Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" !...


Πέντε νέες απολύσεις έγιναν στον «Ριζοσπάστη» με την εκπνοή του Νοεμβρίου. Έτσι, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ απολύθηκαν οι κκ. Γρ. Τραγανίδας, του πολιτιστικού ρεπορτάζ με 20 χρόνια προϋπηρεσίας στην εφημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ, ο κ. Κ. Τρακόσας του εργατικού ρεπορτάζ με 16 χρόνια προϋπηρεσίας, ο κ. Ηρ. Κακαβάνης, διορθωτής με 22 χρόνια προϋπηρεσίας, ο κ. Κ. Κρεμμύδας, συντάκτης ύλης, με 30 χρόνια στο επίσημο κομματικό έντυπο και η κυρία Αλεξάνδρα Φωτάκη, από το διεθνές ρεπορτάζ, με 10 χρόνια προϋπηρεσίας. 

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν οι τέσσερις εκ των πέντε απολυθέντων (Τραγανίδας, Τρακόσας, Κακαβάνης και Φωτάκη) ανήκουν στα μέλη του ΚΚΕ που έχουν διατυπώσει τις διαφωνίες τους με την ακολουθούμενη «γραμμή» και μάλιστα ότι αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας. 

 Κάποιοι εξ αυτών είχαν αρθρογραφήσει και στον προσυνεδριακό διάλογο ασκώντας κριτική για την πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ («διάχυτη είναι η απλούστευση ότι όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας κινείται σε λάθος κατεύθυνση, επομένων εναντίον μας», υποστήριζε η κυρία Φωτάκη, ενώ ο κ. Τρακόσας είχε διατυπώσει κριτική για «ταύτιση τακτικής - στρατηγικής και αδυναμία σύνδεσης αυθόρμητης - συνειδητής πάλης των μαζών» κλπ.), ενώ ο πέμπτος (Κρεμμύδας) είχε διεκδικήσει δικαστικά τα δεδουλευμένα που δεν του απέδιδε η διεύθυνση της εφημερίδας, όπως και σε άλλους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: