Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ...ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΕΣ !...

Ανακοινώθηκε η χορήγηση κρατικής επιδότησης για εργασίες, που θα γίνουν σε παλιά (πριν του 1980) σπίτια και τα οποία οι ιδιοκτήτες θα βελτιώσουν από άποψη μόνωσης, έτσι ώστε να καταστούν λιγότερο ενεργοβόρα.
Το «ευνοϊκό» μέτρο επικοινωνήθηκε πανηγυρικά από τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης και από τα φιλοκυβερνητικά (είτε λόγω πεποι-θήσεων, είτε λόγω αργυραμοιβών τους…) ηλεκτρονικά και έντυπα Μέσα Μαζικής "Ενημέρωσης".

Δυστυχώς και στην προκειμένη περίπτωση, έχει εφαρμογή (παραλλαγμένη) η ρήση «φοβού τους …δεξιούς και δώρα φέροντες !...».

Είναι η εμπειρία (παλιότερη και πρόσφατη), που αποδεικνύει πως οι κυβερνώντες δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ υπέρ του λαού και πως ακόμα και τα μέτρα, τα οποία φαίνονται ως φιλολαϊκά, υποκρύπτουν λάκκους και παγίδες, που λειτουργούν εγκλωβιστικά και, εν τέλει, σφαγιαστικά, για το μέσο πολίτη.

- Η περιβόητη μείωση των φορολογικών συντελεστών, που πανηγυρίστηκε το 2005, αποδείχτηκε επωφελέστατη, μόνο για το μεγάλο κεφάλαιο και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ενώ ήταν επιβλαβέστατη για το μέσο φορολογούμενο.
- Η αναδιάρθρωση στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας, έφερε την ελάφρυνση για τους λίγους μεγαλοϊδιοκτήτες και το ΕΤΑΚ για τους πολλούς μικρούς.
- Η «γενναία» μείωση, κατά 50%, των τελών ταξινόμησης στα αυτοκίνητα, έδρασε δελεαστικά γι αυτούς που ήθελαν, (λόγω μεγάλης μείωσης των τελικών τιμών), μεγάλου κυβισμού όχημα, οι οποίοι, όμως, στη συνέχεια, βρέθηκαν στα δίχτυα του Υπουργείου Οικονομίας, θύματα της έκτακτης εισφοράς, των αυξημένων τελών κυκλοφορίας και των έων, αναβαθμισμένων τεκτηρίων…
- Η πολυδιαφημισμένη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους χώρους, αποδεικνύεται δόκανο για ένα συνεχές μπλέξιμο των υπαγομένων σ΄ αυτή, με την Εφορία και τους κρατικούς εισπρακτικούς μηχανισμούς…

΄Ετσι και τώρα, η υποκίνηση εργασιών βελτίωσης της κατάστασης των παλιών σπιτιών, με τη χορήγηση επιδότησης, σίγουρα κάτι κρύβει πίσω της, το οποίο θα σκάσει αργότερα, προκαλώντας, για άλλη μια φορά, το επιφώνημα : « Α !... έτσι ?...».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ.
ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΝ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ!!