Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...

Η πρώτη φορά, που βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά του πρωθυπουργικού κουμπάρου, διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας Δ. Μηλιάκο, ήταν στις 7-2-2007. Εκείνη η αναφορά μπήκε στο αρχείο το 2008, μετά από εισαγ-γελική έρευνα.
Τώρα, οι βουλευτές επανέρχονται και ζητάνε την ανάσυρση από το αρχείο της δικογραφίας, υποστηρίζοντας και αποδεικνύοντας, πως από τις εξελί-ξεις που υπήρξαν, επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις για μεγάλες ζημιές της Τράπεζας, από τα επικίνδυνα δομημένα ομόλογα, που είχε αγοράσει το 2005.
Με βάση τα αναφερόμενα αναλυτικά στοιχεία από τους ισολογισμούς του 2007 και του 2008, καταδεικνύεται μείωση της καθαρής θέσης της ΑΤΕbank, κατά 536 εκατ. €, η οποία μείωση στην τριετία 2005-2008, φτάνει κοντά στο 1 δις. € !!!
Για τους καταγγέλλοντες αιτία αυτής της τραγικής για την Τράπεζα εξέλιξης υπήρξαν οι επιζήμιες τοποθετήσεις σε Hedge Funds και άλλα δομημένα ομόλογα, κινήσεις που έγιναν προμελετημένα, αλλά πρόχειρα και ανεξέλεγκτα και μάλιστα από ανθρώπους που ο διοικητής Μηλιάκος, πήρε επί τούτοις στην Τράπεζα, απ΄ έξω, από την αγορά…
Το δεύτερο σημείο στο οποίο επικεντρώνουν οι βουλευτές, είναι η καταβολή προμηθειών, σε τρίτους, κάτι που δεν συνηθίζεται και δεν παρατηρείται σε επενδυτικές πράξεις μεγάλων Τραπεζών, σαν την ΑΤΕbank. Για το γεγονός αυτό κατατίθενται έγγραφα, τα οποία αποδεικνύουν την καταβολή προμήθειας, (μίζας) σε off shore εταιρεία «…η οποία συνεστήθη για να εισπράξει τις μίζες σε χώρα φορολογικού παραδείσου, όπου ισχύει η ανωνυμία των εταίρων (anonymity)…», καθώς επίσης και την συνομολόγηση καταβολής προμήθειας για την αγορά ομολόγων από την, ήδη, πτωχεύσασα Lehman Brothers. ΄Εγγραφο με υπογραφή του «ειδικού» στελέχους του κ. Μηλιάκου, αναφέρει, (στα αγγλικά), πως «…οι δυο πλευρές έχουν αποδεχθεί ότι θα καταβληθούν προμήθειες σε τρίτο, τον οποίο θα υποδείξει η αγοράστρια Α.Τ.Ε ..».
Εδώ, ακριβώς, είναι, που οι καταγγέλλοντες υπονοούν, πως υπήρξε η δημιουργία «πολιτικού χρήματος», το οποίο, μέσω σκοτεινών καναλιών και διαδρομών, κατέληξε στον προορισμό του…

Με δυο λόγια, λοιπόν, ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Δ. Μηλιάκος, (κουμπάρος του πρωθυπουργού κ. Καραμανλή), κατηγορείται από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, πως το 2005, με τη βοήθεια «ειδικών» που έφερε στην Τράπεζα από ην αγορά, τοποθέτησε εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ, (περίπου 800), σε επικίνδυνα δομημένα ομόλογα, πράξη η οποία έγινε πρόχειρα και χωρίς σοβαρή μελέτη, και από τις εξελίξεις, που υπήρξαν, η ΑΤΕbank υπέστη τρομακτική ζημιά, που αγγίζει και το 1 δισ. Ευρώ !
Οι μόνοι κερδισμένοι, από την υπόθεση, είναι αυτοί, που πήραν προμήθειες, (κακώς και σε αντίθεση με τα συμβαίνοντα σε τέτοιες περιπτώσεις), οι οποίοι παραμένουν άγνωστοι, μιας και έγινε δεκτό να τα πάρουν, μέσω off shore εταιρειών ή άλλων μυστικών διαδικασιών…
Την ώρα, δε, που η διοίκηση της ΑΤΕbank δηλώνει και καταθέτει, πως δεν γνωρίζει τίποτε περί προμηθειών, ούτε για λήπτες αυτών, υπάρχουν και κατατίθενται έγγραφα, που εμφανίζουν στελέχη της διοίκησης και του στελεχιακού μηχανισμού, αφ΄ ενός να «εγκρίνουν» τη χορήγηση μίζας από την εταιρεία Carlyle στην υπεράκτια Ealy Int. και αφ΄ ετέρου να συνομολογούν την καταβολή μιζών σε τρίτους, τους οποίους θα υποδείξει η ΑΤΕ !!!

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς
ΕΔΩ !

2 σχόλια:

kostas hiotis είπε...

etsi den prepi na tous afisoume na pistepsoun oti me tin epilektiki amnisia tha anatrepsoun to klima ta thrasidila lamogia tis n.d.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΘΗΣΕ ΤΟ ΑΡΧΗΛΑΜΟΓΙΟ ΚΩΣΤΑΚΗΣ.