Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ...

Με γαργαλάει. Δεν μπορώ να κρατή-σω ασχολίαστες κάποιες αναρτήσεις που χαρακτηρίζονται από μια αντιπολιτευτική διάθεση (καλώς) αλλά στηρίζονται σε γεγονότα που δεν μπορούν να την υποστηρίξουν (ικανώς και επαρκώς).
Παράδειγμα 1ο : Δεν χαρακτηρίζεις μια κυβέρνηση επικίνδυνη εξαιτίας της πιθανής αλλαγής σε ένα εισπρακτικού χαρακτήρα μέτρου που έχει να κάνει με αύξηση των εμμέσων φόρων σε καπνό κι αλκοόλ. Στην αρχή σπάγαμε πλάκα. Τώρα άρχισαν να γίνονται επικίνδυνοι!!! Η μεταβολή στο ζήτημα αυτό δεν θεωρούμε ότι είναι τέτοιας βαρύτητας (σε σχέση με την άθλια οικονομική κατάσταση που παρέλαβε) ώστε να βιάζεσαι να χαρακτηρίσεις μια κυβέρνηση ότι είναι της πλάκας... >>>>Διαβάστε περισσότερα...

Παράδειγμα 2ο : Δεν μπορείς να εγκαλείς Υπουργό επειδή αποσπά από άλλη δημόσια υπηρεσία υπάλληλο στο Υπουργείο του. Αυτό τι είναι κυρία Μπατζελή; Ακόμη κι αν έχει συγγενική σχέση. Δεν έχει να κάνει με την αξιοκρατία. Αποτελεί απλώς μια μετάκληση υπαλλήλου που είναι συνήθης.

Παράδειγμα 3ο : Είναι περίεργο το ερώτημα σε ανάρτηση με τίτλο Γιατί να είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ και να πληρώνω; Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την απογοήτευση του Πασόκου και υποψήφιου βουλευτή του κινήματος καθώς αναφέρει. Και κυρίως δεν μπορούμε - κι αισθανόμαστε άσχημα γι' αυτό - να απαντήσουμε στα κύριο και αγωνιώδες ερώτημά του γιατί το έκανε. Και δεν μπορούμε επίσης να καταλάβουμε για ποιό λόγο είναι κακό να αναλαμβάνουν γενικοί γραμματείς κάποιοι που δεν "έτρεξαν" όπως ο συγκεκριμένος. Εκτός αν υπονοεί ότι - ενδεχομένως - τα δικά του προσόντα είναι υπέρτερα τα των καθηγητών (στην πλειονότητά τους) που κατέλαβαν τις θέσεις. Σε αυτήν την περίπτωση θα ηδύνατο η ανάρτηση να είχε τίτλο " η χαμένη αθωότητα της αξιοκρατίας" και θα έπρεπε να συνοδεύεται από ανάλογα στοιχεία.

Του ΑΝΤΙΛΟΓΟΥ, από τον ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ

2 σχόλια:

" Μ Π Ο Σ Τ Α Ν Ι " είπε...

Είμαι στο Κίνημα από την ίδρυσή του σαν μέλος, φίλος, εκλεγμένος στα όργανά του αλλά και "αντάρτης" υποψήφιος Δήμαρχος.
Είμαι πατέρας 2 παιδιών που σπουδάζουν σέ διαφορετικές πόλεις (+2 ενοίκια κλπ... κλπ... χωρίς καμία ελάφρυνση από το Κράτος).
Το καλοσυντηρημένο σαραβαλάκι μου του 1992 δεν πρόλαβα να το αποσύρω αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι η απόφαση της Κυβέρνησης ήταν λάθος.
Κάθε απόφαση θα πρέπει να παίρνει υπ΄όψη της την προστιθέμενη αξία.
Μακάρι τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν απ΄την απόσυρση να πάνε στη παιδεία. Δεν περιμένω τίποτα προσωπικά, αλλά είναι το 40ετές όραμά μου..... να μην στερηθεί κανένα παιδί και καμιά οικογένεια τη πρόσβαση στη μόρφωση....
ένας 54άρης ίσως και αιθεροβάμων....

reveal είπε...

Ενα κινημα το οποιο καθοδηγηθηκε για 35 χρονια απο τους αμερικανους και τωρα περναει (κατα 50%) σε χερια ευρωπαιων...
Αληθεια ποσο υπολογος θα ειναι κανεις στα παιδια του οταν θα πρεπει να γλυψουν κατουριμενες ποδιες για ενα κομματι ψωμι σε 2-3 χρονια?
mazel tof σε ολους τους κομματοποιημενους γιατι ακομα και το ρουσφετι καποια στιγμη τελειωνει...
Εμεις παντως δεν θα ειμαστε στα δικα μας
γιατι η αξιοκρατια ειναι τροπος ζωης.