Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ! ΕΝΩΜΕΝΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ !...

Τη Δημοκρατία πως την προτιμάμε ; Με γύρο και απ΄ όλα ; Με κέτσαπ και μουστάρδα ; ΄Η χωρίς κρεμμύδι ;
Δεν καταλάβαμε, οι δημοκρατικές διαδικασίες σ΄ ένα κόμμα – και στο ΠΑΣΟΚ - είναι επιτυχημένες ΜΟΝΟ όταν περνάει ΑΠΟΛΥΤΑ η άποψη του Προέδρου ; Υπάρχει Δημοκρατία με ολίγη ;
Ποιος είπε πως το οργανωμένο Κίνημα θα πρέπει, κάθε φορά, να δίνει στον αρχηγό του αυτοκρατορικές αρμοδιότητες και δυνατότητες ;
>>>>Διαβάστε περισσότερα...
Η διαδικασία για την εκλογή του νέου Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και των νέων μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, ήταν μια τρανταχτή απόδειξη, ότι η Δημοκρατία «ζει και βασιλεύει» στο εσωτερικό του Κινήματος. Πως δεν έχει επέλθει, ούτε η ισοπέδωση, ούτε η ωχαδερφίστικη αδράνεια, που οδηγούν, με μαθηματική ακρίβεια, στον μαρασμό, την περιθωριοποίηση και , τελικά, τη διάλυση !
Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μίλησε και δεν ζήτησε, ποτέ, τον ευνουχισμό του κόμματος κι ούτε επεδίωξε τη διάλυσή του…Ο ίδιος ξέρει – καλύτερα από τον καθένα – πως τις εκλογές δεν τις κέρδισε μόνος του, αλλά μαζί με το ΠΑΣΟΚ, το όλον ΠΑΣΟΚ !
Η φυσιογνωμία του κινήματος είναι διαμορφωμένη διαχρονικά, μέσα από αγώνες, τριβές, αντιπαραθέσεις, συναγωνισμούς και συνθέσεις, και δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη, για να γίνει άβουλο όργανο ή να μεταμορφωθεί σε club χειροκροτητών ή να εξελιχθεί σε ιμάντα άκριτης αποδοχής και προβολής των όποιων επιλογών της – εκάστοτε – ηγεσίας.

Ο πρωθυπουργός της νέας Αλλαγής, έχει εξαγγείλει και προωθεί, μια πρωτοποριακή πολιτική, για τη διάσωση και την ανάπτυξη της χώρας. Αν κάποιοι νομίζουν πως αυτή η προσπάθεια θα γίνει με στήριγμα τον …κρατικό μηχανισμό, είναι βαθιά νυχτωμένοι ! Με τη στήριξη, την ενεργή και την εποικοδομητική, του ΠΑΣΟΚ, θα επιχειρηθεί αυτό το μεγάλο και δύσκολο έργο !... Με το ΠΑΣΟΚ των απόψεων, των συγκρούσεων, του αντίλογου, της ανανέωσης, των προσαρμογών, αλλά και της διαχρονικότητας, των προτάσεων και του ελέγχου.

Το δημοκρατικό ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, είναι εδώ, με τα συντεταγμένα όργανά του, με τις απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες του, έτοιμο για έναν, ακόμα, μεγάλο αγώνα, για την Ελλάδα και το λαό. Και, όπως φάνηκε, αχειραγώγητο, είναι αποφασισμένο να διαδραματίσει το ρόλο του κι αυτό, σ΄ όποιον αρέσει !...

Καλή επιτυχία στο νέο Γραμματέα του Κινήματος, Σωκράτη Ξυνίδη και στα μέλη του νέου Πολιτικού Συμβουλίου…

3 σχόλια:

Πολιτικοκοινωνικό Σουφλέ είπε...

Όπως έγραψα και στο tvxs στο σχετικό άρθρο για το "βαθύ ΠΑΣΟΚ", καλό κάνει να κοιτάμε το δέντρο αλλά μην ξεχνάμε και το δάσος.

Ο ΓΑΠ πολύ σωστά και με δημοκρατικές μεθόδους συνεχίζει να στηρίζει νέα πρόσωπα, φρέσκα και άφθαρτα.

Προς όλους αυτούς που κινδυνολογούν, η αξιοκρατία και η δημοκρατικές μέθοδοι, πρέπει πρώτα από όλα να ξεκινήσουν από τα εσωτερικά του κόμματος, να δοθεί το σωστό παράδειγμα στην κοινωνία και αμέσως μετά περνάμε στην κοινωνία.

Όσο δύσκολο και αν είναι το μέλλον πρέπει να στηρίζουμε κινήσεις που προωθούν διαφάνεια, αξιοκρατία, δημοκρατία.
Φτάνει πια με το πελατειακό κράτος του κ.Σημίτη και του κ.Καραμανλή.

Ανώνυμος είπε...

Η αθλιότητα των παλαιοκομματικών αλλά και των ΜΜΕ αποκαλύφθηκε μια ακόμη φορά, τώρα όμως με τον πιο πανηγυρικό τρόπο. Δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι τι θέλουν. Εκεί που χθές έφτυναν σήμερα γλείφιυν - και το αντίστροφο. Τυχάρπαστοι και ασήμαντοι! Είναι καιρός πια να τους εμέσει (κοινώς ξεράσει) η κοινωνία, αν θέλει να δει προκοπή.

Αναστασία

Ανώνυμος είπε...

Ζηλεψε απο την Παπαρηγα...