Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !...


Το πόσο οι πολιτικοί που βρέθηκαν ν΄ ασκούν κυβερνητικά καθήκοντα, όχι μόνο δεν πιστεύουν στη ριζική αναμόρφωση της πολιτικής, της οικονομικής και, γενικά, της κοινωνικής κατάστασης στην χρεοκοπημένη Ελλάδα, φαίνεται από τις πρακτικές τους, σε μια σειρά ζητημάτων, όπως π.χ. την στελέχωση των θέσεων του κρατικού μηχανισμού. Οι άνθρωποι δεν πιστεύουν, δεν είναι σε θέση να πιστέψουν, στην ανάγκη προώθησης μεταρρυθμίσεων, ουσιαστικών κι όχι προσχηματικών, σαν κι αυτές που κάνουν ή διακηρύσσουν, πως θα κάνουν.
 
Οι λόγοι και τα αίτια είναι, βασικά, δύο : αφ΄ ενός οι ιδεολογικές τους αγκυλώσεις και η αδυναμία διαμόρφωσης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου και αφ΄ ετέρου οι υποτακτικές σχέσεις τους με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και τους φορείς τους, που χρόνια διαφεντεύουν και απομυζούν τη χώρα και τους πόρους της και που οδήγησαν το Κράτος στη χρεοκοπία και το λαό στην εξαθλίωση.
 
Είτε ατομικές, τύπου Σαμαρά και Βενιζέλου, είτε παρεϊστικες, είναι οι σημερινές απόπειρες φτιασιδωμάτων, δεν μπορούν ν΄ αποτελέσουν τη διέξοδο στο τούνελ της κρίσης, όντας καταδικασμένες στην αποτυχία.
 
Ο ελληνικός λαός έχει αρχίσει και κατασταλάζει στις απόψεις του, και, για τις αιτίες της κρίσης και των δεινών, αλλά, περισσότερο, και, για τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν, στη συνέχεια, όχι, απλά, για το ξεπέρασμά της, αλλά και για την διαμόρφωση των αναγκαίων και ικανών συνθηκών, για τη μη επανάληψή της.
 
Σ΄ αυτές τις σημαντικότατες και κομβικές διεργασίες, ιδεολογικές, πολιτικές και κοινωνικές, οι θέσεις και οι απόψεις, για την κρίση και το, ουσιαστικό, ξεπέρασμά της, που έχει εκφράσει και εκφράζει ο Γ. Παπανδρέου, όχι, μόνο δικαιώνονται, κάθε μέρα που περνάει, αλλά παγιώνονται, ως οι μόνες, σχεδόν, που είναι επεξεργασμένες με ανοικτούς ορίζοντες και χωρίς αναφορές και εξαρτήσεις από κάθε είδους συμφέροντα.
 
Γι αυτό και ως αξιόπιστες δεν είναι μακριά η χρονική στιγμή, που θα τεθούν στο προσκήνιο της ιδεολογικοπολιτικής σκηνής και στο κέντρο των προβληματισμών και των διεργασιών της. Αρκεί, βέβαια, να επικοινωνηθούν προσεκτικά, μεθοδικά και, πάνω απ΄ όλα, οργανωμένα και προς αυτή την κατεύθυνση η ευθύνη του πρώην πρωθυπουργού είναι πολύ μεγάλη !...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ μαζί σου, αρκεί να του το επιτρέψουν οι "σταυρωτές" του, που κάθημερινά καρφώνουν κι ένα καρφί περισσότερο, δεν του συγχωρούν ΄που τους χάλασε τα σχέδια και προσπάθησε να φέρει άλλο αέρα και ουσία στην πολιτική ζωή. ΄Ισως να πρέπει πρώτα να καταστραφούμε εκλέγοντας πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα, και ετά να ξαναγυρίσομε να σκεφθούμε τα οράματα του Γ.Α.Π

Ανώνυμος είπε...

12,03. Προσεξε την τελευταια φραση του ΓΑΠ στη ανακοινωση του σχερ\τικα με το θε,α της Λιστας που σκοπιμα ενεπλεξαν την Μητερα του αφου οι προηγουμενες αποπειρες κατα αλλων συγγενων προσωπων δεν επιασε. Τι ειπε?? ''Καλα κανουν και με φοβουνται''.Λες να το ειπε στην τυχη? οχι φιλε ηξερε τι ελεγε και γιατι. Το μα ασχολουνται συνεχως μαζι του ενα χρονο μετα την αποχωρηση του ειναι ολοφανερο οτι καθημερινα δικαιωνεται, ο κοσμος το αντιλαμβανεται καθε λεπτο και φοβουνται την επιστροφη του αυτοι που πρεπει να φοβουνται και προσπαθουν να την αποτρεψουν.Ευτυχως δεν θα το επιτυχουν και δεν το αποφυγουν.

