Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΥΘΜΟΙ...

Η αγορά στενάζει από έλλειψη ρευστού. Οι Τράπεζες ασύστολα συνεχίζουν να κερδοσκοπούν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.
Οι μεγάλες επιχειρήσεις αυξάνουν την κερδοφορία τους χωρίς να επενδύουν, χωρίς να δημιουργούν έστω και μία νέα θέση εργασίας.
Η ανεργία διαρκώς μεγαλώνει…
Η απορροφητικότητα κονδυλίων από το ΕΣΠΑ είναι μόλις στο 3% !
Και η Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση Παπανδρέου, διαπιστώνει…διαπιστώνει και δέχεται τα χαστούκια των Βρυξελών, σαστισμένη και αδιαμαρ-τύρητα
>>>Διαβάστε περισσότερα...

Ας ξυπνήσουμε, το 2009 δεν είναι ούτε 81, ούτε 93. Οι ρυθμοί έχουν αλλάξει. Η κοινωνία και η αγορά απαιτούν γρήγορα αντανακλαστικά, ελιγμούς, συγκροτημένα επιτελεία, εφαρμογή εξειδικευμένων πολιτικών.
Πότε και ποιος θα ασχοληθεί με το ΕΣΠΑ (έτοιμο χρήμα για την επανεκκίνηση και ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας) ;
Πότε και ποιος θα ασχοληθεί με τις ιδιωτικές επενδύσεις και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων ;
Η Κατσέλη και ο Αρναουτάκης μόνοι τους ; Γιατί καθυστερούν οι τοποθετήσεις Γενικών και Ειδικών Γραμματέων και Γραμματέων στις Περιφέρειες ; Ποιους πραγματικά ωφελούν αυτές οι καθυστερήσεις ;
Ποιος ή ποιοι μηχανισμοί μπλοκάρουν την παραγωγή πολιτικής και έργου ;

Η στήριξη και η εναπόθεση των ελπίδων στο ΠΑΣΟΚ, δεν έγινε για να παρατηρούμε την όποια «αναδιοργάνωση» να μην παράγει αποτελέσματα.
Το «πρώτα ο Πολίτης» απαιτεί ΔΡΑΣΗ , απαιτεί έργο, απαιτεί επίλυση προβλημάτων, απαιτεί συνολική ενεργοποίηση όλου του παραγωγικού ιστού της χώρας. Δεν απαιτεί διαπιστώσεις μόνον. Δεν αντέχουμε να ξαναγίνουμε μάρτυρες μιας νέας φοβικής πολιτικής, που δεν αποφασίζει να δράσει από τον φόβο του λάθους.
Επιτέλους, να μπει τέλος στην αναποφασιστικότητα και την αδράνεια, τέλος στην άκρατη και ατέρμονη διαδικασιολογία : κάποιοι μετράν τις μέρες ανάποδα, (για το 100ήμερο) και καλά κάνουν… Η Κυβέρνηση ?...

Επιστολή αναγνώστη...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΝΕΙ ΑΝΑΥΔΟΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΣ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ ,ΠΟΥ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΟΑΝΗ ΧΑΘΗΚΑΝ ,ΤΑ ΑΜΥΘΗΤΑ ΠΟΣΑ.Ο ΙΔΙΟΣ ΟΛΙΓΑΡΚΗΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΙΤΑ,ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ,ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΚΛΕΨΙΑΣ.ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΟΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ .ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ,
ΕΓΚΑΤΑΛΙΠΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΑΤΑΙΟ ΑΥΤΟ ΚΟΣΜΟ.ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ,ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ.ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ.

zac είπε...

Γιατι να δημιουργουν θεσεις εργασιας όταν εχουν κέρδη, αφου ξερουν ότι δεν θα μπορούν να τους απολύσουν όταν εχουν ζημιές??Θα επεμβει το ΠΑΜΕ , οι Χατζησαρίπολοι και οι Εισαγγελάτοι και η κάθε Κυβερνηση να λέει ρητά η σιωπηρά.ότι νομος ειναι το δικιο του εργάτη..
Και μετα παραπονιόμαστε για την ανεργία...

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΓΡΗΓΟΡΩΝ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι φανερό ότι αργεί και ο καθένας το διαπιστώνει. Σκέφτομαι όμως τι θα έκανε ο κάθε νοικοκύρης αν, γυρνώνας από τις διακοπές του καλοκαιριού, εύρισκε το σπίτι του λεηλατημένο! Τι θα πρωτοέπιανε; Σίγουρα τα μαλλιά του. Αλλά μετά; Θα το ανέφερε στην Αστυνομία για να δει και κείνη την κατάσταση και να βοηθήσει στην ανακάλυψη και τιμωρία των δραστών. Ο νοικοκύρης με τη σειρά του θα σήκωνε τα μανίκια για να βάλει τάξη σε όσα είχαν απομείνει. Να καταγράψει τις απώλειες για να αρχίσει από τη διόρθωση των σπασμένων , την κατασκευή, ή αγορά και τοποθέτηση πρώτα των απολύτως αναγκαίων. Βέβαια για όλη την επανορθωση και ανόρθωση του νοικοκυριού θα ζητήσει τη βοήθεια όλων των μελών της οικογένειας, από τα οποία θα ζητήσει και πειθαρχία και φιλοτιμία και υπομονή για τις ανάγκες του καθενός ώστε να μη γκρινιοάζουν και προ πάντων να μη βιάζονται να αποχτήσουν αμέσως εκείνα που τους έκλεψαν. Βέβαια η δυσκολίες θα μεγαλώνουν όλο και πιο πολύ όταν δούνε πως οι πιστωτικές τους κάρτες είναι χρεωμένες και δεν έχουν περιθώρια μεγάλων αγορών, αλλά αντίθετα θα πρέπει με τη δουλειά τους να εξοφλήσουν τα χρέη από τις κάρτες για να μην τους πάρουν κάτω οι τόκοι υπερημερίας! Είναι επίσης φυσικό να αναθεωρήσουν και το πρόγραμμά τους που έκαναν στις διακοπές για αλαγές των επίπλων και άλλες πολυτέλειες! Δυστυχώς αν δεν πιάσουν και τους ληστές και να τους πάρτουν πίσω τα κλεμμένα, θα αργήσουν πολυ να ορθοποδίσουν ως οικογένεια. Και αν δε θέλουν να χάσουν και το σπίτι τους θα πρέπει να δουλέψουν πολύ περισσότερο από άλλοτε!
ΙΜΜ

Ανώνυμος είπε...

kalynyxta Giorgo....

Ειδικά για τις ΔΕΚΟ, έγινε γνωστό ότι άνοιξε η παράλληλη διαδικασία που αφορά την προκήρυξη των θέσεων ευθύνης στις διοικήσεις τους.

Η προκήρυξη των θέσεων μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www. opengοv. gr όμως δημιουργεί την αίσθηση ότι για την στελέχωση των περίπου 14.000 θέσεων πανελλαδικά- και με βάση τα όσα έχουν προηγηθεί για την επιλογή των γενικών και ειδικών γραμματέων- ο χρόνος που θα απαιτηθεί θα ξεπεράσει το τρίμηνο.

Ήδη ορισμένοι υπολογίζουν ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας μπορεί να ξεπεράσει και τον Ιανουάριο του ερχόμενου χρόνου.