Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

ΠΟΣΟ ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ (ΠΟΛΙΤΙΚΑ) ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΓΚΥΡΟΙ (ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ) ?...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Η κοινή, σχεδόν, δημόσια παρέμβαση των συνταγ-ματολόγων Γ. Κασιμάτη και Δ. Τσάτσου, κατά του ΠΑΣΟΚ και υπέρ της Ν.Δ. και της καταρρέουσας κυβέρνησης, ήταν τυχαία ; Δεν το ξέρω και δεν μπορώ να πάρω καθαρή θέση.
Γνωρίζω, όμως, πως το εν λόγω δίδυμο τω γερόντων καθηγητών, έχει προϊστορία στις από κοινού παρεμβάσεις του, υπέρ της κυβέρνησης Καραμανλή και μάλιστα σε ζήτημα έντονου εργασιακού ενδιαφέροντος, με ευρύτερες προεκτάσεις και επιπτώσεις.

Το 2005 η επίθεση του Υπουργού Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη στα Επικουρικά Ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων και η βίαιη ένταξη των μελών τους στο περιβόητο κατασκεύασμα ΥΠΕΘΟ – τραπεζιτών, το ΕΤΑΤ, στηρίχτηκε σε επιστημονική γνωμάτευση των κ.κ. Κασιμάτη και Τσάτσου !
Η γνωμάτευση αυτή παραγγέλθηκε, στους δύο, από τον Πρόεδρο, τότε, της Εμπορικής Τράπεζας, κ. Προβόπουλο, (Σ.Σ. από το χώρο αυτόν πρωτοξεκίνησε το ρεσάλτο στα Ταμεία), και χρησιμοποιήθηκε παντοιοτρόπως, ακόμα και στη Βουλή, κατά τη συζήτηση των δύο σχετικών Νόμων, από τους νεοδημοκράτες, προκειμένου να στοιχειοθετήσουν, ως συνταγματικό, το δικαίωμα της πολιτείας να παρεμβαίνει σε νομικά πρόσωπα, (Ταμεία), που είχαν δημιουργηθεί με συλλογικές συμβάσεις ή ήταν δημιουργήματα των ίδιων των εργαζόμενων.

Το πόσο, πολιτικά ουδέτερη και ανεπηρέαστη, ήταν αυτή η παρέμβαση του υπερήλικου διδύμου, μπορεί ο καθένας να το εκτιμήσει…

Το πόσο επιστημονικά ορθή, όμως, ήταν η διατυπωθείσα άποψή τους, για την συνταγματικότητα των Νόμων του Αλογοσκούφη για τη διάλυση των Επικουρικών Ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων και την ένταξή τους στο μόρφωμα ΕΤΑΤ, μπορείτε να το κρίνετε, από το γεγονός, πως το Εφετείο Αθήνας, σε απόφαση του, η οποία δημοσιεύτηκε, λίγες ημέρες πριν, δεχόμενο και επικυρώνοντας σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου, αποφάνθηκε, πως οι εν λόγω Νόμοι είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ, επειδή επέβαλλαν την υποχρεωτική ένταξη των Ταμείων στο ΕΤΑΤ.
Το αντίθετο, ακριβώς δηλαδή, απ΄ αυτό, που γνωμάτευσαν οι «έγκυροι και επιφανείς συνταγματολόγοι…» !...

Επίλογος ; Δεν είναι και απαραίτητος…

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΑΖΕΙ!!!!!!!!!!!!
ΤΣΑΤΣΑ και ΤΣΑΤΣΑΚΙΑ.....
1.ΝΔΟΥΛΟμιζαρισμα!!!!!
2.ΑΝΤΙ-ΓΑΠ-ΙΚΟ ΜΠΛΟΚ!!!!!!!
ΠΟΣΟ ΑΝΤΙ ΤΑΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Η ΒΑΣΗ ΔΕΝ ...ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟ-ΡΑΜΟΛΙΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ με προπέτασμα καπνου την ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΉ 'ευαισθησία'τήρησης του συντάγματος και αιχμή τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΛΙΚΑΔΟΡΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ τους ως ΥΠΟΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Ανώνυμος είπε...

Για πείτε μας κύριε Τσάτσε, τι στοιχεία είχε μαζέψει ο Αλέκος Παναγούλης; Μήπως ξέρετε εσείς πώς σκοτώθηκε σ' εκείνο το περίεργο τροχαίο; Ποιον "τσάτσο" της χούντας ήταν έτοιμος να κάψει;

Για απαντήστε μας, "έγκριτε" συνταγματολόγε μας.......