Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

ΟΠΕΡΕΤΑ : ΟΙ ΝΕΟΔΕΞΙΟΙ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ...

Τα όσα συμβαίνουν στο δίπολο Υπουργείο Απασχό
λησης – ΟΑΕΔ, τις τελευ
ταίες ημέρες, δείχνουν την …πρόοδο η οποία έχει επέλθει στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής, επί εποχής νεοδημοκρα-τίας.
Ο έχων, μετά από τον διορισμό του στη θέση του διοικητή του Οργανισμού, και, το χρίσμα του Μαξίμου, για υποψήφιος βουλευτής, σκέφτηκε ένα περίπλοκο, αλλά έξυπνο τρόπο, για να δημιουργήσει μερικές χιλιάδες ψηφοφόρων – ομήρων, εν όψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών. (Προσωρινό βάπτισμα ανέργων, σε εργαζόμενους ορισμένου χρόνου, δηλαδή με ημερομηνία λήξης).
Στο σχεδιασμό, περίοπτη θέση, είχε, βέβαια, το δικό του ψηφοθηρικό όφελος, γι αυτό και η όλη διαδικασία δομήθηκε υπό τον απόλυτο έλεγχό του, τουλάχιστον για την «επικράτειά» του, αυτή της Β΄ Αθήνας.
΄Ελα, όμως, που στην ίδια εκλογική περιφέρεια, πολιτεύεται και η προϊσταμένη του εν λόγω διοικητή, Υπουργός, η φοβερή και τρομερή, (από κάθε άποψη), Φάνη Πάλη – Πετραλιά !
Η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη και το μπάχαλο ήρθε, ως φυσικό επακόλουθο : «δεν υπάρχει καμιά συνεργασία… δεν έχω καμιά επαφή, δεν σηκώνει ούτε το τηλέφωνο…», το κάρφωμα της μιας, «είμαι πετυχημένος, λογοδοτώ μόνο στο πρωθυπουργικό γραφείο…», το μπήξιμο του άλλου…

Ο εμπλουτισμός της πολιτικής ζωής και κυρίως, της κυβερνητικής λειτουργίας, με νέα ήθη και εξελιγμένες συμπεριφορές, περισσότερο από εμφανής, σ΄ ένα ακόμα επεισόδιο της οπερέτας «οι νεοδεξιοί των Αθηνών, με τα εναπομείναντα στελέχη του Καραμανλή να δίνουν συνέχεια αφορμές στον …εξελιγμένο κ. Αντώναρο, για να πιπιλίζει την καραμέλα «της συμπαγούς κυβέρνησης, που συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της…».

Αν δεν καταφέρουν να μας ξεκάνουν, είτε με τα μέτρα τους, είτε με τη γρίπη, τότε σίγουρα θα μας τρελάνουν !...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ως φανατικός της Οπερέτας, σας διαβεβαιώ πως αυτό το είδος θεάματος δεν έχει καμιά σχέση με τη σουργελοκατάσταση της κυβέρνησης Καραμανλή.