Ανώνυμος είπε...

παρειστικες πρακτικες φικασιδωμάτων;;;
Μα μεγαλύτερη παρέα απο
παμπουκογερουλανομπιρμιλο και άλλα ων ουκ εστιν τέλος δεν υπήρξε.
Τόσο πιστή παρέα που τον εγκατέλειψαν κιολας...

Ανώνυμος είπε...

πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι εγκεφαλοκαμένοι ψεύτες, τα σαμάρια που συκοφαντούν και τα διαπλεκόμενα συντρόφια κρατούν δέσμια τη χώρα στο παρελθόν

Χ.Κ. είπε...

Δεν πιστευω οτι ο Ελληνικος λαος εχει κατανοησει τα οραματα και την πολιτικη του Γαπ ουτε για την σωτηρια απο την χρεοκοπια της χωρας τον εχουν πιστωσει ουτε για το δημοψηφησμα λενε τα καλλιτερα ,περνανε οι αποψεις του Πρετεντερη της Ακριβοπουλου του Λαζοπουλου κ.α τηλεαστερων και εκδοτων οπως Βημα και πρωτοθεμα ακομη και πασοκων πρωην συνεργατων του Γαπ,που αποφευ,γουν ακομη καιτην αναφορα στο ονομα του,πως μπορει να δικαιωθει ο Γαπ για τον τιτανιο αγωνα που εδωσε οταν αντιμετωπισε τοση λυσσαλεα επιθεση απο ολους ,που και τωρα αποδικνυεται ποσο απελπιστηκα μονος ηταν,θα περασουν παρα πολλα χρονια για να καταλαβει ο Ελληνας ποσο πατριωτης ηταν αυτος που δεν γεννηθηκε στην ΕΛΛΑΔΑ [και που δεν μιλαει ελληνικα]οπως καποιοι ,ακομη υποστηριζουν] .

ergo είπε...

Η επιστροφή του ΓΑΠ στην κεντρική πολιτική σκηνή, είναι επιβεβλημένη. Και δεν είναι μόνο το όραμά του για την Ελληνική κοινωνία, ούτε οι μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες στο αρτηριοσκληρωτικό Ελληνικό κράτος. Περισσότερο από όλα, είναι η σύγκρουση που πρέπει να γίνει με τα συμφέροντα, που ταλανίζουν τη χώρα και δεν την αφήνουν να κάνει το βήμα προς τα μπρος. Είτε επιχειρηματικά, είτε εκδοτικά, είτε συντεχνιακά συμφέροντα, ο ΓΑΠ, με τον πολιτικό πολιτισμό του και χωρίς ίχνος ¨εκδίκησης¨, μπορεί να αλλάξει την κοινωνία και από ζούγκλα, να την κάνει κοινωνία των αξιών και των ενεργών πολιτών. Άλλωστε, τους Παπανδρέου, όσο και αν τους πολέμησαν, στο τέλος επικράτησαν, γιατί είχαν δίπλα τους, την συμπαράσταση των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών.

Ανώνυμος είπε...

22.29# Ακατανοητες μακακιες και εξω απο καθε λογικη αυτα που γραφεις αγνοοντας τις πραγματικες παρεες της συγκυβερνησις που εχουν μοιρασει ηδη το κρατος Φεουδο. Δεν θα γραψω τιποτα παραπανω εκτο απο το οτι σε αντιπεςτωπιζω σαν εναν απλο Βλαξ. Λυπαμαι για το τελευταιο αλλα κατι τυπους σαν εσενα (αντιλαμβανομαι που ανηκεις) μονο ετσι επιθετικα πρεπει να σας αντιμετωπιζουμαι και καλω ολους τους φιλους να εγκαταλειψουν την πολυ αυγενεια και πανω απ'ολα τον ΓΑΠ και να αρχισει να μιλα με την γλωσσα που αρμωζει σε αυτο το σαπιο πολιτικο προσωπικο, τους ωευτες του αιωνα.

Νίκος Αντωνατος .. είπε...

11.41 Συμφωνω σε ολα μαζι σου.Σε παρακαλω ρωτα τον 22.29 σε τι επεσε εξω ο ΓΑΠ.Σε ολα εχει δικαιωθει.

Ανώνυμος είπε...

03.03, Δεν μπορω να τον υποβαλω σε τετοια δοκιμασια ειναι εκτος των δυνατοτητων του. Θα μου πεταξει παλι κανενα αρχαιο ρητο και θα φρικαρω. Ασε καλλιτερα αυτες τις ερωτησεις για καλοπιστους, ηρεμους ανθρωπους και χυχραιμους. θελει λεβεντια πανω απ΄ολα να παραδεχτεις και να μαρτυρησεις το δικιο αυτου που βριζεις επι 3 χρονια χωρις λογο.