Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ !...


Πίστευα ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, που εμφανίζουν την απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ στο εκλογικό σώμα να υποχωρεί, θα είχαν συντελέσει ώστε να αντιληφθούν επιτέλους ο Αλ. Τσίπρας και οι επιτελείς του ότι άλλο πράγμα είναι να θέλει ένα μικρό κόμμα ν΄ αυξήσει την επιρροή του και άλλο να φιλοδοξεί ένα μεγάλο κόμμα να κυβερνήσει.
 
Στην πρώτη περίπτωση το μικρό κόμμα δεν έχει παρά να λέει και να ξαναλέει πόσο κακοί και ανίκανοι είναι αυτοί που κυβερνούν. Στη δεύτερη το μεγάλο κόμμα θα πρέπει να εξηγεί και να πείθει ότι είναι σε θέση να κυβερνήσει καλύτερα.
 
Εδώ κι έναν χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παγιδευμένος ανάμεσα σε δύο κρίσιμα ερωτήματα. Από πού θα βρει χρήματα για να κάνει τα όσα υπόσχεται και με ποιους θα συμμαχήσει για να κυβερνήσει.
 
Χωρίς σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αυξήσει την επιρροή του στο εκλογικό σώμα. Αντίθετα όσο θα περνάει ο καιρός, η επιρροή αυτή θα μειώνεται. Και από δεξιά κι από αριστερά.
 
Eως τώρα στ΄ αριστερά ήταν μόνο το ΚΚΕ. Τώρα είναι κι ο Αλαβάνος. Που ό,τι πάρει, δεν θα το πάρει από το ΠΑΣΟΚ ή τη ΔΗΜΑΡ ή και το ΚΚΕ. Από τον ΣΥΡΙΖΑ θα το πάρει. Κι όσο και να ΄ναι -ακόμη και μία, μιάμιση μονάδα- η ζημιά από τις εντυπώσεις θα είναι μεγαλύτερη, αν ξαφνικά η ψαλίδα από τη ΝΔ ανοίξει από το 1,5% στο 2,5% ή 3%.
 
Αλλά ούτε κι από δεξιά είναι προστατευμένος. Οι εξελίξεις στην Ευρώπη, τα όποια μέτρα υπέρ της ανάπτυξης και κατά της ανεργίας είναι λογικό ότι θα λειτουργήσουν θετικά για την οικονομία και άρα υπέρ της κυβέρνησης και όσων συμμετέχουν σ΄ αυτήν. Oχι πως θα υπάρξουν άλματα βελτίωσης της κατάστασης, αλλά το κάθε θετικό βήμα κάτι θα αποδίδει στους μνημονιακούς.
 
Και την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξακολουθεί να μην είναι σε θέση να δώσει στο εκλογικό σώμα τις δύο απαντήσεις χωρίς τις οποίες δεν θα μπορεί να εξασφαλίσει τη στοιχειώδη για εν δυνάμει κυβερνητικό κόμμα αξιοπιστία. Ή μήπως αμφιβάλλει κανείς ότι και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, όποτε κι αν γίνει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει μπροστά του αυτά τα δύο ερωτήματα ;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aυτος ο απιθανος τυπος και οι Ταλιμπαν του Συριζα με τα καμωματα τους κατα της Κυβερνησης ΓΑΠ και η Προδοσια εκ των εσω (γνωστοι Πασοκοι με τα μικρα τους ονοματα)
εκανα τον Σαμαρα μαγκα και τους χορευει τωρα στο ταψι. Αντιδρουν τωρα οι δυστηχοι εταιροι αλλα αδικα αφου δεν εχουν καμια τυχη. Κοινως την εχουν κατσει την βαρκα αφου εμεις που μας δουλεψαν και προδοσαν την ψηφο μας θα τους περιποιηθουμε στην καλπη οπως τους αρμωζει.

Νίκος Αντωνατος .. είπε...

Κυριε Μπαρτζινοπουλε χαιρομαι που εστω και ετσι επικοινωνω μαζι σας.Σας διαβαζω ανελειπως.Συμφωνω σχεδον σε ολα που γραφετε.Απορω πως δεν σας εχουν δειξει τα αφεντηκα σας ακομα τον δρομο της εξοδου.Ισως μαζι με το Π.Καψη να ειστε το κατι για να λεει ο Μπομπολας οτι δεν επεμβαινει στους αρθρογραφους.Δεν ξερω αν συνεχισετε ετσι ( το ευχομαι) μηπως αυξηθουν οι ανεργοι κατα εναν.