοροφυγάδες, οι κάτοχοι off shore, οι καταθέτες της Ελβετίας; Ότι θα έχουν πληρώσει για τα εγκλήματα που έχουν κάνει τα λαμόγια τραπεζίτες, οι αεριτζήδες επιχειρηματίες, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, οι επίορκοι δικαστές, οι επαγγελματίες/παπαγαλάκια συνδικαλιστές;

Να’σαι σίγουρος, αν το Πασόκ αποδείξει ότι μπορεί και πάλι να εκφράσει σε αρχές και αξίες τους ανθρώπους του μόχθου, θα κάνει επανεκκίνηση. Αν προσπαθήσει να αγκαλιάσει ξανά κάθε διεφθαρμένο κωλοπαίδι που βρήκε φως και μπήκε, τότε δεν θα έχει καμία τύχη.
Και κάτι τελευταίο. Είναι πολύ βολικό (εγώ το θεωρώ μαλακία!) να πιστεύουν κάποιοι ότι το Πασόκ «καθάρισε» και πως έφυγαν οι διεφθαρμένοι κατά Σύριζα μεριά. Με το ίδιο σκεπτικό θα μπορούσε κάποιος άλλος να πει ότι οι βρωμιάρηδες είναι αυτοί που παρέμειναν. Και επειδή με αυτές τις χαζομάρες δεν βγαίνει άκρη, κοιτάξτε να βοηθήσετε αυτό το κόμμα να μπει και πάλι στις ράγες.
Υπάρχει ακόμη (λίγος) κόσμος που το πιστεύει.
Εγώ κουράστηκα.
Μέχρι να μου αποδείξουν πως κάνω λάθος…

Ανώνυμος είπε...

Ax re Petrouli
m

Ανώνυμος είπε...

Με καλυψε η απαντηση σου Πετρο. Δεν εχω βρει εστω ενα επιχειρημα να αντικρουσω αυτα που γραφεις. Δυστηχως.....
Επειδη ομως το μεγαλο βρισιδι το τρωει μονο ο ΓΑΠ θα ηθελα την γνωμη σου αν καλως τον βριζουν και καλως τον απειλουν με εξεταστικες, ειδικα δικαστηρια και Γουδια.

ακυβέρνητος είπε...

Τα Γουδιά και τα ειδικά δικαστήρια αποτελούν ονειρώξεις των απανταχού φασιστοειδών, ξεκινώντας από την ακροδεξιά εγκληματική οργάνωση μέχρι το ακροαριστερό συνονθύλευμα. Προσωπικά όμως δεν θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα να γίνει εξεταστική, όχι μόνο για ΓΑΠ, αλλά για όλους και για όλα. Δε νομίζω να έχει ούτε ο ΓΑΠ πρόβλημα σ’ αυτό (τουλάχιστον δεν θα’πρεπε). Αρχίζοντας από τον ακαταλληλότερο όλων των εποχών, το Βούδα της Ραφήνας, που εκτροχίασε και διέλυσε ό,τι περνούσε από το χέρι του!
Ξέρεις πολύ καλά ότι το μεγάλο βρισίδι ο ΓΑΠ το τρώει από «συντρόφους» που έχασαν καρέκλα και κουτάλα και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τις ξαναδούν ποτέ. Και για να μη μας κοροϊδεύουν ο μπένυ και η παρέα του, την πολιτική ο ΓΑΠ δεν τη χάρασσε μονάχος του. Αν ήταν έτσι θα είχα δει τότε πολλές παραιτήσεις, που όμως δεν είδα.
Η πολιτική που εφαρμόσθηκε αρχικά ήταν κοινή και αποφασισμένη στα όργανα του κόμματος, ενώ αργότερα επιβαλλόταν από τους δανειστές. Ο ΓΑΠ ποτέ δεν υπήρξε Ανδρέας, μια ζωή άκουγε τους άλλους και συναποφάσιζαν. Όσες φορές το κόμμα και η κυβέρνηση είχαν έργο και πήγαιναν καλά, αυτοί έτρεχαν να φωτογραφηθούν και να βγουν στα παράθυρα. Σήμερα παριστάνουν τους διαφωνούντες, δεν θέλουν ούτε να ξέρουν για τον τότε πρωθυπουργό κι ας αποτελούσαν μέλη του υπουργικού του συμβουλίου. Ακόμη και για το δημοψήφισμα, όταν στράβωσαν οι δανειστές (και μόνο τότε!) βγήκαν και κατήγγειλαν πως δεν είχαν ενημερωθεί.
Επειδή λοιπόν αυτοί οι τυχάρπαστοι τυχοδιώκτες αποτελούν την ηγετική ομάδα του σημερινού Πασόκ, μπορώ να υποθέσω ότι και αυτοί θα είναι που θα βάλουν τις βάσεις για το αύριο του κόμματος;
Εγώ με αυτή την προοπτική διαφωνώ. Όταν γκρεμίζεις ένα σεισμόπληκτο κτίριο δεν μαζεύεις από κάτω τα τούβλα για να χτίσεις το νέο.

Ανώνυμος είπε...

Logoploke, αυτή είναι η εισαγωγή, του άρθου, έτσι;
maria

Ανώνυμος είπε...

Πετρος εληφθη Over, μαλλον απο την ιδια γουρνα πινουμε το κρυσταλλινο νερο της αληθειας. Κριμα, θλιβεσε οταν βλεπεις μετα απο 38 χρονια που στηριζεις αυτο το κομμα να βλεπεις πως τα καταντησαν αυτοι που κατονομαζεις (ολοι τους ξερουμε πια).