Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΡΙΠΑΣ !...

Κι όμως, αποδεικνύεται από τα γεγονότα, πως το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο υπήρχε (σε αντίθεση με την βασική θέση-καταγγελία της Ν.Δ., «…δεν έχετε πρόγραμμα…»), αλλά ήταν επεξεργασμέ-νο και στις λεπτομέρειές του, τουλάχιστον για τις πρώτες 100 μέρες, κατά υπουργείο !
Στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, τις γενικότερες αναφορές του πρωθυπουργού, ακολούθησαν αναλυτικές παρουσιάσεις των, κατά τομέα, άμεσων σχεδιασμών από τους υπουργούς, ενώ αρκετοί απ΄ αυτούς, συνέχισαν και την αμέσως επόμενη ημέρα, δηλαδή την χθεσινή, με ακόμα περισσότερες και πιο συγκεκριμένες αναφορές – εξαγγελίες…

Υπήρξαν εξαγγελίες για το νέο εκλογικό νόμο, τον Καποδίστρια 2, την ενίσχυση του ΑΣΕΠ, (με κατάργηση της συνέντευξης),καθώς και τις αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική. Ανακοινώθηκαν αλλαγές στον κώδικα ποινικής δικονομίας, η θεσμοθέτηση του ρόλου της βουλής στην επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, η επαναφορά του θεσμού του αυτοδιοίκητου στα δικαστήρια, η δημιουργία δικαστικής αστυνομίας και η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Η κατάργηση ρυθμίσεων του Νόμου Πετραλιά για το Ασφαλιστικό, το σταμάτημα των stage στο δημόσιο τομέα, μαζί με τη διεκδίκηση από την ΕΕ της αναβολής της εφαρμογής των οδηγιών για την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αφορούν σημαντικά ζητήματα του χώρου της εργασίας, τα οποία, επίσης εξαγγέλθηκαν.

Οι αναφορές είναι ενδεικτικές κι αφορούν μερικά, μόνο, απ΄ όσα ανακοινώθηκαν, ως προγραμματικές στοχεύσεις, από τους υπουργούς της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου. Φτάνουν όμως για να δικαιολογήσουν την άποψη, που εκφράστηκε και χαρακτηρίζει τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, ως κυβερνητικές βολές κατά ριπάς !

Δεν υπάρχουν σχόλια: